maritbet girişmaritbet
Mersin Yenişehir’deki konutların yüzde 80’i doğal afete dayanıklı!

Mersin Yenişehir’deki konutların yüzde 80’i doğal afete dayanıklı!

Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, dokuz yıl önce göreve geldiği ilçede özellikle konut kalitelerine önem verdiğini belirtti

 

Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, dokuz yıl önce göreve geldiği ilçede özellikle konut kalitelerine önem verdiğini belirterek, "Yaptığımız çalışmalar sonucunda bugün bölgemizde inşa edilen konutların yüzde 80'i deprem başta olmak üzere, her türlü doğal afete dayanıklı" dedi. Kendisinin de inşaat mühendisi olması nedeniyle inşaatlarda betonarme ve statik hesaplarını tek tek kontrol ettiğini vurgulayan Genç, "Benim kontrolümden geçmeyen hiçbir proje ruhsatlandırılmadı" şeklinde konuştu. Yenişehir bölgesinin dokuz yılda hızla geliştiğini anlatan Genç, lüks yapı denildiğinde büyük konuttan öte, kaliteli konutun anlaşılması gerektiğini aktardı.

Özellikle varlıklı kesimin yaşam alanı olarak Yenişehir bölgesini tercih etmeye başladığını kaydeden İbrahim Genç, talep artışları nedeniyle giderek daha lüks, daha büyük konut üretiminin başladığını bildirdi. Bunun sonucunda 250, 300 ve 400 metrekarelik konutların inşa edilmeye başlandığını anlatan Genç, "Ancak bence bu doğru değil. Bu kadar büyük konutlar içinde iki ya da üç kişi yaşıyor ve kullanılmayan pek çok alan oluşuyor. Bu durumun israf olduğu düşüncesindeyim. Yurtdışında 80-90 metrekarelik daireler büyük olarak değerlendiriliyor. Yetkimiz olsaydı konut büyüklüklerini 100-120 metrekare ile sınırlandırılmasını isterdim" ifadesini kullandı.

"İlçenin yüzde 61'i yapılaştı"

Konut talebine paralel artan inşaatlar sonrasında yeni konut için arazi kalmadığı yönündeki eleştirilere de yanıt veren İbrahim Genç, şunları söyledi: "Arazi kalmadığı söylemleri doğru değil. Yenişehir ilçesinin henüz yüzde 61'i yapılaşmış durumda. Yüzde 39'u boş. Kim istiyorsa gelip imarını alır ve çalışmaya başlar. Ancak müteahhitlerin sıkıntısı 20-30 dönümlük arsa bulamamak. Arsalarda toplulaşma yapılmalı. Bu da mülkiyet sorununu oluşturuyor."

"Sosyal tesislere büyük önem veriyoruz"

Belediye olarak ilçede gelişen konut yatırımlarını desteklemek adına sosyal alanlara yönelik çalışmalara büyük önem verdiklerini vurgulayan İbrahim Genç, okul, hastane, spor ve kültür merkezi çalışmalarına ağırlık verdiklerini açıkladı. Yaptıkları çalışmalarla Türkiye'de örnek belediyeler arasında gösterildiklerine işaret eden Genç, "Mersin'in tarihinde okul yaptıran ilk belediyeyiz. Bugüne kadar üç okulu tamamladık, dördüncüye başlayacağız. Spor ve sağlık konularına da aynı titizlikle yaklaşıyoruz. Bugüne kadar hiçbir belediye spor salonu yaptırmamışken biz spor salonu inşa ettik. Ayrıca günlük ortalama 250-300 hastaya hizmet vermesi planlanan bir poliklinik yaptık. Ancak bu poliklinik bugün günlük 800 kişiye hizmet veriyor. Yeni dönemde de seçilmemiz halinde bu polikliniği 4-5 katlı büyük bir hastaneye çevirmeyi planlıyoruz" dedi. Engelliler için parkı yapan tek belediye olduklarını kaydeden Genç, ayrıca ikinci kadın sığınma evini Yenişehir ilçesine yaptıklarını söyledi. Genç, alzheimer hastaları için de gündüz bakım evi yapımına başladıklarını açıkladı.

"Akdeniz Oyunları tesislerinin yüzde 90'ı Yenişehir'de"

Akdeniz Oyunları için inşa edilen spor tesislerinin yüzde 90'ının Yenişehir Bölgesi'nde olduğunu bildiren İbrahim Genç,  çalışmalar başladığında belediye olarak hazırlıklı olduklarını dile getirdi. Genç, "Çalışmalar başladığında 16 adet arsa sunumu gerçekleştirdik. Diğer belediyelerin bu yöndeki hazırlıkları yeterli olmayınca tesislerin büyük bölümü bölgemize geldi" açıklamasını yaptı.

207 bin nüfuslu küçük bir ilçe olmalarına karşın kentte olmayan çalışmalara imza attıklarına işaret eden İbrahim Genç, Adana'daki alkol ve madde bağımlıları tedavi merkezi kadar büyük, ancak diğer yönlerden daha kapsamlı bir tesis yaptıklarını ve bu tesisi yılsonunda hizmete açacaklarını açıkladı. Ayrıca Türkiye'de fuar merkezi inşa eden de tek ilçe belediyesi olduklarını belirten Genç, şimdilerde bir kültür merkezi yaptıklarını söyledi.

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mersin Yenişehir’deki konutların yüzde 80’i doğal afete dayanıklı!
  • 26.03.2013 16:51

Mersin Yenişehir’deki konutların yüzde 80’i doğal afete dayanıklı!

Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, dokuz yıl önce göreve geldiği ilçede öz ...