maritbet girişmaritbet
Topbaş: Silueti bozana izin yok

Topbaş: Silueti bozana izin yok

İstanbul Büyükşehir Belediye Bakanı Kadir Topbaş, tarihi yarımadanın siluetini bozan inşaatların yüksekliklerine müdahale ettiklerini belirterek, "Bunun tekrarı olmayacak" dedi.

Başkan Topbaş, tarihi yarımadanın siluetini bozan Zeytinburnu'ndaki inşaatlarla ilgili bir soru üzerine de dijital ölçekte İstanbul'un maketini yaptırdıklarını ve bu maketle İstanbul'da nereye bir yapı yapılacaksa o maketten faydalanılacağını söyledi.

Topbaş, "Bu arada o maket yapılıncaya kadar İstanbul'un topografik yükseltilerini çıkardık. Hangi yapı nereye kaç metre yükseklikte gelebilir ve çevresel etkiler ne olabilir, şu anda biz onu koyduk ve bundan böyle daha önce yapılmış yanlışların tekrarı olmayacak. Önümüzdeki ocak ayında imar yönetmeliğindeki bir değişiklikle bazı şeylerde yeni düzenlemeler getiriyoruz. Meslektaşlarımın projelerinde ve yapımcı firmaların bu hassasiyeti göstermelerini özellikle diliyorum. Bu yanlışlar tekrar edilmeyecek. Zeytinburnu'ndaki yapı alanında daha önce bununla birlikte 9 tane plan yapılmış. 9 tane ayrı ayrı lokal planlar var. Bunlardan 7 tanesini Turizm Bakanlığı plan yapma yetkisiyle değişik zamanlarda yapmış. Bir tanesini Bayındırlık Bakanlığı, bir tanesini de belediyemiz yapmış. Bunu yaparken belediyemiz daha önceki yapılan planların verdiği değerleri dikkate alarak aynı ölçüde planlama değerlendirmesi yaptı. Orada bir yanlışlık sistemi çıkmış. Şu anda Turizm Bakanlığı'nın yaptığı planları da diğerlerini de görüşerek yapı yükseklikleri üzerine müdahale ediyoruz. Yani istiyoruz ki tarihi yarımadanın gravürlerde gördüğümüz siluetini etkileyecek hiçbir yapı arkaya düşmesin" dedi.

Tarihi yarımadanın siluetini bozan bu inşaatların bazı noktalardan görülebildiğini belirten Topbaş, "Her yerden görülmüyor. Bunun tekrarı olmayacak. Kabul edilecek doğru bir şey değil. Hiçbir noktadan görülmemeli. Bir hata tekrarını yaptırmayacağız. Bazı yerlerde kotlar düşürülmekte. Bunun tekrarı olmayacak" şeklinde konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü 36 yaşında
  • 03.07.2024 14:16

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü 36 yaşında

Adını İstanbul'un fethini gerçekleştiren Osmanlı padişahı Fatih Sultan Mehmet'te ...

İstanbul'a 3 yeni uluslararası kongre geliyor
  • 10.05.2024 17:34

İstanbul'a 3 yeni uluslararası kongre geliyor

İTO Başkanı Avdagiç, ABD Ulusal Emlakçılar Birliğinin 2025 yılı kongresi, Ulusla ...

Emlak Katılım, 5 yeni şube daha açtı
  • 09.05.2024 11:07

Emlak Katılım, 5 yeni şube daha açtı

Emlak Katılım, Bursa'da Demirtaş, İstanbul'da Tuzla Sanayi, Bayrampaşa, Beylikdü ...

Zeytinburnu'nda 6 bina kentsel dönüşüm için yıkılıyor
  • 09.05.2024 10:31

Zeytinburnu'nda 6 bina kentsel dönüşüm için yıkılıyor

Yaklaşık 26 bin metrekare iskan edilebilir inşaat alanından oluşacak projede 185 ...

Yılın ilk çeyreğinde 27,1 milyon yolcu İstanbul'daki havalimanlarından uçtu
  • 25.04.2024 16:52

Yılın ilk çeyreğinde 27,1 milyon yolcu İstanbul'daki havalimanlarından uçtu

İstanbul ve Sabiha Gökçen havalimanları, ocak-mart döneminde, geçen yılın aynı d ...