maritbet girişmaritbet
Kuzey Mersin cazibe haline geldi

Kuzey Mersin cazibe haline geldi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, alt yapısı hazırlanmış ve geniş caddeler ile bulvarların açılarak oturuma hazır hale getirildiği Kuzey Mersin’in, bugün kentin cazibe merkezi olduğunu söyledi

 

Başkan Özcan, 1999'da belediye başkanlığına seçildiğini hatırlatarak, "O yıllarda ilk düşüncem, doğu-batı sahil şeridinde sıkışmış olan Mersin'i, kuzeyde yeni yerleşim bölgeleri açarak genişletmekti. Bu düşüncemi hayata geçirdim ve o bölgede 35 metre genişliğinde geniş bulvarlar açarak, altyapılarını tamamladık. Ayrıca yine bu bölgeden geçen 3'ncü Çevre Yolu'nu da hizmete sunarak, hem bu bölgeye ulaşımı kolaylaştırdık, hem de GMK ve Okan Merzeci Bulvarları'ndaki trafik yoğunluğunu azalttık. 11 yıl boyunca Mersin'e birçok önemli proje kazandırdık ancak Kuzey Mersin projesi, Mersin'in geleceğine yapılan en önemli yatırımların başında gelmektedir ve bu proje bizim gururumuzdur" dedi.

Söz konusu bölgede Macit Özcan Spor Tesisleri'ni kurarak bölgeye hareketlilik getirmeyi hedeflediklerini kaydeden Özcan, "Spor Tesisleri'nin bu bölgede açılmasının ardından önemli alış-veriş merkezleri, Yenişehir Belediye binası, Emniyet Müdürlüğü binası ve onlarca lüks konut Kuzey Mersin'de yerlerini almaya başladı. Şu anda 250 bin kişilik nüfusu bünyesinde barındıracak şekilde hazırladığımız Kuzey Mersin, kentin en gözde bölgesi haline gelmiş durumdadır" diye konuştu.

Kuzey Mersin'in, kente nefes aldıran bir proje olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Macit Özcan, "10 sene öncesine kadar Mersin, doğu-batı şeridinde uzayıp giden ve bu aralıkta sıkışan bir kent konumundaydı. Ancak kenti kuzeye kaydırarak hem Mersin'e nefes aldırdık, hem de yeni yerleşim alanlarını ortaya çıkardık. Aynı uygulamayı Toroslar İlçesi içinde düşünüyoruz ve bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Kısacası kentsel dönüşüm denen olguyu kentimizde, Kuzey Mersin projesi ile başlattık ve başarılı olduk" dedi.

Büyük bir kısmı Kuzey Mersin sınırları içinden geçen 3'ncü Çevre Yolu'nu da iki yıl önce ışıklandırarak hizmete sunduklarını ifade eden Başkan Macit Özcan, "Toroslar ile Mezitli'yi birbirine bağlayan 3'ncü Çevre Yolu, Kuzey Mersin'den geçmektedir ve bu bölgeye artı bir puan kazandırmaktadır. Bu yol sayesinde hem Toroslar ile Mezitli arası 10 dakikaya indi, hem Kuzey Mersin'e ulaşım daha kolaylaştı, hem de GMK ile Okan Merzeci Bulvarları'ndaki trafik yoğunluğu azalmış oldu" dedi.

  • Etiketler:

Yorum Yaz