maritbet girişmaritbet
Mardin’de yatırımlar artıyor

Mardin’de yatırımlar artıyor

Mardin Valisi Hasan Duruer, son 2 yıl içinde Mardin'e yapılan ve yapılacak yatırmaların genel toplamının 1 milyar 646 milyon 776 bin 371 lira olduğunu, kent genelinde ise 2 bin 834 kişinin istihdam edilmesinin hedeflendiğini bildirdi

 

Mardin Valisi Hasan Duruer, son 2 yıl içinde Mardin'e yapılan ve yapılacak yatırmaların genel toplamının 1 milyar 646 milyon 776 bin 371 lira olduğunu, kent genelinde ise 2 bin 834 kişinin istihdam edilmesinin hedeflendiğini bildirdi.

Duruer, 2009-2010 yılı içinde Mardin Organize Bölgesi dışında, 2 yılda merkezde 4 olmak üzere toplam 11 fabrikada bacaların başladığını kaydetti.

Suriye ve Irak devletleri ile yaşanan olumlu gelişmelerin Mardin'deki ihracatı da artırdığını belirten Vali Duruer, tarihi zenginliği, dilleri, dinleri ve kültürleri ile Mardin'in dünyanın aynası olduğunu, bu ilginin sanayi ve ticarette de aynı seviyede takip edeceğini söyledi.

Vali Duruer, 7 bin yıllık tarihi geçmişi ile bir çok medeniyeti bünyesinde barındıran Mardin'i dünyaya tanıtmak için önemli bir misyon aldıkları gibi yatırımların sağlanması ve istihdamın artırılması için de aynı misyonu üstlendiklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

''Geçen yıl 370 milyon dolarlık ihracat yapıldı. Irak ve Suriye ile olumlu ilişkiler sonucu son bir yıl içinde de 11 fabrikanın kurulmasını sağladık. Son 2 yıl içinde Mardin'e yapılan ve yapılacak yatırmaların genel toplamı 1 milyar 646 milyon 776 bin 371 liradır. Mardin geneli 2 bin 834 kişinin istihdam edilmesi hedefleniyor. Mardin Kürdü, Arabı, Türkü, Süryanisi ile tam bir hoşgörü kenti olduğu gibi bu hoş görünürde ticarete yansıyacağına inanıyorum. Mardin'de yapılan ve yapılacak yatırmalar ile bir taraftan ezanın çan sesi ile harmanlaştığı, diğer taraftan da farklı dinlerin ve dillerin Halil İbrahim'in sofrasını paylaştığı gibi fabrikalarda duman tütmeye başladı. Tarihi evleri betondan arındırdığımız zaman Mardin eski ihtişamlı görünümüne kavuşacağı zaman UNESCO'ya girme şansı artarken, bir diğer taraftan da sınıra komşu il olduğu için ticaretin merkezi olacağına inanıyorum. Mardin'in dünya turizm merkezi haline gelmesi için herkesin elini taşın altına koyma vakti geldi. Mardinli iş adamlarını da kente yatırım yapmaya davet ediyoruz.''

Mardin Sanayici ve işadamları Derneği (MARSİAD) Başkanı Nasır Duyan ise son iki yıl içinde artan talepler sonucunda bir çok işadamı ve yatırımcının Mardin'e yatırım yapmak için sıraya girdiğini belirterek, şunları söyledi:

''Mardinli işadamları ve sanayiciler olarak Ortadoğu'ya yakın oluşumuzu en iyi şekilde değerlendiriyoruz. Irak, Suriye ve İran'a yakın oluşumuz, ulaşım ve altyapı sıkıntımızın olmayışı, yatırım yapmak isteyenler için bir avantajdır. Her yıl geçmiş yıla oranla Mardin ekonomisi gittikçe güçleniyor. Ticarette yüzde 30'luk bir artış meydana gelmesini bekliyoruz. Bu konuda alt yapı hazır. Mardin'de yatırım yapmak isteyen kesinlikle pişman olmaz. Mardin Ortadoğu'ya açılan bir kapı haline geldi.''

  • Etiketler:

Yorum Yaz