maritbet girişmaritbet
Yeni binalar Bartın'ı değiştirmeye başladı

Yeni binalar Bartın'ı değiştirmeye başladı

İnşaat sektöründe her ne kadar durgunluk yaşansa da son yıllarda Bartın'da yapılan binalar adeta şehrin mimarisini değiştiriyor

Bartın Gazeteciler Derneği Başkanı Güngör Yavuzaslan, Bartın'daki gelişmeleri yakından izlemeye devam ediyor. Yavuzaslan bu kez mimari de yaşanan değişimi değerlendirdi. Yavuzaslan kentte konut mimarisinin değiştiğini, ortaya farklı örnekler çıktığını söyledi. Güngör Yavuzaslan "İnşaat sektöründe her ne kadar durgunluk yaşansa da son yıllarda Bartın'da yapılan binalar adeta şehrin mimarisini değiştiriyor" dedi.

Yavuzaslan "Elbette bu değişimde özel sektörün payı büyük. Bartın'da eskiden derme yapma binalar boy gösterirdi. Konut seçeneklerinin ve rekabetin arttığı yeni konut pazarında konut mimarisi de değişiyor. Bartın'da belli bir kurgusu, teması ve senaryosu bulunan site projeleri bu savaşta konut üreticilerinin en büyük silahı oldu. Orta ve alt gelir gruplarının konut edinmesi için TOKİ çalışmaları devam ederken, üst gelir grubunun konut alım potansiyeli orta ve üst gelir gruplarına göre lüks siteler oluyor" diye konuştu.

Güngör Yavuzaslan "Bartın'da arz fazlasıyla birlikte, konut seçenekleri de artan lüks konut pazarında rekabet de aldı başını gidiyor. Bartın'da fiyat, lokasyon ve kalite standardı konusunda sıkı bir rekabetin yaşandığı konut pazarının yeni cephesini mimari tasarımda farklılık, vaat edilen yaşam biçimi ve farklılaştırılmış peyzaj alanları oluşturuyor" şeklinde konuştu.

Bartın Gazeteciler Derneği Başkanı Yavuzaslan  "Projelerini dikkat çekici ve tercih edilir kılmak isteyen birçok firma son dönemde belli bir kurgusu, yaşam teması ve senaryosu bulunan site projeleri ortaya koyuyor. Bartın'da havuzlu sitelerin yanı sıra mahallelerde değişik yapıda binalarda yükselmeye başladı" değerlendirmesinde bulundu. 

  • Etiketler:

Yorum Yaz