maritbet girişmaritbet
Tunceli OSB projesi 12 yıl sonra hayata geçiriliyor!

Tunceli OSB projesi 12 yıl sonra hayata geçiriliyor!

12 yıldan bu yana atıl durumda olan Tunceli Organize Sanayi Bölgesi projesi hayata geçiyor

 

12 yıldan bu yana atıl durumda olan Tunceli Organize Sanayi Bölgesi projesi hayata geçiyor.

Tunceli Merkez İnönü Mahallesi'nde 900 dönüm alana sahip olan organize sanayi bölgesi, 12 yıldan bu yana atıl durumda bekliyordu.

Tunceli Valisi başkanlığında, belediye başkanlığı, sanayi ticaret odası ve il özel idaresinden temsilcilerin yer aldığı organize sanayi bölgesi müteşebbis heyeti, organize sanayinin hayata geçirilmesi konusunda önemli girişimlerde bulundu.

43 parselin bulunduğu organize sanayi bölgesinde yatırım yapmak isteyen 37 yatırımcıya, müteşebbis heyet tarafından parsel tahsisi yapıldı. Tahsisin ardından organize sanayi bölgesinde bazı yatırımcılar temel atarak işe koyuldu.

Yol, kanalizasyon ve elektrik gibi eksiklerin tamamlanması için de çalışma yürütülürken, kentin en kısa sürede organize sanayi bölgesine kavuşması hedefleniyor.

Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi Kurulu Başkanı ve organize sanayi müteşebbis heyeti üyesi Yusuf Cengiz, organize sanayinin hayata geçmesi için tüm kurumların önemli çabalar sarf ettiklerini söyledi.

Cengiz, su, kanalizasyon, elektrik ve yol gibi çalışmaların kısa sürede bitireceğini dile getirerek, “Organize sanayi bölgesinde 43 parselimiz vardı. Bunların dağıtımını yaptık. 37 parsel yatırımcılara tahsis edildi. Bunlardan dördü temel attı bir yatırımcımız fabrikasını tamamladı. 30'a yakın işletmenin de önümüzdeki yıl faaliyete başlayacak. Organize sanayi bölgesinin 12 yıl sonra faaliyete geçmesiyle 350-400 kişi istihdam edilecek ve ilimizin ekonomisine ciddi katkı sağlanacak” dedi.

Tunceli'nin Sesi

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Tunceli OSB projesi 12 yıl sonra hayata geçiriliyor!
  • 12.11.2012 13:22

Tunceli OSB projesi 12 yıl sonra hayata geçiriliyor!

12 yıldan bu yana atıl durumda olan Tunceli Organize Sanayi Bölgesi projesi haya ...