maritbet girişmaritbet
Zeytinburnu Ambarlar Sitesi’ndeki nakliyecileri kapatılma korkusu sardı!

Zeytinburnu Ambarlar Sitesi’ndeki nakliyecileri kapatılma korkusu sardı!

Zeytinburnu Ambarlar Sitesi'nde faaliyet gösteren nakliye firmalarının ruhsatlarının iptal edilmesi endişesi yaşadığını dile getiren' Türkiye Nakliyeciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hakkı Basman, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) almış olduğu bir karar ile İstanbul Zeytinburnu Ambarlar Sitesi'nde faaliyet gösteren bütün nakliyeciler kendi dükkanlarından kapı dışarı ediliyor" dedi

 

Zeytinburnu Ambarlar Sitesi'nde faaliyet gösteren nakliye firmalarının ruhsatlarının iptal edilmesi endişesi yaşadığını dile getiren' Türkiye Nakliyeciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hakkı Basman, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) almış olduğu bir karar ile İstanbul Zeytinburnu Ambarlar Sitesi'nde faaliyet gösteren bütün nakliyeciler kendi dükkanlarından kapı dışarı ediliyor" dedi. 1 Ocak 2013 tarihi itibarıyla Zeytinburnu Ambarlar Sitesi'nde faaliyet gösteren bütün işyerlerinin ruhsatlarını iptal edip ambarlara ilişkin giriş yollarının kapatılacağını aktaran Basman, "Bu karar uygulanırsa 65 yıldır 81 vilayete mal taşıyan bütün firmalar faaliyet gösteremeyecek. Yalnızca biz değil, Anadolu'daki esnaf da mağdur olacak" diye konuştu.

Günde bin kamyon mal çıkıyor

Nakliye sektörü dışında hiçbir sektöre bu yasağın uygulanmadığına dikkat çeken Basman, şu açıklamalarda bulundu: "Mevcut iş yerlerinden başka faaliyet gösterecek yeni bir iş yerleri olmadığı için sektör yok olma tehlikesi ile karşı karşıya. Meslektaşlarımız bu konuyu mahkemeye taşımaya hazırlanıyor. Burada önemli bir potansiyel var. Günde bin kamyon buradan parsiyel yük alıp Anadolu'ya dağıtıyor. Buradaki 200 firma toplamda 100 bine yakın istihdam yaratıyor. Bu firmaların kapatılması ekonomiye de zarar verecek."

Firmalar alternatif bir yer bekliyor

Zeytinburnu Ambarlar Sitesi'ndeki kamyon trafiğinin ortadan kalkması için böyle bir karar alındığını aktaran Başman, "Bu kararın alınacağı bize çok önceden bildirilmişti. Ancak bize alternatif bir yer sunulmadığı için biz buradan ayrılamıyoruz. Bir ara Hadımköy taraflarında bir yer tesis edeceklerini söylediler ama bu konuda bir gelişme olmadı. Bize bir yer gösterilmesi durumunda biz oraya gitmeye hazırız. Ancak alternatif bir yer sunulmaz ise bu bizim sonumuz olur" şeklinde konuştu.

Aysel Yücel/Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Zeytinburnu Ambarlar Sitesi’ndeki nakliyecileri kapatılma korkusu sardı!
  • 18.10.2012 13:02

Zeytinburnu Ambarlar Sitesi’ndeki nakliyecileri kapatılma korkusu sardı!

Zeytinburnu Ambarlar Sitesi'nde faaliyet gösteren nakliye firmalarının ruhsatlar ...