maritbet girişmaritbet
MİNİ METRO HATTI GELİYOR

MİNİ METRO HATTI GELİYOR

Başkan Topbaş, İstanbul’daki görevi sona eren Kazakistan İstanbul Başkonsolosu Askar Shokybayev’in ziyareti sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başkan Topbaş, İstanbul'daki görevi sona eren Kazakistan İstanbul Başkonsolosu Askar Shokybayev'in ziyareti sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin ''Büyükşehir Belediyesinin projesi olan Levent'ten Hisarüstü'ne oradan da füniküler sistemle Aşiyan'a inecek mini metro hakkında bilgi verebilir misiniz'' sorusu üzerine Topbaş, yönetime geldikleri günden bu yana en büyük yatırımları ulaşıma ayırdıklarını belirtti.

Bugüne kadar ulaşıma yaptıkları yatırımın 22 milyar lira olduğunu dile getiren Başkan Topbaş, toplu taşımanın yaygın olması oranında trafiğin o ölçüde rahat olacağını dile getirdi. Projeyi kısa sürede tamamlamak istediklerini dile getiren Başkan Topbaş, “Metro hatlarından bir tanesi olarak düşündüğümüz Levent'ten Hisarüstü denilen Boğaziçi Üniversitesinin bulunduğu noktaya kadar metro hattının uzatılması. Bunun kararını verdik. Şu anda çalışmalar devam ediyor, Kısa sürede tamamlanacağını umuyorum. Tabi ki oraya gittiğimiz de arzu ettiğimiz şudur ki; Boğaz'a bir füniküler sistemle yüzeyden (Taksim'deki gibi Dolmabahçe-Tünel şeklinde değil) inme şeklindedir. Bunun Avrupa'da örnekleri var, bu başarılırsa sahille bütünleşme imkanı olur. Böylece sahil trafiğini büyük destek vermiş oluruz'' şeklinde konuştu.

 Üsküdar - Ümraniye metrosunun Çekmeköy'e uzanan hattından sahile inen yüzeysel füniküler sistemiyle sahile erişebilme imkanı aradıklarını belirten Başkan Topbaş, bunlardan bir tanesinin belki Küçüksu deresi civarına inebileceğini söyledi.

Başkan Topbaş, böylece tepelerden gelenlerin sahile inmesini, sahilden gelenlerin de tepelere çıkmak suretiyle metro hatlarına ulaşmaları ve daha hızlı bir trafiğin oluşmasının sağlanacağını anlattı. Başkan Topbaş şöyle devam etti: “Maalesef sahillerde yoğun bir trafik oluşmakta, ciddi bir sıkıntı yaşanmakta . Böylece tepelerdeki metrolarla bunu bağlamış olacağız. Bunun önemli bir çözüm olacağına inanıyorum. Şu anda startı verildi. Çok kısa sürede biteceğini tahmin ediyorum. Çünkü çok uzun bir mesafe değil. Tek tüp olarak yapacağız.  Aynı tüpten gidiş geliş sağlanacak ve böyle hızlı bir erişim imkanı verilecek. Etiler hattı yol genişliği açısından çok sıkıntılı bir bölge olduğundan trafik açısından çok ciddi sıkıntı yaşanmakta. Böylece oradan otobüs hattı yerine metro ile erişim sağlanacağı bir sistem devreye girecek. Çok daha iyi bir Etiler hattı ortaya çıkacak.”

Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

MİNİ METRO HATTI GELİYOR
  • 31.01.2012 10:49

MİNİ METRO HATTI GELİYOR

Başkan Topbaş, İstanbul’daki görevi sona eren Kazakistan İstanbul Başkonsolosu A ...