maritbet girişmaritbet
Mryleia Antik Kenti’nde devam eden inşaata tepkiler sürüyor!

Mryleia Antik Kenti’nde devam eden inşaata tepkiler sürüyor!

Bursa’nın Mudanya ilçesindeki Mryleia Antik Kenti’nde devam eden inşaata yönelik mimarların tepkileri sürüyor

 

Bursa'nın Mudanya ilçesindeki Mryleia Antik Kenti'nde devam eden inşaata yönelik mimarların tepkileri sürüyor. Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Nizamettin Kaya, “Yasalarla kabul ettiğimiz ve tüzüklere uymak yükümlülüğümüz varken, 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yasası'na aykırı olarak Apameia (Myrleia) Antik Kenti üzerinde yapılmakta olan inşaatın devamına izin vermek, tarihî ve kültürel değerlerin yok edilmesine ve sermayeye rant sağlanmasına yöneliktir” dedi.
 
Mudanya'da Bursa Asfaltı üzerinde bulunan alana AVM yapmak için başlatılan çalışmalar, antik kent kalıntılarına rastlanılması üzerine Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından durdurulmuştu. Kararın revize edilmesiyle inşaat çalışmaları yeniden başladığına dikkat çeken Nizamettin Kaya, düzenlediği basın toplantısında antik kentteki inşaatın durdurulması gerektiğini söyledi. Kaya, “Mudanya'da bulunan Mryleia Antik Kenti ise tarihi M.Ö. 700'lü yıllara kadar uzanan bir kültür varlığıdır” dedi.
 
Uludağ Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Mustafa Şahin'in hazırlayarak Koruma Kurulu'na sunduğu rapora göre arkeolojik sit alanının çok daha geniş tutulması gerektiğine dikkat çeken Kaya şunları söyledi: “Bu inşaat, 2014 yılı için UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi'ne girmeye aday olan Bursa için ciddi bir çelişki oluşturmaktadır. İnşaatın durdurulup, arkeolojik çalışmaların başlatılması gerekmektedir.”
 
Taraf

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mryleia Antik Kenti’nde devam eden inşaata tepkiler sürüyor!
  • 23.02.2013 14:03

Mryleia Antik Kenti’nde devam eden inşaata tepkiler sürüyor!

Bursa’nın Mudanya ilçesindeki Mryleia Antik Kenti’nde devam eden inşaata yönelik ...