maritbet girişmaritbet
Mahalleler 'Yaban Hayatı Geliştirme Alanı' içinde kaldı

Mahalleler 'Yaban Hayatı Geliştirme Alanı' içinde kaldı

'Yaban Hayatı Geliştirme Alanı' ilan edilen bölgedeki lüks site inşaatlarının tamamı durdu. Mahalleler 'Yaban Hayatı Koruma' alanı içinde kaldı

Adana'da Seyhan Baraj Gölü çevresi Bakanlar Kurulu kararı ile 'Yaban Hayatı Geliştirme Sahası' ilan edilince mahalleler ve site inşaatları bu alanın içinde kaldı. Kararın ardından müteahhitlerin bölgedeki milyonlarca liralık konut yatırımlarının durduğu, arsa alan vatandaşların ise bir çivi bile çakamadıkları bildirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından, Seyhan Baraj Gölü çevresinin çok sayıda su kuşuna ev sahipliği yaptığı tespit edildi. Bu nedenle Bakanlar Kurulu, 11 bin 436 hektarlık alanı sukuşu türlerinin korunması için "Yaban Hayatı Geliştirme Sahası" olarak ilan ve tescil etti. Kararın ardından merkez Çukurova Belediyesi'nin önemli bir bölümü, Topalak, Dörtler, Memişli mahalleleri, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi, Devlet Hastanesi, Adana Metrosu Park Alanı, Adana Fuar Alanı binaları ve çok sayıda okulun bulunduğu geniş alan koruma havzası sınırları içinde kaldı. Bölgede müteahhitlerin anahtar teslim aşamasındaki milyonlarca liralık konut yatırımlarının inşaatları dururken, arsa alanlar ise bir çivi bile çakamaz duruma geldi.
Adana Ticaret Odası kararın inşaat sektörüne büyük bir darbe vurduğunu savundu.

  • Etiketler:

Yorum Yaz