maritbet girişmaritbet
TOKİ Alsancak Stadı’nı devraldı!

TOKİ Alsancak Stadı’nı devraldı!

İzmir'de 83 yıldır hizmet veren Alsancak Stadı, TOKİ'ye devredildi. Stat yıkılarak yerine iş, alışveriş merkezleri ve rezidans yapılacak

İzmir'de 83 yıldır hizmet veren Alsancak Stadı, TOKİ'ye devredildi. Stat yıkılarak yerine iş, alışveriş merkezleri ve rezidans yapılacak.

1929'da kapılarını Türk futboluna açan ve Marsilya, Roma, Benfica, Atletico Madrid gibi Avrupa'nın önemli takımlarını ağırlayan Alsancak Stadı, İzmir'e 'elveda'ya hazırlanıyor.

DEĞERİ 81.5 MİLYON LİRA

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nce TOKİ'ye devredilen Alsancak'ın arazisine 81.5 milyon lira değer biçildi. Böylece Örnekköy'e yapılacak stat için adım atılmış oldu.

Bakanlık, İzmir'e yapılacak 2. stadın yapımını askıya alınca Örnekköy Stadı için süreç hızlandırıldı. Alsancak Stadı'nın devir işlemleri öncelikli olarak yapılırken, kısa bir süreç içerisinde de Örnekköy Stadı'nın protokolü imzalanacak, Eylül ayı gelmeden temel atılacak. Gençlik Spor Müdürlüğü, tesisleşmede adeta atağa kalktı. Müdürlük, Örnekköy Stadı için çalışmalarını hızlandırırken, Örnekköy Mezarlığı'nın yanındaki Hazine Bakanlığı'na ait araziyi de devraldı, havuz ve kamp merkezi inşaatı için düğmeye bastı.

 Kısaca Alsancak Stadı:

Açılış: 1929 (Resmi)

Kapasite: 15 bin 358 kişi

Arazi: 21881 metrekare

Boyutlar: 105 m x 68 m

Deniz Biricik/Habertürk

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOKİ Alsancak Stadı’nı devraldı!
  • 31.05.2012 15:27

TOKİ Alsancak Stadı’nı devraldı!

İzmir'de 83 yıldır hizmet veren Alsancak Stadı, TOKİ'ye devredildi. Stat yıkılar ...