maritbet girişmaritbet
Türkiye’nin ilk özel lojistik köyü İzmit Köseköy’de kuruluyor!

Türkiye’nin ilk özel lojistik köyü İzmit Köseköy’de kuruluyor!

Türkiye’nin en büyük özel lojistik köyü 800 dönüm arsa üzerinde İzmit Köseköy’de kurulacak. 350 bin metrekarelik kiralanabilir depo ve ofis alanlarının bulunacağı köyün 175 milyon dolar maliyetle 3.5 yıl içinde tamamlanması planlanıyor

 

Türkiye'nin ilk özel lojistik köyü İzmit Köseköy'de kuruluyor. 800 dönümlük arsada planlanan Türkoloji Lojistik Köyü'nün Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bordemir, projede 350 bin metrekarelik kiralanabilir depo ve ofis alanlarının bulunduğunu söyledi. Bordemir, bu alanların 3 bin ile 40 bin metrekare arasında farklı büyüklükte 56 bağımsız bölümden oluşacağını anlatarak, lojistik köyü yaklaşık 3.5 yılda tamamlamayı planladıklarını ifade etti. İnşaatın yapımını taleplere göre etaplar halinde ilerleteceklerini vurgulayan Bordemir, “Belirli yapı bölümlerini ihale ederek ilerleyeceğiz. Çünkü gerçekten büyük bir alan ve sadece inşaat yatırım maliyeti 175 milyon doları buluyor” dedi. 
 
Büyük çapta ithalat ve ihracat yapan firmalardan ciddi talepler geldiğini anlatan Bordemir, “Çünkü burası çok kısa zamanda Türkiye ve Orta Doğunun lojistik üssü olacaktır” dedi. 
 
AVM gibi yönetecek
Bordemir, çeşitli uluslararası firmalarla ön talep görüşmelerini sürdürdüklerini anlatarak, “Aynı zamanda sektörle alakalı UND ve UTİKAD gibi kuruluşlarla görüşmelerimiz oldu ve çok ilgilendiler. Şu an için tanıtım çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu. Bordemir, Turkologi Lojistik Köyü'nü AVM gibi tek bir yönetim tarafından işletileceklerini ve bunun için sadece kiralama yapılacağını anlatarak, kiraların alanların büyüklüğü ve bina özelliğine göre farklılık göstereceğini kaydetti. 
 
Projede uluslararası standartlarına uygun depo ve ofis alanları bulunduğunu aktaran Bordemir,  24 saat kullanım imkanı, merkezi güvenlik, yangın ihbar ve uyarı sistemleri, merkezi yönetim, ortak alanların çevre düzenlemesi ve genel bakım hizmetleri yer aldığını kaydetti. Bordemir, bu proje sayesinde kombine yük taşımacılığı ile ilgili tüm ihtiyaçların bir arada sunulabileceğini vurgulayarak, “Bu avantajları en iyi şekilde değerlendirmek adına, ülkemizin en modern yük taşımacılığı merkezi olan lojistik köyü projesinin hızla gelişeceğine inanıyoruz” değerlendirmesini yaptı. 
 
‘Dünyadaki örnekleri inceledik'
 
Bordemir, gayrimenkul yatırımlarının genellikle sanayi bölgelerinde bulunduğu için daha önce de uluslararası birkaç firmadan kendilerine büyük depo talebi geldiğini anlatarak, şunları söyledi:
 
“Gelen yoğun talepleri geliştirerek daha büyük lojistik köy kurmanın gerektiğini fark ettik. Dünyadaki örnekleri inceledik ve bu projeyi geliştirdik. Ülkemizin en büyük eksiklerinden olan lojistik köy kurmak amacıyla sanayinin kalbi olan Kocaeli bölgesinde 800.000 metrekare arsa geliştirdik. İzmit, Marmara bölgesinin ve Türkiye'nin en önemli sanayi ve depolama alanlarının bulunduğu bir bölge olduğu için burayı seçtik.”
 
Yavuz Karaman/Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye’nin ilk özel lojistik köyü İzmit Köseköy’de kuruluyor!
  • 28.09.2012 16:49

Türkiye’nin ilk özel lojistik köyü İzmit Köseköy’de kuruluyor!

Türkiye’nin en büyük özel lojistik köyü 800 dönüm arsa üzerinde İzmit Köseköy’de ...