maritbet girişmaritbet
Timsah Arena’nın temeli 1 Haziran’da atılıyor

Timsah Arena’nın temeli 1 Haziran’da atılıyor

45 bin seyirci kapasiteli Timsah Arena’nın 450 günde tamamlanarak açılması planlanıyor

Timsah Arena modelli yeni stadın temeli 1 Haziran'da atılacak. Büyükşehir Belediye Başkam Recep Altepe, Dobruca Tesislerinde, Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakam Bülent Arınç'ın da katıldığı MÜSİAD Bursa Şubesi'nin toplantısında, temelin 1 Haziran'da atılacağım açıkladı.
Altepe, 17 Şubat'ta yapılan ve 31 firmanın katıldığı stat ihalesini en uygun teklifi veren Gintaş firmasının kazandığım anımsattı.

İtiraz reddedildi İhalenin ardından yasal sürenin dolması beklenirken, katılımcı firmalardan birinin Kamu İhale Kurulu'na itirazda bulunduğunu ifade eden Altepe, kurulun, itirazın reddine karar verdiğini anlattı. Kararın ellerine dün sabah saatlerinde ulaştığım belirten Altepe, ihaleyle ilgili sorunların ortadan kalktığım ve yeni stadyumun temelim* 1 Haziran Çarşamba günü atacaklarım bildirdi.


Eski stat yeşil alan olacak Şartnameye göre, ihaleyi alan Gintaş firmasının, yer tesliminin ardından 450 gün içinde inşaatı tamamlayacağım vurgulayan Altepe, şunları kaydetti:

"Başbakanımız, stadyum için 50 milyon lira kaynak sözü verdi. Mevcut stadyumu da yeşil alan olarak Bursa'ya kazandıracağız. Yeni stadın temelini 1 Haziran'da aup, inşaatı 1,5 yıl içinde bitirmeyi amaçlıyoruz." Türkiye'nin en iyisi "UEFA kriterlerine uygun olarak yapılacak 45 bin kişi kapasiteli stadyumda, 207 engelli koltuğu bulunacak. 70 loca, 851 kişilik tuvalet, 85 kapı, 96 turnike, otoparkları ve yeşil alanlarıyla Türkiye'nin en modern stadyumu inşa edilecek. Trafikte sorun yaşanmaması yolunda bağlantı yollarının yapılması için çalışmalar sürüyor. Stadın karşısında yapılacak Hüdavendigar Odunluk Kent Parkı ile bölgeye yaklaşık 1 milyon metrekarelik yeşil alan kazandırılacak."

  • Etiketler:

Yorum Yaz