maritbet girişmaritbet
sensizrekorolmaz.com’a girenler Eğirdir gölü için bir dünya rekoru kırdı

sensizrekorolmaz.com’a girenler Eğirdir gölü için bir dünya rekoru kırdı

Siemens Ev Aletleri’nin, Türkiye’nin ikinci büyük içme suyu rezervi Eğirdir Gölü’nün korunması amacıyla 2008 yılından bu yana yürüttüğü Yedi Renkli Göle Yedi Renkli Hayat projesine, sensizrekorolmaz.com web sitesinde binlerce doğasever sahip çıktı

 

 

 

Siemens Ev Aletleri'nin “iş işten geçmeden” diyerek, iki yıl önce Eğirdir'de WWF Türkiye ile başlattığı “Yedi Renkli Göle Yedi Renkli Hayat” projesini kitleselleştirmek amacıyla, www.sensizrekorolmaz.comadresli web sitesinde başlattığı rekor girişimi, kısa sürede büyük bir başarıya ulaştı. 20 günden kısa bir süre içinde web sitesini ziyaret eden yaklaşık 100 bin kişi, internette yayınlanan en büyük ve en çok etiketli fotoğrafı oluşturmayı başardı. Rekor, bu alanda, Guiness rekorlar tarihinde de bir ilk olma özelliği taşıyor.

Yedi Renkli Göle Yedi Renkli Hayat projesinin devamı olarak, sensizrekorolmaz.com'da düzenledikleri rekor girişiminin, doğaseverlerin yoğun ilgisi ile kısa sürede başarıya ulaşmasının, çevrenin sürdürülebilirliği açısından çok değerli olduğunu belirten  Siemens Ev Aletleri Pazarlama Müdürü Ayşe Özkaya şunları söyledi:

“Türkiye için hayat kaynağı olan Eğirdir Gölü'ndeki hızlı kirlenmenin durdurulması için iki yıl önce WWF ile harekete geçmiş, Yedi Renkli Göle Yedi Renkli Hayat adı altında birçok kolu olan, kapsamlı bir çalışma başlatmıştık. Bugüne kadar Eğirdir Gölü ve havzasında yürüttüğümüz faaliyetlerle, bölgenin geleceğinin korunması için önemli kazanımlar elde ettik. Projemizi herkese duyurmak, burada yaşanan gelişmelerle ilgili farkındalık yaratmak ve doğaseverlerin desteğini almak istediğimiz noktada sensizrekorolmaz.com projesini hayata geçirdik. Doğaseverler sadece resimlerini ve dileyenler ayrıca mesajlarını sitemize bırakarak projemize ortak oldular.

Kısa süre içinde elde ettiğimiz rekorun bizzat, projemize destek olmak için sitemize gelen binlerce kişi tarafından kırılmış olması, bugüne kadar yürüttüğümüz çalışmaların en anlamlı kısmı. Guiness rekorlar tarihinde bir ilk olan rekorumuzu kırdık ama sitemiz halen ziyarete açık ve binlerce kişinin oluşturduğu fotoğraf giderek büyüyor. Çağrımızı duyan, çalışmalarımıza destek olan herkese teşekkür etmek istiyorum. Geleceğimiz için fotoğrafta yerini almak isteyen herkesi www.sensizrekorolmaz.com web sitemize bekliyoruz.”

Binlerce doğasever web sitesine akın etti

sensizrekorolmaz.com internet sitesi, rekor sürede binlerce doğaseverin ilgi odağı oldu. Projeye Türkiye'nin dört bir yanından ve Avusturya, Fransa gibi birçok ülkeden, yediden yetmişe her yaş grubundan doğasever destek oldu.

Siteye bıraktıkları risimlerle büyük fotoğrafın bir parçası olan doğaseverler, verdikleri mesajlarla da projeye ruh kattılar. Siteye bırakılan birbirinden çarpıcı, güçlü mesajlardan bazıları şöyle:

Oğluma da o güzelliği göstermek istiyorum... Lütfen bana yardım edin...”Celal Ç.

“Doğa bize bırakılmış miras değil, gelecek nesillere emanettir. Emanete hıyanet olmaz. Güzel doğamıza sahip çıkalım” Leyla K.

“Seçim şansımı kullandım, sıra sizde, acele edin...” İsmail Ç.

“Geri dönüşü yok...” Nazmi H.

“Eğirdir Gölü'nü henüz görmesem de, bir gün görebilme şansım olmasını dilerim” Bülent Y.

“Bir düşüm var, sana anlatırsam düşünce olur, sen de düşünürsen hayat olur...” Orhan B.

“Çocuklarımıza bırakabileceğimiz en güzel miras SU. Lütfen sahip çıkalım!” Dilek K.

Gölün, suyun, martının, sakar mekenin, yalı çapkınının, kuğunun ne olduğunu bilen bir kişi olarak sizleri canı gönülden destekliyorum. Recep A.

Eğirdir Gölü havzasında bir ağaçları olacak

www.sensizrekorolmaz.com adresli web sitesi ile kırılan Guinness rekoru, Siemens Ev Aletleri'nin iki yıl önce Eğirdir'de WWF Türkiye ile başlattığı “Yedi Renkli Göle Yedi Renkli Hayat” projesini kitleselleştirmek yönünde önemli bir adım.

 

www.sensizrekorolmaz.com projesinin katılımcılara en büyük sürprizi, Eğirdir Gölü havzasında kendileri adına bir elma bahçesi oluşturulacak olması. Proje sayesinde yaşam bulan elma bahçelerindeki ağaçlara, rekor girişimine katılan ve en çok arkadaşını rekor girişimine davet eden 5.000 destekçinin isimleri verilecek. Böylelikle doğaseverlerin Eğirdir Gölü'nün kıyısındaki Gelendost'ta bulunan elma bahçesinde yaşayan bir elma ağacı olacak.

Siteyi ziyaret edip fotoğrafını yükleyerek projede yer alacak herkes, Türkiye'nin ikinci büyük tatlı su gölü ve içme suyu rezervi Eğirdir Gölü'ndeki hızlı kirlenmeye iş işten geçmeden dur demek için gerçekleştirilen Yedi Renkli Göle Yedi Renkli Hayat projesine destek vermiş olacak. Yapılacak her katkı, Siemens'in Eğirdir Gölü'nün geleceği için yürüttüğü çalışmalar açısından büyük önem taşıyor.

  • Etiketler:

Yorum Yaz