Pancar OSB'de genişleme çalışması 2013'de başlıyor!
İzmir'in en cazip sanayi bölgelerinden biri olan Pancar Organize Sanayi Bölgesi, yanındaki genişleme alanını da bünyesine katmak için önümüzdeki yıl çalışmalara başlayacak
Altyapısı, şehre yakınlığı, lojistik olanakları gibi avantajlarıyla İzmir'in en cazip sanayi bölgelerinden biri olan Pancar Organize Sanayi Bölgesi, yanındaki genişleme alanını da bünyesine katmak için önümüzdeki yıl çalışmalara başlayacak. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in not artırımından sonra, Türkiye'ye gelecek doğrudan yatırımların artacağı düşüncesi, olası yatırımlar için en doğru adresler olarak görülen OSB'leri de hareketlendirdi. Ekonomideki güncel gelişmeleri yakından takip ederek bölgenin gelişimine uygun projeler hazırladıklarını dile getiren Pancar OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Şairoğlu, bölgelerindeki 70 sanayi parselinden 6'sının başta yabancı yatırımlar olmak üzere yeni üretim alanları olarak değerlendirilebileceğini söyledi.
Pancar OSB'nin İzmir'e yakınlığı, lojistik avantajı, altyapısı ile diğer sanayi bölgelerine göre çeşitli avantajları olduğunu vurgulayan Şairoğlu, "Bölgemiz son aylarda adeta şantiye alanına döndü. Pek çok yatırımın inşaatı sürüyor. Bir yandan mevcut parsel sahiplerinin yatırımları sürerken, diğer yandan güncel ekonomik gelişmeleri takip ederek genişleme perspektifi oluşturuyoruz. Bu kapsamda Fitch'in Türkiye'nin kredi notunu artırmasını çok önemsiyoruz. Not artırımı doğrudan ülkemize daha çok yabancı yatırım gelmesinde etkili olacaktır. Önemli olan Ege ve İzmir olarak bundan ne kadar pay alacağımız" diye konuştu.
Pancar OSB yönetimi olarak hem bölgedeki mevcut sanayicilere en iyi hizmeti sunmak, hem de gelecek taleplere en iyi yanıtı vermek için hızlı bir tempo ile çalıştıklarını dile getiren Şairoğlu, "Son 2.5 yılda altyapı için 20 milyon TL'lik yatırım yaptık. Önümüzdeki yıl sahamızı genişletmeyi, yeni yatırımcıları bünyemize katmayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda 180 dönüm sanayi parseli oluşturacağız. Kısa süre içinde bölgemizi yüzde 50 oranında büyütecek olan bu bölgede de parsel satışına başlamak istiyoruz. Gelişme sahamızı 2 büyük parsel olarak düzenlemek istiyoruz. Büyük yatırımcılara ayrılan bu parsellerin daha stratejik ve katma değerli yatırımlarda değerlendirilmesi temennimiz" dedi.
Süre şartı yeniden değerlendirilmeli
Şairoğlu ayrıca mevcut parsellerde yatırımların hızlanması için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nca uygulanan "belli süre içinde projelerin tamamlanması zorunluluğu" konusunda da değerlendirme yaptı.
OSB'deki yatırımlar için 2 yıla kadar proje 4 yıl içinde de inşaat şartı yapılsın şartı istendiğini anlatan Şairoğlu, Türkiye'nin çeşitli OSB'lerinde yatırım yapmadığı için bazı arsaların tahsisinin iptal edildiğini hatırlattı. Bu uygulama ile yatırımların, üretimin ve istihdamın arttığını ancak bazı yasal değişikliklere de ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Şairoğlu, "Uygulama değil ama kapsamında değişiklikler yapılabilir. Ekonomik süreç de göz önünde bulundurulursa hem sanayici, hem OSB yönetimi, hem de ülke ekonomisi bu durumdan kazançlı çıkabilecektir" görüşünü savundu.
Dünya
Yorum Yaz