maritbet girişmaritbet
Tayyip Erdoğan: EXPO 2020’yi alacağız!

Tayyip Erdoğan: EXPO 2020’yi alacağız!

Halkapınar Spor Salonu'nda yapılan yaklaşık 20 bin partilinin katıldığı AK Parti İl Kongresi'ne katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'in EXPO 2020 adaylığı için iddialı konuştu

Halkapınar Spor Salonu'nda yapılan yaklaşık 20 bin partilinin katıldığı AK Parti İl Kongresi'ne katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'in EXPO 2020 adaylığı için iddialı konuştu. EXPO 2020'yi kazanmak için her desteği verdiğini belirten Başbakan Erdoğan, "Gittiğim ülkelerde devlet başkanları ile bunu konuşuyoruz. Kendilerinden söz alıyoruz. EXPO 2020'yi alırsak İzmir'e yapılacak yatırım 30 milyar dolara ulaşacak. Yoğun bir hazırlığa gireceğiz" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı'na da yüklenen Başbakan Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Metro yapan tek belediye, İzmir Büyükşehir" iddialarına şu sözlerle sert çıktı: "İzmir'de hafif raylı sistem var. Bunu da başaramadınız. Yapamadınız. Bizden yardım istediniz. Ulaştırma Bakanlığı'mız vasıtasıyla sistemi kurduk.

Sayın Kılıçdaroğlu, gel de seni İstanbul metrosunda gezdirelim. Dürüst ol, doğru konuş. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Ulaştırma Bakanlığımızın İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne verdiği desteği biliyorsunuz. Hatta birinde zatı şahaneniz de vardı, açılışı birlikte yaptık. Unuttun mu, ayıp! Eşek ölür, kalır semeri; insan ölür, kalır eseri. Biz eserlerimizle konuşuyoruz. İzmir Körfez geçişi İzkaray ile etüt çalışmaları sürüyor. İzmir, çevre yolundan sonra, çevre metrosuna da kavuşmuş olacak. İzkaray'ın raylı sistem hattı yaklaşık 50 kilometre. Bundan haberin var mı, Kılıçdaroğlu? Binali Bey, bir randevu al da kendisine brifing ver."

OYUMUZU ARTIRDIK

Konuşması sık sık "büyük usta" tezahüratlarıyla bölünen Erdoğan, AK Parti'nin tüm seçimlerde İzmir'de oyunu yükselttiğini söyledi. Erdoğan, "3 Kasım 2002'de İzmir'de oy oranımız yüzde 17'di, 22 Temmuz'da yüzde 30.5,12 Haziran'da yüzde 37 oy aldık. Bu başarınızdan ötürü sizi, kadm ve gençlik kollarımızı tek tek tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

Sıcak havadan ötürü bunalan Başbakan Erdoğan, salondakilerin izniyle ceketini çıkararak konuşmasına devam etti.

AK Parti'nin İzmir'de önyargıları kaldırdığım söyleyen Erdoğan, "AK Parti İzmir'de diğer partilerin ürettiği korku siyasetini boşa çıkarıyor; hizmet siyasetinin, eser siyasetinin, millete hizmetkarlık siyasetinüı meyvelerini topluyor.

Merhum Adnan Menderes, 'Yeter, söz milletin!' demişti. Biz de merhum Menderes gibi arkamıza milleti aldık. Bir tek şey ilave ettik; 'Yeter, söz de milletin, karar da milletin!' dedik.

Genel Merkez'in desteklediği Ömer Cihat Akay ile rakibi Abdullah Tekbaş'ın yarıştığı kongrede, zafer Akay'ın oldu.

Emine Erdoğan da katıldı

KONGRENİN Divan Başkanlığını Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzzinoğlu yaptı. Saat 14.00'te başlayacağı duyurulan kongre, Başbakan Erdoğan'ın programındaki gecikme nedeniyle yaklaşık bir buçuk saat geç başladı. Kongreye katılan Başbakan'a, eşi Emine Erdoğan da eşlik etti.

Kenti karış karış dolaştık

 KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay kongredeki konuşmasında şunları söyledi: "1922'nin 9 Eylül'ünde ateşin ve ihanetin içinde kutlu mücadeleyi başaran Atatürk'ü bağrına basan; 1950'de demokrasi yürüyüşünü başlatan Menderes'e sahip çıkan İzmir'e hoş geldiniz. Milletvekili arkadaşlarımızla, partililerimizle İzmir'de sokak sokak dolaştık. 1yıl dolmadan İzmir bizi hane hane, sokak sokak dinledi."

 Bu kadro ile 2023'e

 ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, kongrede belirlenecek kadroların İzmir'i 2023 Türkiye'sine taşıyacağını söyledi. Yıldırım, "10 yıldır siyasette bir şey öğrendim; hizmet konu olunca siyaset teferruattır. Bu anlayışla 10 yıldır Türkiye'nin her tarafında milletimize hizmet için sizin liderliğinizde çalışıyoruz. Bu AK kadroyla İzmir, 2023 ve EXPO hedeflerine hazırlanıyor" dedi.

Barkodlu pankart

SALONDA "İzmir hasta, İzmir yasta, İzmir seni bekliyor Büyük Usta" 'Yoluna ölürüz Büyük Usta' pankartları dikkat çekti. En ilginç pankart ise Karşıyaka İlçe Başkanlığından geldi. QR code sistemine göre hazırlanan barkodlu pankartta, "Büyük Usta, Büyükşehir'i ve Karşıyaka'yı size hediye etmek için tüm varlığımızla çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz" yazdığı öğrenildi.

