maritbet girişmaritbet
Maltepe'ye bir kıyak da Torunlar'dan

Maltepe'ye bir kıyak da Torunlar'dan

Bankalar bono ve mevduat faizinin düşmesiyle konut kredisinde Merkez’i beklemeden indirim yapmaya başladı. Zorunlu karşılıkların düşmesini bekleyen bankalar ‘özel projelere’ 2-3 baz puanlık indirim veriyor.

MERKEZ Bankası'nın konut kredilerindeki munzam karşılıkları indireceği beklentisi ve para maliyetinin düşmesiyle bankalar faizi ‘özel projelerde' yüzde 1'in altına indirmeye başladı. İnşaat şirketleri de planlarını bu gelişme üzerine yapmaya başladı. Torunlar GYO'nun 2011 ilk yarıyıl değerlendirme toplantısında finansal yapıyla ilgili bir sunum yapan Torunlar GYO CFO'su İsmail Kazanç, bir takım özel projelerde kredi faizlerinin aşağıya indiğini gözlemlediklerini söyledi. 

Kazanç “Son 1 aydır bono faizleri düştü, mevduat faizleri de düşüyor. Bu bankaların maliyetlerinde iyileşme yarattı. Merkez Bankası'nın da bankalar lehine çözüm üreteceğini bekliyoruz. Çok kamuoyuna yansımasa da bazı bankalar özel projelerde 2-3 baz puanlık indirimler yapmaya başladı. Yılın son çeyreğinde kredi faizlerinde bir miktar inrdirim bekliyoruz” diye konuştu. Torunlar GYO'nun Başkanı Aziz Torun, CFO İsmail Kazanç ve Yatırımcı İlişkileri Direktörü Dr. Haluk Yükler'in de katıldığı basın toplantısında şirketle ilgili planları anlattı.

Maltepe'de yeni proje başlıyor

Başarılı bir dönemi geride bıraktıklarını vurgulayarak, arka arkaya birçok yeni yatırımı hayata geçirdiklerini belirten Aziz Torun “Bu yılın ilk yarısında Torunlar GYO portföyünde yer alan Mall of İstanbul, Korupark Terrace 3. Faz  ve Bulvar Samsun AVM gibi önemli projelerimizin inşasına başladık.  Satış gelirleri de bir önceki yıla göre yüzde 66.8 oranında artarak yılın ilk yarısında 83 milyon 142 bin TL'ye yükseldi. Büyük bir hızla devam eden projelerimizin yanı sıra arazi geliştirme yatırımlarımızla da portföyümüzü genişletiyoruz. Maltepe'de yeni arsa aldık.

Gelecek yıl konut projesi başlatacağız. 2011 sonunda 100 milyon TL olarak tahmin ettiğimiz faaliyet kârımızın, inşası devam eden projelerimizin 2014 yılında tamamlanmasıyla birlikte 5 kat artarak 545 milyon TL'ye ulaşmasını hedefliyoruz” dedi. Ekonomik gelişmeleri de değerlendiren Aziz Torun, dünyada yaşanan krizin etkilerinin az da olsa Türkiye'de de hissedileceğini belirtti. Torun; “Bizim dışımızda gelişen bu krizi sahiplenmemeliyiz. Türkiye'de yüksek bir siyasi ve ekonomik istikrar var.

Biz krizi nasıl fırsata dönüştüreceğimize odaklanmalıyız” dedi. Toplantıda verilen bilgiye göre Torunlar GYO, konsolide mali tablolara göre 2011 yılının ilk yarısında vergi, amortisman ve faiz öncesi karını yüzde 54.3'lük artışla 44 milyon 594 bin TL olarak gerçekleştirdi. Portföyünde yer alan projeler için 2014 yılı sonuna kadar 1 milyar TL'yi aşan yatırım öngören Torunlar GYO,  ayrıca hisse geri alımı yapmak için genel kurulda karar almayı planladı.  Torunlar GYO, ayrıca Ali Sami Yen Stadı'na yapılacak projeyle ilgili sorunları çözdü. Proje Kasım ayında başlayacak.

  • Etiketler:

Yorum Yaz