maritbet girişmaritbet
Kuzey Mersin şehrin en prestijli merkezi haline geldi!

Kuzey Mersin şehrin en prestijli merkezi haline geldi!

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan proje ile Kuzey Mersin, kentin en prestijli yerlerinden biri haline geldi

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan proje ile Kuzey Mersin, kentin en prestijli yerlerinden biri haline geldi. Projenin 2002'de hayata geçirildiğini hatırlatan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, proje kapsamında öncelikle bölgede yer alan arazilerin imara açıldığını ve imara açılan bu bölgede altyapısı tamamlanmış 35 metre genişliğinde cadde ve bulvarlar oluşturduklarını anlattı. 10 yıllık süreçte Kuzey Mersin'in bölgenin en prestijli yeri haline geldiğini vurgulayan Özcan, bu sayede doğu-batı şeridine sıkışmış olan Mersin'in kuzeye açıldığını ve kentin nefes almaya başladığını söyledi. Kuzey Mersin'in hayata geçmesi ile bölgede çok sayıda sosyal tesisin inşa edildiğine ve bu bağlamda Macit Özcan Spor Tesisleri'nin de yapıldığına değinen Özcan, "Kuzey Mersin projesinin hayata geçmesiyle birlikte Macit Özcan Spor Tesisleri'ni bu bölgede inşa ettik. Daha sonra lüks binaların, emniyet müdürlüğü, Yenişehir Belediyesi, Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) ve Mimarlar Odası gibi sivil toplum örgüt binalarının inşa edilmesi ile bölgeye canlılık getirdik. Akdeniz Oyunları için kentimizde inşaatı devam eden spor tesisleri de yoğunluklu olarak bu bölgede toplanmış durumda. Kısacası Kuzey Mersin, 500 bin kişilik nüfusu barındıracak sosyal, kültürel ve sportif anlamda büyük bir zenginliği bünyesinde barındırmış durumda" şeklinde konuştu.

"Bölgede altyapı sorunu çözüldü"

Kuzey Mersin bölgesinde hiçbir altyapı sorunu olmadığına dikkat çeken Macit Özcan, önlemlerin baştan alındığını ve ilk olarak bu bölgenin yağmur suyu, kanalizasyon, içme suyu gibi altyapı işlemlerini tamamladıklarını dile getirdi. Bbölgenin ulaşımla ilgili bir sorunu da olmadığını da vurgulayan Özcan, ulaşımın özel halk otobüsleri, dolmuşlar ve belediyeye ait toplu taşıma araçları ile yapıldığını aktardı. Özcan, söz konusu bölgede içme suyu borularının değişimi ile doğalgaz çalışmalarının sona ermesinin ardından asfalt, kaldırım, orta refüj, aydınlatma ve ağaçlandırma çalışmalarının da tamamlandığını belirtti.

Projeyle birlikte inşaat sektörünün de bölgeye olan ilgisinin arttığına değinen Özcan, şu an Mersin'in en kaliteli ve mimari açıdan da en prestijli evlerinin bu bölgede inşa edildiğinden bahsetti. Müteahhitlerin modern binalar konusunda birbirleriyle yarıştıklarını söyleyen Özcan, "Bölgede imara açılan yerler belli. Tabi ki bu bölgeye ilginin çok olması, arsa sıkıntısını da beraberinde getiriyor. Ancak müteahhitlerin ve arsa sahiplerinin bazı noktalarda ayrı düşmesi, kent planlarının yeniden yapılması inşaat sektörünü az da olsa durdurdu. Bu planların biran önce hayata geçmesi için çalışmalarımız devam ediyor" dedi. Kuzey Mersin'de kentin en önemli alışveriş merkezleri, kamu binaları ve sivil toplum örgütleri ile odaların binalarının da inşa edildiğine dikkat çeken Özcan, bölgenin sadece konuta değil ticari anlamda da imara açıldığını iletti. Macit Özcan, Kuzey Mersin'in bir kent için gerekli olan tüm potansiyeli bünyesinde barındırdığına işaret ederek, "Bölgede bulunan Macit Özcan Spor Tesisleri'nde her yaz binlerce çocuğumuz ve gencimiz yüzme eğitimi alıyor. Mersin İdman Yurdu, antrenmanlarını bu tesiste yapıyor. Bu tesisin hemen yanında bulunan Nevin Yanıt Atletizm Sahası'nda, geleceğin şampiyonları çalışmalarını yapıyor. Bu anlamda Kuzey Mersin, bir kent için gerekli olan tüm dinamikleri bünyesinde barındırıyor" ifadesini kullandı. 

"Ticaretin diğer ilçelerde de yayılması için çalışıyoruz"

Mersin kent yapısında iş yerlerinin ve esnafın ağırlıklı olarak toplandığı yerin Akdeniz ilçesi olduğunu anımsatan Macit Özcan, ticaretin diğer ilçelerde de daha yaygın hale gelmesi için yatırımlara devam ettiklerini söyledi. Özcan, Kuzey Mersin projesinin bu anlamda güzel bir örnek sayılabileceğine değindi.

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kuzey Mersin şehrin en prestijli merkezi haline geldi!
  • 05.04.2013 11:37

Kuzey Mersin şehrin en prestijli merkezi haline geldi!

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan proje ile Kuzey Mersin, kenti ...