maritbet girişmaritbet
Necmi Kadıoğlu: Esenyurt'un 15 yılı heba edilmiş, onu kurtarmaya çalışıyoruz!

Necmi Kadıoğlu: Esenyurt'un 15 yılı heba edilmiş, onu kurtarmaya çalışıyoruz!

Esenyurt Belediye Meclisi Ekim ayı son toplantısı, 2013 yılına ait bütçe görüşmeleri ile tamamlandı.

Toplam 6 gündem maddesinin gündeme alındığı toplantıda, 2'ncı gündem maddesi olan 2013 yılı bütçe komisyon raporu, meclis çalışmalarının yoğun geçmesine neden oldu. 

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu 2013 yılı performans ve bütçe sunumunu yaparak, önemli değerlendirmelerde bulundu. Belediye yönetimine yönelik yapılan eleştirilere tek tek cevap veren Kadıoğlu, “15 yılı heba edilmiş Esenyurt'u düzenlemek için yoğun mesai harcıyoruz” dedi. 
 
“Bozdukları şehri yeniden düzenliyoruz”
 
Esenyurt Belediye Meclisi Ekim ayı görüşmeleri 2013 yılına ait bütçenin görüşülmesiyle Ekim ayı toplantılarına son verdi. Esenyurt Belediyesinin devlete olan borçları nedeniyle zarara uğratıldığını iddia eden CHP'li üyelere, Ak Parti grup sözcüsü Mustafa Akboğa cevap verdi. 2013 yılı performans ve bütçe sunumu yapan başkan Kadıoğlu ise tüm eleştirilere tek tek yanıt verdi. Göreve geldiği yıldan itibaren bütçe artışları hakkında rakamsal bilgiler veren Kadıoğlu,.Esenyurt'un 15 yılının heba edildiğini belirterek, “bozdukları şehri yeniden düzeltmek için yoğun mesai harcadık” dedi. 
 
Yeni bütçe 350.750 milyon 
 
Bütçe görüşmelerinin Esenyurt için hayırlar getirmesini temenni ederek konuşmasına başlayan Kadıoğlu,2013 yılı bütçe rakamlarının daha iyi anlaşıla bilmesi için geçmiş dönem bütçe rakamlarını hatırlattı. Kadıoğlu,“Biliyorsunuz ki 2003 yılında burada farklı bir belediye yönetimi vardı. 2004 yılında biz geldik. 2005 için 54,1 trilyon bütçe hazırladık. 2006'da 111,5 trilyon, 2007'de 136.810 trilyon, 2008'de 111.482 trilyon, 2009'da 144 trilyon, 2010'da 215 trilyon, 2011'de 267 trilyon. 2013'te Allah izin verirse 300'ü aşmış olacağız.Bu yıl 350.750 milyon olarak bütçemizi oluşturduk. Eski parayla 350 trilyon 750 milyar olarak bütçemizi bağlamış olduk. Bundan önceki üç yılda olduğu gibi bu yılda İstanbul'un ve Türkiye'nin en büyük bütçeli ilçesi olduk, Türkiye”nin en büyük yatırım yapan belediyesi olarak yerimizi aldık” ifadelerini kullandı.
 
“Sokağa çıkarsanız değişimi görürsünüz”
 
Bütçe görüşmeleri sırasında eleştirilere de yanıt veren başkan Kadıoğlu, Esenyurt'un gelişimini engellemek isteyenler var” dedi. Kadıoğlu , “Esenyurt'un 15 yılını çalmışlar” diyerek eleştirilere de tek tek yanıt verdi;‘Değerli arkadaşlar, çevremizin gelişmesi ve şehir olmak, ancak ve ancak imar planlarının iyi yapılması ve sıkı takibi ile olur. 15 yılını hebaederek bozdukları şehri, düzeltmek için çok mesai harcadık. Bu hatalar yüzünden her yıl 25 trilyon istimlak bedeli ödüyoruz. Esenyurt'daimarlar durdu vs. konuşuyorlar. Esenyurt sokaklarına bir girseniz insanların nasıl çalıştığını, kentsel değişimin gerçekleşmesi için, işçilerin, mühendislerin, mimarların çalıştıklarını göreceksiniz. 15 yıl vatandaşımıza bakkal dükkânı dahi açtırılmadı, Avcılar'a Bakırköy'e mahkûm edildi. Ama bu gün vatandaşımız evinden çıkıyor her türlü ihtiyacını mahallesinde gideriyor.Esenyurt'ta1 banka vardı şimdi 45 tane banka şubesi var. 
 
