maritbet girişmaritbet
NASCO Ortadoğu Lojistik Merkezi faaliyete başladı!

NASCO Ortadoğu Lojistik Merkezi faaliyete başladı!

NASCO Gayrimenkul A.Ş. tarafından Gaziantep Havalimanı'nda 2 bin 400 metrekare alan üzerinde kurulan NASCO Ortadoğu Lojistik Merkezi faaliyetlerine başladı

 

Tesisin resmi açılışı önümüzdeki günlerde yapılacak. Lojistik merkezinin faaliyete geçmesi ile Gaziantepli firmaların gümrük hizmetlerinde zaman ve maliyet tasarrufu sağlayacağı bildirildi. 
 
NASCO Ortadoğu Lojistik Merkezi'nde, Havalimanı Kargo Gümrük Müdürlüğü ve Gümrüklü Antrepo Binası'nın yanı sıra 16 adet 40 metrekarelik ofisler ve ortak kullanım için büyük toplantı salonları da bulunuyor. 
 
Türkiye'nin 7'nci gümrüklü hava kargo terminali olarak işletmeye açılan tesis sayesinde Gaziantepli firmaların gümrük hizmederinden daha kolay faydalanması, zaman ve maliyet açısından daha büyük avantaj sağlayan koşullara sahip olmaları hedefleniyor. Resmi açılışı önümüzdeki günlerde yapılacak olan NASCO Ortadoğu Lojistik Merkezi Gaziantep Havalimanı Kargo Terminali'nden ayrıca havayolu ile ilk canlı hayvan ihracatı da yapıldı. 
 
NCM GLOBAL Şirketi tarafından terminalden Katar'a 41 bin kilogram canlı küçükbaş hayvan ihracatı gerçekleştirildi. 
 
'Ortadoğu'da iş imkanları genişleyecek' NASCO Ortadoğu Lojistik Merkezi Genel Müdürü Bircan Dizman, geçici depolama ambarında bozulabilir malların muhafazası için 2 adet soğuk hava deposu, ayrıca radyoaktif mallar ve kıymetli eşyalar için de rezerv edilmiş odaların mevcut olduğunu söyledi. 
 
Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin toplam ithalat tutarının yüzde 81'inin, ihracat tutarının da yüzde ' 70'lik kısmının Gaziantep'te gerçekleştirildiğini belirten Genel Müdür Bircan Dizman, "Gaziantep, bölgenin dış ticaret hacminin yüzde 75'lik dilimine sahip olan ve Türkiye'nin en çok ihracat yapan 6' ncı, Türkiye'nin en yüksek dış ticaret hacmine sahip 4'üncü şehri. Bu istatistikÖ verilerden de anlaşılacağı üzere bölgenin etkin gücü olan Gaziantep, yıllardır beklenen bu yatırım ile birlikte daha da başarılı olacak. Aynı zamanda Ortadoğu pazarında daha büyük hacimli ve başarılı işler yapabilme avantajını sağlayacak. NASCO Ortadoğu Lojistik Merkezi'nin, Gaziantep ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi, tüccarları, sanayicileri, ithalat ve ihracatçılarına faaliyetlerinde büyük kolaylık sağlayacağını söyleyebiliriz"açıklamasını yaptı. 
 
M. Tekin ÇİÇEK/Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

NASCO Ortadoğu Lojistik Merkezi faaliyete başladı!
  • 18.09.2012 15:20

NASCO Ortadoğu Lojistik Merkezi faaliyete başladı!

NASCO Gayrimenkul A.Ş. tarafından Gaziantep Havalimanı'nda 2 bin 400 metrekare a ...