Socar Türkiye, İzmir Aliağa'daki 29 ofisin malzeme ihtiyacını karşıladı!
İzmir'in Aliağa ilçesinde bulunan 29 köy ve mahalle muhtarlığının ofis ihtiyaçları Socar Türkiye ve Petkim tarafından karşılandı. Aliağa Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Dündar; ofis mobilya takımı, dizüstü bilgisayar, çok fonksiyonlu yazıcı, klima, buzdolabı gibi eşyalardan oluşan malzemelerle daha kaliteli hizmet vereceklerini söyledi
Socar Türkiye ve Petkim'in sosyal sorumluluk projesi kapsamında İzmir'in Aliağa ilçesinde bulunan 29 köy ve mahalle muhtarlığının ofis ihtiyaçları karşılandı. Aliağa Kent Konseyi ve Aliağa Muhtarlar Derneği ile ortak gerçekleştirilen proje kapsamında ihtiyaç olarak belirlenen ofis malzemeleri muhtarlara teslim edildi.
Aliağa Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Dündar; ofis mobilya takımı, dizüstü bilgisayar, çok fonksiyonlu yazıcı, klima, buzdolabı gibi eşyalardan oluşan malzemeler ile muhtarların vatandaşlara çok daha hızlı ve kaliteli hizmet verebileceklerini söyledi. Dernek olarak tespit ettikleri malzemelerin SOCAR Türkiye tarafından karşılanmasından mutlu olduklarını belirten Dündar, 'SocarTürkiye, Petkim'de yapacağı yatırımların yanında STAR Rafinerisi ve STEP Enerji Santrali'ni de inşa ederek Aliağa'ya yeni yatırımlar kazandırıyor. Bu yatırımların çevre ve doğamızla barışık, bizlerin ve çocuklarımızın geleceklerini ipotek altına almayan teknolojide olmasını istiyoruz.' dedi.
ÇEVRE DOSTU YATIRIM İSTİYORUZ
Socar Türkiye'nin daveti ile Haziran ayında Almanya'daki termik santralleri yerinde inceleme imkânı bulduklarını hatırlatan Ali Dündar, Aliağa halkının, termik santraller konusunda çok ciddi hassasiyet gösterdiğini söyledi. Bu santrallerin Almanya'da çevreye zarar vermeden, tarım ürünlerinin ekili olduğu tarlaların ortasında çalıştığını gözlemlediklerini belirten Dündar, 'Sanayileşme esnasında Aliağa'nın yaşanabilir bir kent olmaktan çıkmaması için sanayici, devlet kurumları, bölge halkı ve sivil toplum kuruluşları, herkes üzerine düşen görevi layıkıyla yapmalı. Kötü örneklerin ortadan kalkarak gelişmiş ülkelerin uyguladıkları teknolojilere sahip çevre dostu yatırımların bölgemizde kurulmasını istiyoruz. Bizler sanayiye karşı insanlar değiliz. Ancak yapılan yatırımların çevreye zarar vermemesi için Avrupa'daki örneklerde gördüğümüz gibi çok sıkı şekilde denetlenmesi gerekiyor. Ancak Avrupa'daki gibi yapılacaksa, denetlenecekse ve çevre dostu olacaksa karşı çıkmayız ve yanında yer alırız.' değerlendirmesinde bulundu.
İNSAN VE ÇEVRE BİZİM OLMAZSA OLMAZ ÖNCELİĞİMİZ
Muhtarlardan oluşan heyeti kabul eden Socar Türkiye Başkanı ve Petkim Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Yavuz da, Petkim Yarımadası'nda projelendirilen yeni yatırımların enerji ihtiyacını karşılamak için bu yatırımı yapmaya mecbur olduklarına dikkat çekti. Sadece STAR Rafinerisi için 100 MW enerji ihtiyacı duyulacağını kaydeden Yavuz, STEP Enerji Santrali'ni, Rafineri-Petrokimya-Enerji-Lojistik Entegrasyonu'nun 'olmazsa olmaz bir parçası' olarak niteledi. Yavuz, santralde, STAR Rafinerisi'nin yan ürününü hammadde olarak kullanarak Enerji Entegrasyonu sağlayacaklarını, 612 MW kapasiteli STEP Enerji Santrali'nde, tesisin çevreye etkilerini en aza indirmek için AB normlarında mevcut en iyi teknik kabul edilen arıtma sistemleri kullanılacağını kaydetti.
Yeni Şafak
Yorum Yaz