maritbet girişmaritbet
Uludağ’da çarşılı-otopark elde kaldı

Uludağ’da çarşılı-otopark elde kaldı

Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün, Uludağ'da yap-işlet-devret modeliyle yaptıracağı çarşılı-otopark projesine talipli çıkmadı

Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezi Uludağ'da, park sorununu gidermek için planlanan iki ayrı çarşılı-otopark projesine kimse talip olmadı. Orman Bakanlığı'nın yeni plan düzenlemesi çerçevesinde birçok kamu binasının yıkıldığı, bazı binaların da ruhsat dışı bölümlerinin yıkıldığı Uludağ'da, dükkanlı-otopark inşaatı hiçbir yatırımcıyı cezbetmedi.
Orman Bakanlığı'nın yap-işlet-devret yöntemi ile 30 yıl kullanım karşılığı açtığı ihaleye katılım olmadı. Çevre ve Orman Bakanlığı Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün Ankara'da yaptığı ihaleye iştirak olmaması Uludağ'ın turizmciler için cazip olmadığı hususunu gündeme getirdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaz-kış faal olması için çaba sarf ettiği Uludağ için bürokratların farklı tutumları yatırımcıların şevkini kırıyor.
Yeni hazırlanan planların Ankara merkezli yerel işletmecilerin hiçbir görüşü alınmadan hazırlanması, bölgedeki tesis yetkilileri ile Ankara'daki bürokratlar arasında iletişim olmaması sıkıntıya sebep oluyor.

Kurul inceleme yapacak

Uludağ'daki oteller şu anda sadece pistlerde kar bulunan 3 aylık dönemde açık tutuluyor. Bu durum yeni tesis yapılmasını cazip kılmıyor. Diğer taraftan ikinci gelişim bölgesinde yapılması planlanan futbol sahası ve sportif tesisler için de Bursa Kültür ve Tabiat Varlıkları Kurulu bugün bölgede inceleme yaparak, bazı yarıkların toprakla doldurulup doldurulmayacağına karar verecek. Bu karara göre, ikinci gelişim bölgesine yeni sportif tesisler yapılabilecek.
Diğer taraftan Büyükşehir Belediyesi'nin yap-işlet-devret yöntemi ile ihalesini yaptığı yeni teleferik konusunda da Bursa Barosu'nun şikayeti engelleyici olmaya devam ediyor. 10 ayı aşkın süredir İdare Mahkemesi'nden karar çıkmaması yüzünden Teferrüç bölgesinde geçen yıl eylül ayında temeli atılan gondol tipi yeni teleferik inşaatı için müteahhit firma imalat yapamıyor.
Uludağ'da inşaat için ideal olan yaz mevsiminin kaçırılması ile yeni teleferik sisteminin 2012 yılına yetiştirilmesi mümkün olmayacak.

  • Etiketler:

Yorum Yaz