maritbet girişmaritbet
Samsun Atakum’u sel bastı, insanlar üst kata çıkarak kurtuldu!

Samsun Atakum’u sel bastı, insanlar üst kata çıkarak kurtuldu!

Samsun’da sabaha karşı saat 05.00 sıralarında başlayan sağanak yağmur kentin batısında bulunan 120 bin nüfuslu Atakum ilçesinde hayatı felç etti

Samsun'da sabaha karşı saat 05.00 sıralarında başlayan sağanak yağmur kentin batısında bulunan 120 bin nüfuslu Atakum ilçesinde hayatı felç etti. Bölgedeki Alanlı Deresi taştı ve sular yolları çökertti, rögarları patlattı. Atakent mahallesinde de bir çok apartmanın bodrum katı ile işyerleri sular altında kaldı. Bodrum katlarında yaşayanlar ise polis tarafından  megafonla uyarılarak  üst katlara çıkmaları sağlandı.

Samsun-Sinop karayolunda Atatürk Bulvarı, yaklaşık 1 saat trafiğe kapandı. İlçe içerisindeki ara sokaklar ile caddeler de sel suları nedeniyle ulaşıma kapandı. Raylı sistem yolu sular altında kaldığı için tren seferleri yapılamadı. İlçeye itfaiye, Sivil Savunma Arama ve Kurtarma ekipleri ile dalgıç polisler gönderildi. Evlerinde ve araçlarında mahsur kalan kişiler iş makinelerinin yardımıyla kurtarıldı. Altyapının yetersizliği nedeniyle yağmur sularının tahliyesinde güçlükler yaşandı.

Geçen ay 14 kişi öldü

4 Temmuz'da da Samsun'un doğusunda bulunan Canik ilçesini sel vurmuştu. Burada 5'i TOKİ konutlarında olmak üzere toplam 13 kişi hayatını kaybetmişti. 9 Temmuz'da Ayvacık ilçesinde de sel olmuş ve 1 kişi can vermişti.

Başkan: Köprüler alçak

Atakum İlçe Belediye Başkanı CHP'li Metin Burma, sel felaketinde büyük maddi hasarın meydana geldiğini ancak can kaybının olmadığını söyledi. İlçede 20 dere olduğunu belirten Başkan Burma, “Çobanlı, Değirmendere ve Alanlı deresinde sıkıntı oldu. Raylı sistem ile karayolu suların denize gitmesini engelliyor. Derelerin üzerindeki köprüler de alçak olunca böyle felakatler ortaya çıkıyor.İlçenin altyapısı normal yağışları kaldıracak kapasitede. Böyle büyük yağışları kaldırmadı” dedi.

Bakanlar Samsun'da

Sel felakatenin üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu incelemelerde bulunmak üzere Samsun'a geldi. Bakanlar selin büyük zarar verdiğini, olaydan gereken derslerin çıkarılacağını belirterek “Can kaybı olmaması tesellimiz” dedi.

Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Samsun'da sel nedeniyle çok sayıda ev ve işyerini su bastı!
  • 09.08.2013 08:36

Samsun'da sel nedeniyle çok sayıda ev ve işyerini su bastı!

Samsun'da sel nedeniyle kent merkezinde çok sayıda ev ve iş yerini su bastı ...

Samsun Atakum’u sel bastı, insanlar üst kata çıkarak kurtuldu!
  • 08.08.2012 11:49

Samsun Atakum’u sel bastı, insanlar üst kata çıkarak kurtuldu!

Samsun’da sabaha karşı saat 05.00 sıralarında başlayan sağanak yağmur kentin bat ...