maritbet girişmaritbet
Saint- Gobain Weber Adana’da fabrika kurdu!

Saint- Gobain Weber Adana’da fabrika kurdu!

Endüstriyel yapı harçları üretiminde faaliyet gösteren Saint-Gobain Weber, Türkiye’deki yatırımlarına Adana’yla devam etti. 15 milyon euro’luk bir yatırımla hayata geçirilen fabrikanın en önemli özelliği ise güneş enerjisi panelleri oldu

Endüstriyel yapı harçları üretiminde faaliyet gösteren Saint-Gobain Weber, Türkiye'deki yatırımlarına Adana'yla devam etti. 15 milyon euro'luk bir yatırımla hayata geçirilen fabrikanın en önemli özelliği ise güneş enerjisi panelleri oldu.

Fabrikada harcanacak elektriğin üçte birinin güneş enerjisi panelleriyle elde edileceğini belirten Weber Türkiye Genel Direktörü Levent Gökçe, fabrikada son teknoloji ürünlerin yanı sıra çevreci çözümlerin ön planda tutulduğunu ifade etti. Fabrikanın en önemli özelliğinin tüketeceği elektriğin yüzde 30'unun güneş enerjisi panellerinden el de edilebilmesi olduğunu vurgulayan Gökçe, “Adana yatırımımızla Türkiye'nin en büyük endüstriyel güneş enerjisi sistemine sahip fabrika yatırımını gerçekleştirmiş bulunuyoruz” dedi.

Sıradaki kent Diyarbakır

Fabrikanın inşasında çevreci yaklaşımın ön planda tutulduğunu anlatan Gökçe, “Fabrikada 35 ton petrole tekabül eden tasarruf sağlayacağız, 70 bin kg daha az karbondioksit salınımı gerçekleşecek” diye konuştu. Firmanın bir sonraki yatırımına da değinen Gökçe, “Bir sonraki fabrika en az 2 yıl sonra olacak. Şu anda en makul seçenek Diyarbakır olarak görünüyor. Irak'taki ihracat potansiyeli açısından Diyarbakır önemli bir bölge olarak beliriyor” dedi.

Yavuz Karaman/Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Saint- Gobain Weber Adana’da fabrika kurdu!
  • 21.06.2012 17:26

Saint- Gobain Weber Adana’da fabrika kurdu!

Endüstriyel yapı harçları üretiminde faaliyet gösteren Saint-Gobain Weber, Türki ...