maritbet girişmaritbet
Urla Meydan Projesi açıldı!

Urla Meydan Projesi açıldı!

İzmirli işadamı Nafiz Gönen ile Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu'nun uğruna 7 ay cezaevinde yattıkları Urla Meydan Projesi, dün düzenlenen coşkulu törenle açıldı.

İzmirli işadamı Nafiz Gönen ile Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu'nun uğruna 7 ay cezaevinde yattıkları Urla Meydan Projesi, dün düzenlenen coşkulu törenle açıldı. Proje, Mustafa Kemal Atatürk'ün Urla'ya gelişinin 85. yıldönümüne rastlayan günde bir dizi etkinlikle hizmete girdi. Açılışa CHP izmir Milletvekili Musa Çam, İzmir Büyükşehir Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, CHP İl Başkanı Tacettin Bayır, ilçe belediye başkanları ile çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı.Açılışa Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan ile ilçe belediye başkanları katıldı.

Proje mahkeme süreci nedeniyle 2 yıl uzamıştı. Açılış töreni Mustafa Kemal Atatürk'ün Urla'ya gelişinin 85. yıldönümü nedeniyle Jandarma Kavşağı'nda düzenlenen kortej yürüyüşü ile başladı. Yürüyüşe Urla Belediye Başkam Selçuk Karaosmanoğlu, Urla Kaymakamı Şehmus Günaydın ve çok sayıda davetli ile ilçe sakini katıldı.

Kortejin alana girişinin ardından söz alan Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu, heyecandan konuşmakta zorlandığım söyledi. Projenin büyük zorluklarla tamamlandığını ancak bu mutlu açılış gününde yaşanan zorluklan unuttuklarım kaydeden Karaosmanoğlu, "Kentler ve yerleşim merkezleri meydanları ile anılır. Meydanlar, bağımsızlığın, aşkın, sevginin, coşkunun, kent insanının heyecanının yansıdığı, kalbinin attığı yerlerdir. Bu çabanın ürünü olarak fonksiyonel bir mekan yarattık. Urla Meydan Projesi ticari potansiyeli artıracağı gibi, ilçenin otopark sorununa da çözüm sağlayacak. Bu proje ilçeye yaptığımız hizmetleri taçlandıran bir eser oldu. Hedefimiz sivil toplum kuruluşlarımız ile birlikte Urlamızı daha ileri noktalara taşımak" diye konuştu.

 Aydoğan'da Urlalıların kendileri ile ne kadar gurur duysalar az olduğunu söyledi. Aydoğan, "Urla'ya ilk kez 1977 yılında geldim. Geçmişin tarım kenti bugün gözde bir turizm merkezi haline geldi. Urla Meydan Projesi ile ilçe cazibe merkezi olacaktır" dedi. Konuşmaların ardından Urla Meydanı'ndaki Atatürk Heykeli'nin açılışı yapıldı. Ardından alışveriş merkezinin kurdelesi kesilerek, Kültür Merkezi'nde Atatürk Fotoğrafları Sergisi gezildi. 17.5 milyon liraya mal olan projede 58 dükkan ile 350 araçlık 2 katlı yeraltı otoparkı bulunuyor.

'Keşke 2 yıl önce açsaydık'

Gönen Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Nafiz Gönen, Urla Meydan Projesi'nin esnafa büyük katkısı olacağını ve ticareti hareketlendireceğine dikkat çekti. Gönen, "Keşke 2 yıl önce bu açılışı yapabilseydik. Ciddi bir yatırım yaptık. Karşılığının alındığı gördük. Mevcut işletmelerin umduklarından daha yoğun bir talep geldi. Bundan sonra yeni projelerle İzmir'e katkı koymaya devam edeceğim" dedi.

  • Etiketler:

Yorum Yaz