maritbet girişmaritbet
Öğrenci yurdu eylülde tamam

Öğrenci yurdu eylülde tamam

İlahiyat Fakültesi'nde eğitim alan yabancı öğrencilerin konaklama ihtiyaçlarının giderilmesi için yaptırılan yurt inşaatında sona yaklaşıldı

Yabancı öğrencilerin barınma ihtiyacını karşılamak için BTSO'nun katkısıyla Hamitler'de yaptırılan yurt yeni akademik yılda hizmete açılacak.
Vali Şahabettin Harput, Balkanlar, Orta Asya Ülkeleri ile Müslüman Afrika ülkelerinden gelerek Bursa'da İlahiyat Fakültesi'nde okuyan üniversite öğrencileri için Hamitler'de yaptırılan yurdun 15 Eylül'de hizmete açılmasını hedeflediklerini söyledi.

Türk Diyanet Vakfı ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BSO) işbirliğiyle yapılan inşaatta incelemelerde bulunan Vali Şahabettin Harput, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgiler aldı. Müftü Mahmut Gündüz'ün de katıldığı incelemeler sırasında Vali Harput, "Şu anda inşaatı devam eden ve kısa süre sonra bitirilerek bu yılki eğitim öğretim döneminde hizmete açılacak olan bu binada 30 ayrı ülkeden gelerek Bursa'mızda dini ilimler tahsil eden üniversite öğrencileri nezih ve konforlu bir ortamda hem Bursa'yı hem de Türkiye'yi en iyi şekilde özümseyebileceklerdir. Kendi ülkelerine döndüklerinde hem şehrimizin hem de ülkemizin kültürünü, İslam'ın güzelliklerini anlatacaklardır. Dolayısıyla gönüllü elçiler olacaklar. Bizim kültürümüzü yaşayacak ve yaşatacaklar. Bu yurt böylesine şerefli bir hizmeti üstleniyor.
Türkiye Diyanet Vakfı'nın başlamış olduğu bu inşaatı Bursa Ticaret Sanayi Odamız tamamlamak üzere üstlendi. Hedefimiz bu yurdu 15 Eylül itibari ile de hizmete açılacak hale getirmek. 250 öğrencinin her türlü ihtiyacını karşılayacak şekilde hazırlanacak olan bu inşaatın çevre düzenlemesini de büyükşehir belediyemiz üstlendi. Böylece güzel bir dayanışmayla valiliğimizin koordinesinde bu güzel hizmet burada gerçekleşmiş olacak" şeklinde bilgi verdi.

  • Etiketler:

Yorum Yaz