maritbet girişmaritbet
BİMFED’den kentsel dönüşüme büyük destek!

BİMFED’den kentsel dönüşüme büyük destek!

Merkezi Ankara'da bulunan Birleşik İnşaat Müteahhitleri Federasyonu (BİMFED) Genel Başkanı Mustafa Şahin, tüm inşaat müteahhitlerinin aynı çatı altında birleşmelerini ve 'Afet riski altındaki alanların kentsel yaşama dönüştürülmesi hakkındaki kanun tasarısı'na sahip çıkmalarını istedi

Merkezi Ankara'da bulunan Birleşik İnşaat Müteahhitleri Federasyonu (BİMFED) Genel Başkanı Mustafa Şahin, tüm inşaat müteahhitlerinin aynı çatı altında birleşmelerini ve 'Afet riski altındaki alanların kentsel yaşama dönüştürülmesi hakkındaki kanun tasarısı'na sahip çıkmalarını istedi.

Şahin, "Federasyon olarak 'Kentsel dönüşümü' destekliyoruz. Afet Yasası ve kentsel dönüşüm projeleri küçük ve orta ölçekli müteahhitlik sektörü için bir şanstır" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın TOKİ ve belediyelerle projenin uygulanabilirliği konusunda beraber çalıştığını vurgulayan Şahin, Türkiye'nin bazı bölgelerinde başlayan bu proje çalışmaları uygulayan kişiler olarak yasanın her konuda bilgilendirmeye ve destek vermeye hazır olduklarını ifade etti. Şahin, yaşanan gelişim ve değişim sürecinde, inşaat sektörünün de zamana ayak uydurarak, kendini güncellemekte olduğunu söyledi. Sözkonusu yasa ile birlikte afet riski altındaki alanlar ile bu alanlar dışındaki riskli yapıların bulunduğu arsa ve arazilerde, yapılaşma çalışmaları başlatılacağına dikkat çeken Mustafa Şahin, "Bu arazilerde fen, sanat ve standartlara uygun yapılar inşa edilerek, sağlıklı ve güvenli yaşama çevrelerini teşkil etmek üzere, iyileştirme, tasfiye ve yenilemelere dair usul ve esaslar belirlenerek bir dönüşüm sağlanacak." diye konuştu.

Afet Yasasının, depremde risk taşıyan binlerce konutun yenilenmesi, restore edilmesi veya iyileştirilmesi anlamına geldiğini belirten Şahin, "Bu yasa, inşaat sektörünün önünü açacak ve sektörümüzü yaşadığı dar boğazdan çıkaracak. Ancak, küçük ve orta ölçekli müteahhitlik sektöründeki mevcut çalışma ve şirket yapısı ile Afet Yasası'ndan faydalanmak, yasanın gereği yapılacak projelerden pay almak oldukça zor görünüyor." ifadelerini kullandı. Birleşen ve başarılı projelere imza atan çok fazla müteahhit bulunduğunu hatırlatan Şahin, şunları kaydetti, "Artık devir birleşme devri. var. Artan malzeme fiyatları, arsa paylarındaki oran artışı, vergi ve harçların yüksekliği ve konut satışlarında yaşanan daralma, müteahhitlerimizi 8-10 dairelik projelerden kazanç elde edemez hale getirdi. Birleşerek daha büyük projelere girmeli ve hem maliyeti hem de kazancı paylaşmayı öğrenmeliyiz."

Sefa Kara/Zaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

BİMFED’den kentsel dönüşüme büyük destek!
  • 03.07.2012 16:11

BİMFED’den kentsel dönüşüme büyük destek!

Merkezi Ankara'da bulunan Birleşik İnşaat Müteahhitleri Federasyonu (BİMFED) Gen ...