Akboğa‘ Finansal planlarımızda sıkıntı yok'
 
Belediye'nin devlete olan borçları nedeniyle CHP'li üyeler tarafından, “6111 sayılı yasa ile devlete olan borçlar yapılandırılmış. En az beş taksit ödenmediği için yapılandırma iptal olmuş. Maliye Bakanlığı yeniden imkân tanıdı, yeniden yapılandırma yapmaya çalışıyoruz. 20 milyonluk borcu biriktirmek yerine taksitleri düzenli ödesek daha iyi olmaz mıydı?” eleştirilerine Mustafa Akboğa cevap verdi. 
 
Akboğa CHP'li üyelere yanıt olarak, “Kıraç ve Esenyurt Belediyesinin yapılandırma ödemesi iki yılda 1,5 milyon. Bunu ödemek kolay, sıkıntı yok. Kendi mülkiyetimizde olan devlet kurumlarının bulunduğu Devlet Hastanesi, Engelliler iyileştirme merkezi, Devlet Hastanesinin yanında bulunan ek bina arsası gibi mülkiyetlerimizin, hazineye devredilmesi işlemi için başvuruda bulunduk.Bunların hazineye devredilerek, borcumuza karşılık mahsup yapılması için başvuru yapmamıza karşılık işlemlerin ağır işlemesi sonucu süreç uzadı.Şimdi dosya Maliye Bakanlığından çıktı.Bakanlar Kurulunda görüşülecek ve takas gerçekleşecek. Takiplerimiz sonucunda Bakanlık süreyi 31 Ekime kadar uzattı.Bu arada da her ay 2464 sayılı Belediyeler kanunu gereğince elektrik tüketimleriyle ilgili ortalama aylık 500 bin lira kasamıza giriyor, bu para karşılığında 20 milyon kredi alıp birikmiş olan borçlarımızı ödemek istiyoruz. Gelecek olan paralar var.Mevcut birikmiş olantaksitlendirmelerimizi ödeyeceğiz.Finansal planlamamız açısından bir sıkıntı yok” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Necmi Kadıoğlu, City Center Esenyurt'u anlatıyor!
  • 21.05.2013 14:44

Necmi Kadıoğlu, City Center Esenyurt'u anlatıyor!

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, City Center Esenyurt projesinin detayl ...

Esenyurt’a yeni bir park daha açıldı!
  • 14.05.2015 14:58

Esenyurt’a yeni bir park daha açıldı!

Esenyurt Balık Yolu Mahallesinde yapılan 16 dönüm’lük Ahmet Temel Parkı yoğun ka ...

Esenyurt’a markalı konutlar Özyurtlar ile geldi
  • 23.02.2015 11:14

Esenyurt’a markalı konutlar Özyurtlar ile geldi

Esenyurt’ta yaşanan imar sorunlarından başarı ile çıkan Özyurtlar İnşaat, müşter ...

Esenyurt’ta eğitim için harç döküldü!
  • 27.12.2014 16:45

Esenyurt’ta eğitim için harç döküldü!

Esenyurt Belediyesi, ilçedeki eğitim ihtiyacını karşılamak amacıyla Derviş Solak ...

Necmi Kadıoğlu, TOKİ Örnek Ortaokulu’nu ziyaret etti
  • 28.11.2014 16:12

Necmi Kadıoğlu, TOKİ Örnek Ortaokulu’nu ziyaret etti

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu Esenyurt Toki Örnek Ortaokulu’nu ziyare ...

Necmi Kadıoğlu meydanı inceledi çalışmaları hızlandırdı
  • 22.11.2014 09:20

Necmi Kadıoğlu meydanı inceledi çalışmaları hızlandırdı

Necmi Kadıoğlu, meydan projesinin son durumu hakkında şantiye şefi ve yüklenici ...