maritbet girişmaritbet
Beyoğlu Belediyesi'nden yüzde 20 imar artışı kap!

Beyoğlu Belediyesi'nden yüzde 20 imar artışı kap!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Örnektepe ve Sütlüce mahallelerinin dönüşümünde yetkilerini Beyoğlu Belediyesi'ne devretti

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Örnektepe ve Sütlüce mahallelerini kapsayan riskli alanda yürütülecek kentsel dönüşüm projesi uygulamaları için bu gün yetkilerini Beyoğlu Belediyesi'ne devreden anlaşmaya imza attı. Belediye bölgedeki 28 bin metrekarelik alanın 2 etapta dönüştürülmesinde artık tek yetkili olacak.

Beyoğlu Belediyesi daha önce Amplio Emlak tarafından Sütlüce'de inşa edilen Hilton Garden Inn İstanbul Golden Horn Hotel'in yapımıyla başlayan sürecin yöneticisi oldu. Otelin inşaatı sırasında evlerin bir kısmında yaşanan çatlama ve zemin kaymalarının telafisi ile başlayan dönem, yeni bir şekle büründü. Mahalle halkının evlerinin yenilenmesini istemeleri ve kendilerine başvurması ile bölgede çalışmalar yapan Beyoğlu Belediyesi, ilk etabı oluşturan 16 bin metrekarelik alanı dönüştürecek. Evleri tahliye ederek yıkımları başlatan belediye, Örnektepe Dönüşüm Projesi kapsamında toplam 160 kişinin sahibi olduğu 300 kişile karşılık olarak birer eve verecek. Toplam 28 bin metrekare arsanın bulunduğu projede 130 bin metrekare inşaat yapılacak. Kullanım alanı olarak 70 bin metrekare inşaat alanının çıkmasının planlandığı projede 600-650 civarında konut inşa edilecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 50 milyon liralık yatırım bedeli ve maliklere aylık kira dağıtımı ile projeye destek oluyor. Birinci etabın kaba inşaatının bitmesi ile ikinci etabın işlerine başlamayı planlayan Beyoğlu Belediyesi, yan parsellerden gelen kentsel dönüşüm tekliflerini zaman içinde uygulamaya alacak.

Anlaşmasını kendi yapana yüzde 20 imar artışı veriliyor

Vatandaşın kendi binasının dönüşümü konusunda her türlü yardımı yaptıklarını dile getirerek sözlerine başlayan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Vatandaşlarımız kendi aralarında anlaşarak bize müracaat ettikleri takdirde yüzde 20 imar artışı sağlıyoruz” dedi. 

Bölgenin değer artışı kapıya dayandı

Haliç'in makus talihini yenmesinin Recep Tayyip Erdoğan'ın İBB Başkanlığı döneminde başladığına dikkat çeken Demircan, bu gelişmede Haliç'in temizlenmesinin en büyük paya sahip olduğunu ifade etti. Müsiad Genel Merkezi, Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı, Haliç Kongre Merkezi ve İstanbul Ticaret Üniversitesi gibi oluşumların bu artışın en önemli göstergesi olduğuna dikkat çeken Demircan, Örnektepe'nin siteden öte mahalle yaşamına sahip olacağını vurguladı. Eski Beyoğlu'nda kullanılan malzemeler ve manzara ile tarihin yaşayacağını söyleyen Demircan, bu dönüşümde Çevreve Şehircilik Bakanlığı'nın yol gösterici olduğunu kaydetti.

“Kentsel dönüşüm son derece zorlu bir süreç”

Kentsel dönüşümün büyük emek isteyen bir kavram olduğuna dikkat çekerek sözlerine başlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, işin temelinde gayrimenkulün oluşturulmasının ve paylaşılmasının zor olmasının bulunduğunu söyledi. 

Bakanlık olarak tüm belediyelerden dönüşüm projeleri istediklerine dikkat çeken Bakan Güllüce sözlerine şöyle devam etti: 

“Türkiye girdiği seçim havasından artık çıkıyor. Yeni seçilen başkanlar da artık projelerin önemini kavramaya başladılar. Biz hangi partiden olduğuna bakmaksızın dönüşüme destek olmalarını istiyoruz. Çünkü deprem arada bir kendini hissettiriyor. O acıları bilen birisi olarak parsel bazında yada bina bazında riskli yapıların dönüşmesi gerekiyor.”

“Hataları düzelterek ilerliyoruz”

Bakanlığın, belediyelerin ve TOKİ'nin eliyle Türkiye'de ciddi bir dönüşüm hamlesi yapıldığını söyleyen Bakan Güllüce, “ 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Yasası çok taze. Onda ve imar kanununda değişikliklere ihtiyaç duyulunca hemen müdahale ediyoruz” dedi.

Bakış açısı olarak dönüşümlerde mahalle kültürünün kendilerinin tercihi olduğunu söyleyen Güllüce, bu avantajların bu toprağın değerleri ile buluşması gerektiğini söyleyerek sözlerini noktaladı. 

Bakan Güllüce ve Demircan'ın protokolleri imzalaması ile tören sona erdi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 37 daire sahiplerini buldu
  • 28.03.2022 15:49

Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 37 daire sahiplerini buldu

Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi 1. Etap Şelale Evleri'nde yapımı tamamlanan 50 ...

Göcek Körfezi, 6 etaplı projeyle korunacak!
  • 17.03.2022 09:24

Göcek Körfezi, 6 etaplı projeyle korunacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Göcek Körfezi’ni koruyacak 6 e ...

Türkiye ve Angola şehircilik alanında iş birliği yapacak!
  • 11.03.2022 10:06

Türkiye ve Angola şehircilik alanında iş birliği yapacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Angola Bayındırlık ...

Yerli üretim, Hazine taşınmazları ile destekleniyor!
  • 15.02.2022 13:39

Yerli üretim, Hazine taşınmazları ile destekleniyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ilaç ve kozmetik sektöründe yo ...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ismi resmen değişti!
  • 29.10.2021 09:22

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ismi resmen değişti!

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Çevre ve Şehircilik ...