Kongreye Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar ile İzmir ve çevre illerin milletvekilleri katıldı.

Kongrede il başkanlığı 100 bin su, 25 bin kumanya dağıttı. Türk bayrağı ile birlikte üzerinde AK Parti'nin ambleminin bulunduğu parti bayrağı da verildi. 15 bin kişilik salon hınca hınç dolarken, salona giremeyenler için dışarıya dev ekranlar kuruldu. Başbakan Erdoğan'ın gelişine kadar salonda bulunan partililerin hoş vakit geçirmesi için farklı yörelere ait halk oyunları gösterileri yapıldı. Kongrede mehter takımı da sahneye çıktı. Salondakiler mehteranlarm marşlarına ellerindeki bayrakları sallayarak eşlik etti.

740 milyonluk 40 tesisi açtı

KONGREDEN sonra Halkapınar Spor Salonu'nun hemen yanındaki Atatürk Stadyumu'nun bahçesinde yapılan toplu açılış törenine geçen Başbakan Erdoğan, aralarında Yortanlı ile Çaltıkoru barajlarmın da bulunduğu 740 milyon lira değerindeki 40 tesisi açtı. Törene Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakam Ertuğrul Günay, Orman Bakam Veysel Eroğlu, Müli Eğitim Bakam Ömer Dinçer, Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar ile İzmir ve çevre illerin milletvekilleri, İzmir Valisi Cahit Kıraç ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu katıldı. Başbakan Erdoğan, açılış öncesi iki barajm bulunduğu alandakilerle video konferans sistemiyle konuştu. İzmir'e 9.5 yıldır büyük yatırımlar yaptıklarım söyleyen Erdoğan, beraberindekilerle birlikte açılış kurdelasını kesti.

YORTANLI ve Çaltıkoru barajları, Tire Devlet Hastanesi, Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi (Yanık ve Organ Nakli merkezleri), Sağlık Müdürlüğü Birinci Basamak Hizmet Binası, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi (Robotik Cerrahi Cihazı), 6 adet tam donanımlı 112 Acil Yardım Ambulansı, Nevvar Salih İşgören Çocuk Hastanesi, Elektronik Malzemeler Üretim ve Uygulama Merkezi, Gümüşpala Anadolu Lisesi, Refet Bele Mahallesi Kız Meslek Lisesi, Evka 5 İlköğretim Okulu, Ulukent Genel Lisesi, Torbalı Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Eren Şahin İlköğretim Okulu, TOKİ Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi, TOKİ Turgut Özal İlköğretim Okulu, TOKİ Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, TOKİ Uzundere İlköğretim Okulu, TOKİ Ticaret Meslek Lisesi ve Spor Salonu, TOKİ Karşıyaka Belediyesi İlköğretim Okulu, TOKİ Anaokulu, TOKİ Aliağa açık spor sahaları, TOKİ Aile Sağlığı Merkezi, TOKİ Çiğli 668 konut, TOKİ Buca 694 konut ve sosyal donatı alanı, TOKİ Buca 2. Bölge 986 konut ve sosyal donatı alam, TOKİ Uzundere sosyal donatı, TOKİ Örnekköy sosyal donatı, TOKİ Şemikler sosyal donatı, Buca Kız Yurdu, Bornova Vergi Dairesi, köylere yönelik altyapı yatırımları, tarımsal sulama yatırımları, taşmmaz kültür varlıklarının korunmasına yönelik projeler, Ege Ormancılık Araştırma Enstitüsü Toprak Laboratuvarı, Buca Sevgi Evleri ve Kız Yetiştirme Yurdu, Pancar Trafo Merkezi, yol kenarı denetim istasyonları.

Sabah Egeli

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Çinli BYD'den Türkiye'ye yaklaşık 1 milyar dolarlık yatırım
  • 08.07.2024 17:29

Çinli BYD'den Türkiye'ye yaklaşık 1 milyar dolarlık yatırım

Dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi Çinli BYD firması ile Sanayi ve Tekn ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul ortalama yolculuk süresini 64 dakikadan 39'a düşürmek"
  • 29.01.2024 17:21

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul ortalama yolculuk süresini 64 dakikadan 39'a düşürmek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-G ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul'da 1,5 milyon riskli bağımsız bölümü 5 yılda dönüştürmek"
  • 25.12.2023 09:48

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hedefimiz İstanbul'da 1,5 milyon riskli bağımsız bölümü 5 yılda dönüştürmek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüzyılın Dönüşümü İstanbul Programı'nda konu ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Amacımız, İstanbul'da 5 yılda acil dönüşüm gerektiren binaları yenilemektir"
  • 07.12.2023 15:01

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Amacımız, İstanbul'da 5 yılda acil dönüşüm gerektiren binaları yenilemektir"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Dönüşüm çalışmalarında, pazartesi günü 5,1 ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hiç kimsenin kentsel dönüşüm projelerini yavaşlatmasına izin vermeyeceğiz"
  • 07.12.2023 14:36

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hiç kimsenin kentsel dönüşüm projelerini yavaşlatmasına izin vermeyeceğiz"

  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Hiç kimsenin ülkemizi depreme haz ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Yıl bitmeden 46 bin deprem konutu ve köy evini teslim etmeyi planlıyoruz"
  • 29.11.2023 16:36

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Yıl bitmeden 46 bin deprem konutu ve köy evini teslim etmeyi planlıyoruz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'na katıldı. ...