maritbet girişmaritbet
Samsun Adliye Sarayı’nın yeni binası Haziran ayında hizmete giriyor!

Samsun Adliye Sarayı’nın yeni binası Haziran ayında hizmete giriyor!

Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, yeni Samsun Adliye Sarayı'nın haziran başında hizmete gireceğini açıkladı

Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, yeni Samsun Adliye Sarayı'nın haziran başında hizmete gireceğini açıkladı.

Samsun'un İlkadım ilçesi Kılıçdede Mahallesi'ndeki eski Tekel binalarının bulunduğu alana yapımı devam eden, Karadeniz'in en büyük ve en modern adliyesi olacak olan Samsun Adliye Sarayı'nın inşaatı son aşamaya geldi. Sözleşme bedeli 39 milyon 900 bin lira olan 35 bin 51 metrekare arsa üzerinde 22 bin 828 metrekare inşaat oturum alanı olan adliye sarayında 16 istinaf, 46 adliye olmak üzere toplam 62 duruşma salonu, 1 adet adalet komisyonu başkanı odası, 111 adet hakim odası, 2 adet cumhuriyet başsavcısı odası, 75 adet cumhuriyet savcısı odası, 7 müfettiş odası, 91 yazı işleri müdürlüğü odası ve kalemi, 17 icra müdürlüğü odası ve kalemi bulunuyor. Toplam 19 asansörün bulunduğu binada 4 adet giriş çıkış kapısı yer alıyor.

Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, yeni Samsun Adliyesi Sarayı'nın mayıs ayı sonu itibariyle kendilerine teslim edileceğini açıkladı. Yeldan, “A ve B bloklar elektrik tesisatı dışında tamamlandı. Haziran ayının ilk haftasında taşınmış olacağız. Yeni Samsun Adliye Sarayı'nda mahkeme yönetimine destek projesi kapsamında sınırlı alan uygulaması, ön büro uygulaması ve danışma bankları uygulaması yapılacak. Yine personelin ve avukatların kullanacağı alanlarla ilgili sınırlı alan uygulaması başlatılacak. Adliye yönetim sistemi kurulacak. Adliyedeki veri ve bilgiler elektronik sistemlerle elektronik panellerle vatandaşların bilgisine sunulacak. O yüzden teknik olarak üstün bir bina tasarlandı. Duruşma salonlarında kullanılan malzeme itibariyle Türkiye'de kamu binalarında ilk defa yanmaz malzemeler kullanılacak. Duruşma salonlarında akustik ses panelleri kullanılacak. Duruşma salonlarımızın bir kısmında ve savcılıkta video konferans sistemi kurulacak. Bu da cezaevlerinde bulunan ve başka yerlerdeki kişilerin mahkemeye getirilmeden görüntülü sesli iletişim teknikleri kullanılmak yöntemiyle video konferans yöntemiyle ifadelerin ve beyanların alınması sağlanacak. Bu da ciddi manada gereksiz ulaşım ve sevk masraflarını bitirecek. Teşhis odası var. Uzlaşmayla ilgili özel mekanlarımız var. Suç bürolarının ayrı kalemleri var. Yönlendirmeyle ilgili adliyeyi teknik ve elektronik sistemlerle donatacağız" dedi.

Yeni binada tamamen elektronik ses ve ışık sisteminin kullanıldığı 600 kişilik konferans salonunun da yer alacağını belirten Başsavcı Yeldan, "Çok maksatlı toplantı salonlarımız olacak. Personele ve vatandaşlara yönelik kafeterya ve büfeler ile çay hizmetlerinin verildiği mekanlarımız olacak. Personelin kreş imkanı olacak. Sosyal mekanlar ve sosyal imkanlar olacak. Özürlülere ve engellilere ve diğer vatandaşlarımıza yönelik uygulamalarımız olacak. Onların ulaşımı ve adalete erişimi kolaylaştırılacak imkanlarımız olacak. Hem sahip olduğu fiziki özellikler hem de uygulamadan gelişen anlayışla ve iç dizaynı farklı çizgileriyle örnek bir adliye binası olacak. Bu anlamda bir yıla yakındır üzerinde çalışıldı. İçerdeki kullanılacak malzemenin hem niteliği hem kalitesi ve tasarımıyla uğraşıldı. İlk defa Samsun Adliyesi'nde kullanılacak tasarımlar var. Renkler var. Çizgiler var. Teknik imkanlar var. Bunlar zaten hayata geçtiğinde Samsun çok önemli bir adli merkez haline gelecek. İstinaf mahkememiz yine aynı kampüs içinde yer alıyor. Hem çevreye saygılı hem de aydınlık ve ferah mekanlarıyla kaliteli hizmet verilecek. Vatandaşların şikayetlerini ve sorunlarını etkili bir şekilde aktarabileceği bir adli sistem kurmayı düşünüyoruz. Adli kollukla ilgili çalışmamız var. Onlar da bu projenin bir ayağı. Yeni adliyemizde halkımız hizmetine sunacağız. Soruşturmanın gizliliğine uygun şüpheli ve sanıkların yargılama aşamasında yer alabileceği mekanlar olacak. Tutuklulara özgü merdivenler ve bekleme odaları ve nezarethaneler olacak. Bunlar kadın, çocuk ve yetişkin olmak üzere ayrılmış mekanlarımız olacak" diye konuştu.

Medya 73

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Samsun Adliye Sarayı’nın yeni binası Haziran ayında hizmete giriyor!
  • 28.03.2013 09:12

Samsun Adliye Sarayı’nın yeni binası Haziran ayında hizmete giriyor!

Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, yeni Samsun Adliye Sarayı'nın haziran b ...