maritbet girişmaritbet
Mersin-Tarsus'ta aile destek merkezleri kuruldu!

Mersin-Tarsus'ta aile destek merkezleri kuruldu!

‘Aile Destek Merkezleri’ Tarsus'a bağlı Bahçe, Mithatpaşa ve Kırklarsırtı Mahallerinde kurulan 'Aile Destek Merkez'lerinde göç ile kente gelip yerleşmiş, herhangi bir mesleği ve işi olmayan, aile ekonomisine katkıda bulunmak ve meslek sahibi olmak isteyen kadınları kapsıyor

 

Tarsus Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Kemal Yıldırım proje kapsamında Pasta Yapımı ve Sunumu, Aşçı Yamağı, Saç Bakımı ve Yapımı, Hediyelik Eşya Yapımı kurslarının açıldığını belirterek, 'Kadınlarımız hem iş hayatından hem de sosyal hayattan uzak tutmak istemiyoruz. Bu projedeki hedeflerimiz; kadınlarımızın ekonomik hayata katılımlarını artırmak, geleceklerini teminat altına almalarını sağlamak, beceri ve yetenekleri doğrultusunda onlara mesleki eğitimler vermek, aile ekonomilerine katkılarını sağlamalarına yardımcı olmak, yaşam kalitelerini iyileştirmeye ve kentsel yaşama katılımlarını artırmaya katkı sağlamaktır.'şeklinde konuştu.
 
Yıldırım, 'Aile Destek Merkezmizde kursiyerler 15'er kişilik gruplar halinde eğitim görüleceğini ifade ederek, 'Usta öğretici eşliğinde yapılan çalışmalarda yılda toplam 210 kursiyer çalışmalara katılmış olacaktır. Her kursun sonunda en az devamsızlık yapan en başarılı kursiyere 100 TL değerinde ödül verilecek böylece kurslara devamlılık sağlanmış olacaktır. Kadınlara 2.bir şans verilerek yeteneklerinin farkına varmaları, sağlıklı çocuk yetiştirmeleri sağlanacaktır. Diğer yıllarda ise projenin uygulanmaya devam edilmesinin ve daha çok kadının eğitilmesinin ve meslek kazanmasının gerçekleşmesi hedeflenmektedir.' diye konuştu.
 
Tarsus Online

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mersin-Tarsus'ta aile destek merkezleri kuruldu!
  • 02.12.2012 11:05

Mersin-Tarsus'ta aile destek merkezleri kuruldu!

‘Aile Destek Merkezleri’ Tarsus'a bağlı Bahçe, Mithatpaşa ve Kırklarsırtı Mahall ...