maritbet girişmaritbet
Özel İdare'den hasta konukevine 150 bin lira

Özel İdare'den hasta konukevine 150 bin lira

İzmir İl Özel İdaresi bünyesindeki İzyarış Limited Şirketi Ortaklar Kurulu, Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Merkezi Kurma ve Geliştirme Vakfı (KİTVAK) tarafından Ege Üniversitesi Hastanesi bahçesine yaptırılan hasta ve hasta yakınları konukevi binasına 150 bin lira bağışta bulundu. Anlamlı bağış nedeniyle dün İzmir Valiliği'nde tören düzenlendi.


1 milyon gerekli
KİTVAK Yönetim Kurulu üyeleri ve İZYARIŞ Ortaklar Kurulu'nun katıldığı törende konuşan İzmir Valisi Cahit Kıraç, inşaatı devam eden, kanser hastaları ve yakınlarının kalacağı konukevine bağışta bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Tüm İzmirlilere kaba inşaatı biten konukevine bağışta bulunma çağrısı yapan Vali Kıraç, "KİTVAK bağışlarla binayı belli bir noktaya getirdi. Ancak daha çok kaynağa ihtiyaçları var. Bugüne kadar önemli bağışlarda bulunuldu. Bundan sonrası için duyarlı İzmirlileri bu anlamlı projeye katkı koymaya davet ediyoruz" diye konuştu. Vali Kıraç, konuşmasının ardından 150 bin liralık bağış çekini, KİTVAK Başkanı Ramazan Soncul'a teslim etti.

Vali Kıraç'a ve İZYARIŞ şirketi Ortaklar Kurulu'na teşekkür eden KİTVAK Başkanı Ramazan Soncul ise, Mart ayında temelini attıkları konukevinin kaba inşaatını bitirdiklerini, ince işçiliğe geçildiği bilgisini verdi. Toplam 2 milyon liraya mal olması planlanan merkezin tamamen bitmesi ve tefrişi için yaklaşık 1 milyon liraya ihtiyaç duyduklarını belirten Soncul, "Konukevimiz 40 odalı ve 100 yataklı olacak. 40 odayı, hayırseverlere tefriş etmeleri durumunda isimlerini vererek tahsis ediyoruz. Bu konuda da ismini yaşatmak isteyen hayırseverlerimizi bağış yapmaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu. Törene İZYARIŞ Ortaklar Kurulu ve İl Genel Meclisi Üyeleri Yaşar Herel, Ahmet Uğurlu, Emre Özer, Cem Koç, Mehmet Akif Yener ve İZYARIŞ Müdürü Mehmet Gündüz ile KİTVAK Yönetim Kurulu Üyeleri Avukat Yıldızay Şengün ve Gazeteci Nesrin Coşkun katıldı.

 

 

KAYNAK: YENİ ASIR

  • Etiketler:

Yorum Yaz