maritbet girişmaritbet
Otomobilini park edecek yer bulamayınca balkonu otopark yaptı!

Otomobilini park edecek yer bulamayınca balkonu otopark yaptı!

Zonguldak'ta evinin çevresinde otomobilini park edecek yer bulamayan kişi, yamaç üzerindeki binasının yanına doğru yoldan ''balkon'' yaptırarak garaj sorununu çözdü

 

Mustafa Temel Caddesi'nde ikamet eden 58 yaşındaki Ömer Divli, evinin önündeki yolun dar olmasından dolayı yaşadığı park sorunun çözemeyince evinin önüne park yeri yapmaya karar verdi. 
 
Yaşadığı apartman yamaca yapıldığından yolla aynı kotta arazisi olmayan Divli, bunun üzerine merdiven boşluğundan yaklaşık 3 metrelik beton direkler üzerine balkon benzeri yapı inşa ettirdi. 
 
Beton direkler üzerine döktürdüğü betonu kara yoluyla entegre eden Divli, sorununu ''balkon otopark'' ile çözdü. 
 
Ev sahibi Ömer Divli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kent yaşamında araç parkının önemli bir sorun olduğunu, özellikle Zonguldak gibi engebeli ve dar yolları olan bölgelerde bunun daha çok hissedildiğini söyledi. 
 
Araç sayısının her geçen gün artmasıyla da park sıkıntısı yaşandığını ifade eden Divli, ''Yetkililerden yolumuzun genişletilmesini, bazı önlemlerin alınmasını istedik. Ancak herhangi çözüm üretilmedi. Yaşadığım bina yamaçta kurulu olduğundan aracımı evimin önündeki araziye park etme imkanım da yoktu. Elimdeki imkanları kullanarak adeta yola balkon yaptım. Artık park sıkıntısı çekmeden otomobilimi park edebiliyorum'' dedi. 
 
Divli, yeni yapılarda otopark mecburiyetinin olmasının önem taşıdığını, böylece kendi yaşadığı sıkıntılarla diğer ev sahiplerinin karşılaşmayacağını ifade ederek, eski binalarda ikamet edenlerin ise sorunlarını çözmek için biraz ''Karadeniz'' zekasını çalıştırmak zorunda olduğunu kaydetti. 
 
AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Otomobilini park edecek yer bulamayınca balkonu otopark yaptı!
  • 23.02.2013 15:57

Otomobilini park edecek yer bulamayınca balkonu otopark yaptı!

Zonguldak'ta evinin çevresinde otomobilini park edecek yer bulamayan kişi, yamaç ...