maritbet girişmaritbet
TOBB Gaziantep’te fen lisesi kurmak için ilk adımı attı!

TOBB Gaziantep’te fen lisesi kurmak için ilk adımı attı!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep'te kullanılan "varını veren utanmamış" sözünü hatırlatarak, "Biz varımızla, yoğumuzla, canımızla bu memleketin hizmetinde, milletin hizmetkarı olmaya devam edeceğiz" dedi

 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep'te kullanılan "varını veren utanmamış" sözünü hatırlatarak, "Biz varımızla, yoğumuzla, canımızla bu memleketin hizmetinde, milletin hizmetkarı olmaya devam edeceğiz" dedi.

Şahin, TOBB İkiz Kuleler'deki Gaziantep TOBB Fen Lisesi İmza Töreni'ndeki konuşmasına protokolün hayırlı olması temennisiyle başladı.

Yeteneğin, bilginin, inovasyonun ön plana çıktığı yeni bir dünya düzeninin etkili olduğunu belirten Şahin, rekabetin yönetildiği bu dönemde istikbalin ve istiklalin en önemli gerçeğinin eğitim olduğunu belirtti.

Eğitim olmadan konulan hedeflere ulaşmanın mümkün olmayacağını ifade eden Şahin, hükümet olarak en fazla kaynağı eğitime ayırdıklarını hatırlattı.

Eğitimle ilgili gerek fiziksel altyapı, gerek bütçe, gerekse öğretmen ihtiyacı bakımından pozitif ayrımcılık yaptıklarını belirten Şahin, memleketi Gaziantep'teki eğitim yatırımlarına ilişkin de bilgi verdi.

Gaziantep'i sanayisiyle, kültürüyle, turizmiyle yükselen bir yıldız olarak nitelendiren Bakan Şahin, kentin güven ve huzuru tesis etmiş, yerel kalkınmayı başarmış bir şehir olduğunu söyledi.

Göç alan kente insanların aş, iş umuduyla geldiğini dile getiren Şahin,

"Bize düşen, bu umuda gelen yolculuğu negatiften pozitife çevirmek, herkesin geldiği bu şehirde huzurlu, mutlu yaşamasını sağlamak" diye konuştu.

Türkiye'nin gelecek hedeflerine ulaşmasında eğitimin önemine değinen Şahin, insanlara fırsat eşitliği vermek, eğitimin önündeki engelleri kaldırmak için çalıştıklarını söyledi.

Gaziantep'te kullanılan 'Varını veren utanmamış' sözünü hatırlatan Bakan Şahin, "Biz varımızla, yoğumuzla, canımızla bu memleketin hizmetinde, milletin hizmetkarı olmaya devam edeceğiz. Bütün gücümüzü ülkemiz için, çocuklarımızın geleceği için kullanacağız" dedi.

Gaziantep Valisi Erdal Ata ise yapılacak fen lisesinin kent için önemli olduğunu belirtti.Eğitim sorunu çözülmeden başka sorunları çözmenin mümkün olmadığını ifade eden Ata, Gaziantep'in sanayi, ticaret, turizm olarak gelişmiş, bölgenin marka kenti olduğunu söyledi.

Eğitimde istenilen düzeye gelmek için çalıştıklarını dile getiren Ata, bununla ilgili kamu yatırımlarının yanı sıra hayırseverlerin de önemli katkılar sunduğunu söyledi.

Kentte 104 okulun inşasının devam ettiğini dile getiren Ata, "Gaziantep, 2013'te eğitim alanındaki yatırımlarla ilgili altın çağını yaşayacak" dedi.

Öte yandan Bakan Şahin, törenin ardından TOBB İkiz Kuleleri'nden ayrılırken bina çevresindeki taksicilerin daveti üzerine taksi durağına gitti. Bir süre onlarla sohbet eden Şahin, bir taksicinin engelli çocuğunun olduğunu belirterek, engelli kadrolarına atamaların ne zaman yapılacağını sorması üzerine Fatma Şahin, atamaların gelecek yıl içinde yapılacağını söyledi.

Haberler.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOBB Gaziantep’te fen lisesi kurmak için ilk adımı attı!
  • 15.11.2012 16:33

TOBB Gaziantep’te fen lisesi kurmak için ilk adımı attı!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep'te kullanılan "varını v ...