maritbet girişmaritbet
Madımak Oteli için verilen fiyat düşük

Madımak Oteli için verilen fiyat düşük

Sivas Emlakçılar Derneği Başkanı Bülent Korkut, kamulaştırma kararı sonrası açılan davada 5 milyon 601 bin liraya İl Özel İdaresi’ne devredilen Madımak Oteli’ne verilen fiyatın düşük olduğunu ileri sürdüin düşük fiyatla satıldığı ileri sürüldü

 

Sivas Emlakçılar Derneği Başkanı Bülent Korkut, kamulaştırma kararı sonrası açılan davada 5 milyon 601 bin liraya İl Özel İdaresi'ne devredilen Madımak Oteli'ne verilen fiyatın düşük olduğunu ileri sürdüin düşük fiyatla satıldığı ileri sürüldü.

Madımak Oteli'nin 5 milyon 601 bin liraya kamulaştırılmasını emlakçılar yetersiz buldu. Sivas Emlakçılar Derneği Başkanı Bülent Korkut, verilen bedelin otelin gerçek değeri olmadığını söyledi. Özel İdare'nin kendilerinden fiyat sorduğunu ve 13 milyon liralık bir rakam bildirdiklerini ifade eden Korkut, “Önce 4.5 verildiğini, daha sonra bu rakamın 5.6 milyona çıktığını öğrendik. Bu bölgede 50 metrekare bir dükkan 2 milyon liraya satıldı. 40 metrelik bir dükkan 1.5 milyona satıldı. Az ötede benzer dükkanlar 3 yıl önce 700 bin liraya satıldı. Koskoca otelin altındaki sadece lokanta yeri 2 milyon liradan aşağı değil. Emlakçı olarak bana versinler sadece o dükkanı bile en az 1.5 milyon liraya satarım. Burası büyük bir mekan. 5.5 milyon çok cüzi bir rakam oldu. Konuyla ilgili bizden fiyat alındı. Türkiye genelinde emlak oda ve dernekleri kamu kuruluşu mahiyetindedir.

İl Özel İdaresi bazı emlakçı esnaflarımızdan da fiyat aldı Burada biraz siyasi davranıldı. Otel sahibini sevenler farklı, sevmeyenler farklı fiyat verdi. Özel idare de yanlış yaparak tek tek bazı emlakçıdan fiyat aldı. Oda veya dernek varken bire bir emlakçılara tek tek sorulmamalıydı. Biz 13 milyon lira fiyat verdik. Buraya şu anda en azından 9-10 milyon lira verilse iyi diyecektik, ama bu rakam çok az oldu. Bugün bina komple bana verilse 6 ay içerisinde en az 15 milyon liraya satarım” dedi.

  • Etiketler:

Yorum Yaz