maritbet girişmaritbet
MOBSİAD Bursa Büyük Mobilyacılar Çarşısı ile sektörü tek çatı altında toplayacak!

MOBSİAD Bursa Büyük Mobilyacılar Çarşısı ile sektörü tek çatı altında toplayacak!

Bursa Mobilya Dekorasyon Sanayicileri ve İşadamları Derneği (MODSİAD), Bursa'yı uluslararası mobilya cazibe merkezi haline getirmeyi hedefleyen bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor

Bursa Mobilya Dekorasyon Sanayicileri ve İşadamları Derneği (MODSİAD), Bursa'yı uluslararası mobilya cazibe merkezi haline getirmeyi hedefleyen bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor. MODSİAD, proje çalışmalarında sona yaklaştığı 'Bursa Büyük Mobilyacılar Çarşısı' ile başta üst düzey, profesyonel ve kurumsal markalar olmak üzere sektör temsilcilerini aynı çatı altında toplamayı amaçlıyor.

Proje kapsamında çarşıda genç odasından ofis ürünlerine, beyaz eşyadan perdeye kadar her türlü ürün bulunacak. İstanbul-Bursaİzmir Otoyolu Projesi'nin hayata geçirilmesiyle birlikte İstanbullu müşteriyi de kente çekmeye hedefleyen MODSİAD, proje kapsamında ilk etapta İzmir Yolu üzerinde yaklaşık 170 dönümlük arazi satın aldı. Her biri bin metrekare alana sahip 80 dükkan şeklinde tasarlanan projenin daha şimdiden talep patlaması yaşaması nedeniyle ilerleyen dönemlerde alan boyutunun yükseltilebileceği öngörülüyor.

MODSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yedikardeş, bugün Türkiye'nin neredeyse her ilinde mobilya üretimi yapan işletmelere rastlandığını belirterek, "Bursa tarihi İpekyolu üzerinde bulunması ve hammadde kaynaklarına yakın olması nedeniyle mobilyacılıkta önemli bir rol oynuyor. İllere göre faaliyet gösteren firma sayısına bakıldığında ise Bursa; İstanbul, Ankara ve İzmir'den sonra 4'üncü sırada yer alıyor. Mobilya üretiminde Türkiye 5'incisi olan Bursa, ihracatta ise Kayseri ve İstanbul'un ardından üçüncü sırada bulunuyor" dedi. 2013 yılı ihracat hedeflerinin 420 milyon dolar olduğunu dile getiren Yedikardeş, "2023 yılı ile ilgili MODSİAD'ın Bursa mobilya ihracatı hedefi ise 1.3 milyar dolar. Bursalı mobilya üreticisinin ve ihracatçısının bu rakamın üzerine çıkacak gücü ve kapasitesi var. Kentin önümüzdeki dönemde birçok ili geride bırakacak" diye konuştu.

Bursa dekorasyonda, İnegöl seri üretimde önemli

Bursa'nın dekorasyonda, İnegöl'ün ise seri üretimde önemli bir yeri olduğunun altını çizen Yedikardeş, "Bu doğrultuda düğmeye bastığımız mobilya çarşısı projesi ile de kent büyük bir atağa kalkacak. Avrupa standartlarına sahip projeyle Türkiye'de bir ilke imza attık ve İstanbullu müşteriyi bile İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu projesinin tamamlanmasıyla kente çekmeyi hedefliyoruz. İlk etapta İzmir Yolu üzerinde yaklaşık 170 dönümlük bir arazi satın aldık. Her biri bin metrekare alana sahip 80 dükkan şeklinde tasarlanan proje ilerleyen dönemlerde genişletilebilecek. Projemiz daha şimdiden büyük talep gördü. İlerleyen dönemlerde arazi boyutunu büyütebilir ve dükkan sayısını artırabiliriz. 4 yıldır üzerinde çalıştığımız ve nihayet hayata geçirmek üzere olduğumuz projemiz her gün farklı bir boyut kazanıyor" açıklamasını yaptı..

Sektör temsilcileri olarak heyecanlı günler yaşadıklarını kaydeden Mustafa Yedikardeş, "Bursa'yı sektörde cazibe merkezi haline getirecek olan projemizde üst düzey, profesyonel ve kurumsal ağırlıklı olmak üzere aradığınız her türlü ciddi marka bulunacak. Uluslararası destek de alıyoruz. Tüketici buraya geldiğinde istediği ürünü istediği kalitede bulabilecek" şeklinde konuştu. Tüketicinin ihtiyaçlarını A'dan Z'ye karşılayabileceği 'Bursa Büyük Mobilyacılar Çarşısı' projesinin ev mobilyasından bebe ve genç odasına, ofisten mutfağa, beyaz eşyadan aydınlatmaya, halıdan aksesuara ve mefruşata kadar her kalemi bünyesinde bulunduracağını dile getiren Yedikardeş, "Kapalı ve açık otoparkın da yer alacağı projede, çocuk emanet ve eğlence merkezi ile fastfood, restoran ve kafeterya gibi sosyal alanlar da bulunacak" dedi.

Yeni ihracat pazarları dünyanın ünlü tatil yerleri

Yedikardeş, sektördeki bu olumlu gelişmelerin en önemli nedenlerinden birinin pazar çeşitliliğine gitmeleri olduğunu vurguladı. Yeni ihracat bölgeleri içine Moğolistan, Dağıstan Cumhuriyeti gibi yerlerin yanı sıra, Maldiv Adaları, Şeysel Adaları, Küba gibi dünyanın ünlü tatil yerlerini de eklediklerinin altını çizen Yedikardeş, "Zimbabve, Orta Afrika Cumhuriyeti, Surinam, Etiyopya ve Moritanya ile İrlanda ve İzlanda gibi ülkeler de yurtdışı pazarlarımız arasında. Tam bir çeşitlilik söz konusu. Bugün 100'ün üzerinde ülkeye 'made in Turkey' damgalı mobilya ihracatı gerçekleştiriliyor. Tasarım odaklı çalışıyor ve bugün birçok firma Ar-Ge bölümüne sahip" dedi.

Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

MOBSİAD Bursa Büyük Mobilyacılar Çarşısı ile sektörü tek çatı altında toplayacak!
  • 29.03.2013 08:35

MOBSİAD Bursa Büyük Mobilyacılar Çarşısı ile sektörü tek çatı altında toplayacak!

Bursa Mobilya Dekorasyon Sanayicileri ve İşadamları Derneği (MODSİAD), Bursa'yı ...