maritbet girişmaritbet
Bursa'da trafik, ulaşım ve dönüşüm hamlesi!

Bursa'da trafik, ulaşım ve dönüşüm hamlesi!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, sabah namazını Şükraniye Sarı Camii’nde kılarak, vatandaşlarla bereket sofrasında buluştu.

Başkan Aktaş, Bursa'nın en büyük derdi olan trafik yükünden kademeli olarak kurtarılacağını, 65 yaş üstü vatandaşlar ile engellilerin yaşadığı ulaşım sıkıntılarının da en kısa zamanda giderileceğini açıkladı.

Bursa'da her hafta bir başka mahallede gerçekleştirilen bereket sofrasında vatandaşlarla bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu defa sabah namazını Anadolu Mahallesi Sarı Camii'nde kıldı. Başkan Aktaş'ın, namazın ardından vatandaşlarla bir araya geldiği bereket sofrasına, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Oktay Yılmaz da katıldı.

“Bu filmi daha önce seyrettim”

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bursa'yı çok iyi tanıdığını, görev tebliğinde özellikle trafik ve ulaşım, kentsel dönüşümle alakalı çalışmalar yapılması noktasında talimatlar verdiğini hatırlattı. Trafik ve ulaşımın tek başına parametre olmadığını, nüfus yoğunluğu, binalar, denetimsizlik, kural ve kaidelere uymamanın ulaşımda ciddi sıkıntılar meydana getirdiğini belirten Başkan Aktaş, “Fabrikalara, okullara servis çeken araçlar da insanların hayatlarını kolaylaştıran minibüsler de otobüsler de metro da bir plan dahilinde hareket etmiyorsa, orada bir sıkıntı vardır. Bunun düzeltilmesi lazım. Ben bu filmi daha önce seyrettik. Allah'a hamdolsun, bu konuda muvaffak oldum” dedi.

65 yaş üstü ile engellilere jest

Başkan Aktaş, trafik ve ulaşımın düzene sokulmasının yanında 65 yaş üte vatandaşlar ile engellilerin toplu taşımada yaşadıkları sıkıntıların da en kısa zamanda son bulacağını ifade etti. Yaşlıların veya dezavantalı grupların ucuz ya da ücretsiz kartları bulunduğu için zaman zaman otobüslere alınmadığını kaydeden Başkan Aktaş, “Biz inşallah seve seve alacakları bir sistem geliştireceğiz. Bizatihi belediye olarak bu alanda destekleme yapacağız. Konunun muhataplarıyla 3 kez bir araya geldik. Batı hattıyla belli bir seviyeye ulaştık. İşini bilen azimli bir ekip var karşınızda. İnşallah bu sıkıntıların da üstesinden geleceğiz” diye konuştu.

Başkan Aktaş, bereket sofrası sonrası Sarı Camii önünde yer alan ve ciddi trafik sıkışıklığı yaşanan alt geçidi de inceledi. Bursa'da yaşanan en büyük 3 sıkıntıdan öncelikli olanının trafik ve ulaşım olduğunu hatırlatan Başkan Aktaş, “Buraya da oturduk. Abiler dediler ki ‘Bu bölgeye girip çıkmak için bağlantı yolu problemi var. Şu alt geçidi sabah 7 le 9 arası, bir de akşam 4'ten sonra gör' dediler. Dolayısıyla bizim buradaki dersimiz, yol haritamız da belli oldu” şeklinde konuştu.

Başkan Aktaş, açıklamalarının ardından vatandaşların sorularını da cevapladı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum: "Gelin hep birlikte İstanbul'umuzu dönüştürelim"
  • 24.04.2025 13:32

Bakan Kurum: "Gelin hep birlikte İstanbul'umuzu dönüştürelim"

İstanbul’da meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından AFAD’da koordinas ...

Bursa Tarihi Hanlar Bölgesi yeniden ortaya çıktı
  • 08.04.2025 11:46

Bursa Tarihi Hanlar Bölgesi yeniden ortaya çıktı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nd ...

Bakan Kurum: “Dönüşümden korkmayın”
  • 04.04.2025 15:46

Bakan Kurum: “Dönüşümden korkmayın”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul’u depreme dayanıklı h ...

Küçükoğlu: "Kentsel dönüşüm enerji verimliliği açısından fırsat"
  • 06.01.2025 15:21

Küçükoğlu: "Kentsel dönüşüm enerji verimliliği açısından fırsat"

Enerji Verimliliği Haftası dolayısıyla açıklamalarda bulunan Türkiye İMSAD Yönet ...

İstanbul'da kira yardımı 5 bin 500 liradan 8 bin liraya çıkıyor
  • 23.12.2024 10:19

İstanbul'da kira yardımı 5 bin 500 liradan 8 bin liraya çıkıyor

Bakan Kurum, kentsel dönüşümde kira yardımı artışıyla ilgili açıklama yaptı. Bun ...

AFAD Başkanı Memiş: "Vatandaşlarımızın her zaman emrindeyiz"
  • 18.10.2024 10:08

AFAD Başkanı Memiş: "Vatandaşlarımızın her zaman emrindeyiz"

AFAD Başkanı Okay Memiş, Malatya'daki depreme ilişkin, "Herhangi bir can kaybını ...

Öne Çıkanlar