maritbet girişmaritbet
Temelli’de yeniden belde olma umudu

Temelli’de yeniden belde olma umudu

Ankara 4'üncü İdare Mahkemesi, belde iken 2004 yılında belediyesi kapatılıp mahalleye dönüştürülerek, 9 köyüyle birlikte Polatlı’dan Sincan’a bağlanan Temelli Mahallesi'nin yeniden belde olmasına ışık yaktı


 
 
Ankara 4'üncü İdare Mahkemesi, belde iken 2004 yılında belediyesi kapatılıp mahalleye dönüştürülerek, 9 köyüyle birlikte Polatlı'dan Sincan'a bağlanan Temelli Mahallesi'nin yeniden belde olmasına ışık yaktı. Mahkeme, mahalle yapılma kararının yürütmesinin durdurulmasına karar verirken,  Mahkemenin gerekçeli kararının önümüzdeki günlerde açıklanması ile Temelli'nin geleceği belli olacak.
Mahalleye dönüşen ve 9 köyüyle birlikte Sincan'a bağlanan Temelli'de eski belediye başkanı Alaattin Türkoğlu ile Hisarlıkaya Mahallesi tüzel kişiliği idare mahkemesindeki duruşmaya müdahil olarak katıldı. Mahkeme  tarafları dinledikten sonra yürütmenin durdurulması kararını verdi.
Ankara 4'üncü İdare Mahkemesi'nin kararı Temelli'de hemen yankı buldu. Yeniden belde olma umuduna kapılan Temelli halkı, heyecanla mahkemenin gerekçeli kararının açıklanmasını beklemeye başladı. Temelli'de son dönemde belediye meclis üyeliği yapan Mesut Şen, “Ben yıllardır gayrimenkul alım satımı yapıyorum. Belediyemiz kapatılıp, beldemiz Sincan'a bağlandıktan sonra bir hayalet belde haline geldik. Arazi alım satımları durdu, fiyatlar düştü, bir çok yatırımcı buradan gitti” dedi.
 
‘HAKSIZLIĞIN TELAFİ EDİLME UMUDU'
İdare mahkemesinin duruşmasına müdahil olarak katılan beldenin son Belediye Başkanı Alaattin Türkoğlu da, beldeye yapılan büyük haksızlığın yargı kararı ile telafi edilmesi umudunun doğduğunu söyledi. Türkoğlu, Temelli'de belediye olarak hiç borçlarının bulunmadığını, Türkiye'nin ilk  ve tek yapay gölünü yaptıklarını, beldenin Turizm bakanlığında turizm alanı olarak ilan edildiğini hatırlattı. Beldenin kapatıldığı tarihe kadar başdöndürücü bir gelişme trendi içinde olduklarını, kapatılması ile birlikte bu gelişmenin bıçakla kesilir gibi kesildiğini söyledi.
 
BÖLGEDEKİ HEYECAN ARTTI
Alaattin Türkoğlu, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi yasası çerçevesinde beldenin önce Ankara Büyükşehir'e ilk kademe belediyesi olarak alındığını, ardından 5747 sayılı yasa ile kapatılarak Polatlı'dan alınıp Sincan'a mahalle olarak bağlandığını hatırlattı. Bunun Polatlı'ya büyük bir zarara yol açtığını söyleyen Türkoğlu, Temelli Beldesi'nin Ankara'nın yatak kent konumunda gecekondusuz bir bölge olarak planlandığını, sanayi havzasının burada bulunduğunu ifade etti. Ve belediyenin kapatılıp Sincan'a bağlanması ile birlikte bütün gelişmelerin durduğunu vurguladı.
AK Parti'den belde belediye başkanı seçilen Alaattin Türkoğlu, beldenin mahalle yapılması kararı üzerine partisinden istifa ederek CHP'ye geçmişti.
 
 

 

  • Etiketler:

Yorum Yaz