Silvan Barajı'yla 318 bin kişi istihdam edilecek!
Atatürk Barajı'ndan sonra GAP bölgesinde yer alan en büyük sulama barajı olma özelliği taşıyan Silvan Barajı ile 318 bin kişinin istihdam edilmesi sağlanacak
Atatürk Barajı'ndan sonra GAP bölgesinde yer alan en büyük sulama barajı olma özelliği taşıyan Silvan Barajı ile 318 bin kişinin istihdam edilmesi sağlanacak.
Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ile Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Seyfullah Saldık, Silvan Kaymakamı Yunus Sezer ve İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Erdem Silvan Barajı şantiye alanında incelemelerde bulundu.
Yüklenici firma yetkililerinden baraj inşaatının geldiği nokta hakkında bilgi alan Toprak'a, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Saldık da baraj inşaatının güvenliği konusunda alınan önlemleri aktardı.
Projenin bölge insanına iş ve aş sağlayacağını belirten Toprak, gelişmelerden rahatsız olan terör örgütünün çalışmaları sabote ettiğini, görev yapan insanları korkuttuğunu, bu tür projelerin hayata geçirilmesini önlemeye çalışmasının da manidar olduğunu söyledi.
Güzel projelerin devletin aldığı önlemler sayesinde bir an önce bitirileceğini ve ülke ekonomisine büyük oranda katkı sağlayacağını belirten Toprak, bu yatırımların bölge insanına iş imkanı sağlayacağını bildirdi.
Vali Toprak, Silvan Barajı temel atma töreninin bakanların katılımıyla 4 Mayıs'ta yapılmasının planlandığını kaydetti.
5 yılda hizmete girecek
Atatürk Barajı'ndan sonra GAP içerisinde yer alan en büyük sulama barajı olma özelliği taşıyan Silvan Barajı ile 318 bin kişinin istihdam edilmesi sağlanacak.
Baraj, 7 milyar metreküp göl hacimli olacak ve 5 yılda tamamlanacak. Hizmete girdiğinde 160 megavat hidroelektrik santrali gücüne sahip olacak olan baraj ile aynı zamanda 245 bin hektarlık alanın sulanması sağlanacak.
Önyüzü beton kaplamalı kaya dolgu olarak inşa edilecek olan baraj, gövde yüksekliği 174,5 metre, kret boyu 440 metre ve gövde hacmi 8,5 milyon metreküp olacak.
Baraj ile ülke ekonomisine yılda 900 milyon lira katkı sağlaması hedefleniyor.
Akşam
Yorum Yaz