maritbet girişmaritbet
Sapanca'daki rüya projeye destek aranıyor

Sapanca'daki rüya projeye destek aranıyor

Sapanca Gölü'nde hayata geçirilmek istenen 'Rüya Proje'ye, Serdivan Belediyesi destek arıyor. Proje ile Sapanca Gölü'nün kuzey kıyısı halkın kullanımına açılacak

 

 

Kuzey kıyı şeridi yeniden canlanacak

Sakarya ve Kocaeli'nin içme ve kullanma suyu havzası olan, dünyanın suyu içilebilir ender göllerinden biri olarak kabul edilen Sapanca Gölü'nde, Serdivan Belediyesi'nce yapılması planlanan 'Rüya Proje'ye destek aranıyor. Sapanca Gölü'nün kuzey kıyısını halkın kullanımına açmayı öngören proje gerçekleşirse, daha önce plaj ve piknik alanı olarak kullanılan, fakat imar planı yüzünden yalnızlaşan bölge tekrar canlanabilecek. Serdivan Belediyesi tarafından açıklanan 'Sapanca Gölü Kentsel Tasarım Projesi' ile, D-100 Karayolu Esentepe mevkiinde, yaklaşık 8 buçuk kilometre uzunluğundaki kıyı şeridi, doğal dokuya dokunmadan yapılacak rekreasyon alanları ile turizme açılacak.
 

Mevcut imar planına uyulacak

Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar yaptığı açıklamada, "Sapanca Gölü su sporlarına ve doğa turizmine son derece uygun bir göldür. Ancak imar planı ile ilgili sorunlarından dolayı mevcut potansiyelini ortaya çıkaracak yatırımlar şu ana kadar gerçekleşememiştir. Zaman içinde Sapanca Gölü'nde yapılan spor ve turizm faaliyetlerinin kısıtlanması ile gölde rekreatif aktiviteler azalmış, eskiden insanlarımızın yoğun olarak kullandığı halk plajları kapanmış, piknik alanlarında yer bile bulamadığınız Sapanca Gölü'nün kuzey kıyısı, gerekli yapılaşmanın olmaması ile yalnızlaştırılmıştır. Belediyemiz bu sebeple, mevcut imar planına büyük oranda uyarak, kentsel tasarım projesi hazırlamıştır" dedi.
Kent merkezine kadar uzanan yaya güzergahı boyunca kafeler, piknik alanları, bungalov tarzı konaklama alanları ve oteller olacak.
 

Kaynak: Posta

  • Etiketler:

Yorum Yaz