maritbet girişmaritbet
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda 400 proje!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda 400 proje!

400 milyar dolarlık kentsel dönüşüme ilişkin yasal süreç tamamlanmadan 400 proje için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kapısı çalındı

400 milyar dolarlık kentsel dönüşüme ilişkin yasal süreç tamamlanmadan 400 proje için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kapısı çalındı.
Önümüzdeki hafta Meclis gündemine gelmesi beklenen Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Kanun Tasarısı yasalaşmadan belediye ve valilikler kentsel dönüşüm için harekete geçti. 81 ilden yüzlerce proje Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gönderildi. Kentsel dönüşüm sürecinde 81 ilin belediye ve valileri jeolojik, jeofizik, jeoteknik, mülkiyet hakkı, hak sahipliği gibi çalışmalarını tamamladıktan sonra riskli alanları belirleyip buralarla ilgili taleplerini bakanlığa iletti. Projeler arasında İstanbul, Ankara, İzmir, Düzce, Kocaeli, Sakarya gibi afet riski yüksek gecekondulaşmanın yoğun olduğu iller ön plana çıkıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, hiç kimsenin yetkisinin azalmayacağını, aksine belediyeler ve valilerle işbirliği içinde olacaklarını söyledi. Bayraktar, "Biz bunu bakanlık olarak tek başımıza yapamayız. Yapma imkânımız yok. Hiç kimse kendi kendini kandırmasın. Belediyelerle birlikte yapacağız. Hangi belediye daha becerikliyse, hangi belediye bize iyi proje getirirse o belediyelerle yürüyeceğiz." dedi.


Belediye ve valiliklerin gönderdiği projelerde gecekondu sorununun bitirilmesi ön plana çıkıyor. Ankara Valiliği, bakanlığa göndermiş olduğu projede özellikle Yenimahalle Belediyesi içerisinde bulunan Demet 1. Bölge'nin muhtemel afetlerden etkilenebilecek alanlar olduğunu, buranın kentsel dönüşüm alanı içerisine alınması gerektiğini belirtti. Valilik, Sincan ve Polatlı'nın da kentsel dönüşüm alanı olarak belirlenmesini istedi. Çankaya Belediyesi ,bakanlığa gönderdiği projeyle Akpınar Mahallesi ve Arka Topraklık Mahallesi çevresinde tespit edilen heyelan tehlikesinin yapılaşmaya izin vermediğini, bu nedenle bu alanların da kentsel dönüşüm kapsamına dahil edilmesi gerektiğini ifade etti. Bakanlığa gönderilen bazı projeler de yetersiz ve eksik bulundu. Uzman kuruluşların görüşü alınmadan hazırlanan projelerde jeolojik, jeofizik, jeoteknik, mülkiyet haklığı, hak sahipliği gibi çalışmaların yapılmadığı, sadece alan belirleyip gönderildiği belirtildi.


Heybeliada ve Büyükada'ya da kentsel dönüşüm


İstanbul Valiliği ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün gönderdiği projede, Büyükada'da İDO İskelesi-Lokantalar sahili-Belediye-Balıkçı Barınağı ve Büyükada Su Sporları Kulübü'ne kadar olan sahil kesimi, Heybeliada'da Askeri Çınar İskelesi-Heybeliada Su Sporları Kulübü'ne kadar olan sahil kesimi ile Balıkçı Barınağı-Deniz Lisesi Komutanlığı-Askeri Afak Moral Tesisleri arası ve Çam Limanı bölgesi, Burgazada'da Su İskelesi-6 No'lu plaja kadar olan kısım-Kalpazankaya mevkii, Kınalıada'da Kınalıada batısı-Kınalıada Su Sporları Kulübü'ne kadar uzanan sahil-Jarden İskelesi ve devamı riskli alan olarak belirledi.


Zaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kuzey Anadolu Fay Hattı fiber optik kablolarla anlık izleniyor
  • 12.07.2024 12:02

Kuzey Anadolu Fay Hattı fiber optik kablolarla anlık izleniyor

Kocaeli'de kurulan Dağıtılmış Akustik Algılama (DAS) sunucusunun Marmara Denizi ...

Samsun'da kentsel dönüşüm için 741 bina yıkılacak
  • 03.07.2024 09:51

Samsun'da kentsel dönüşüm için 741 bina yıkılacak

Samsun'un Canik ilçesinde, kentsel dönüşüm projesi kapsamında 2 bin 864 bağımsız ...

Bina tamamlama sigortası kapsamı genişliyor
  • 10.06.2024 14:37

Bina tamamlama sigortası kapsamı genişliyor

Ön ödemeli konut satış sözleşmelerine ilave olarak 6 Şubat depremi sonrası hız k ...

Ayder Yaylası'nda kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor
  • 03.06.2024 11:41

Ayder Yaylası'nda kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiği Ayde ...

İNDER "müteahhit seçme rehberi" yayınladı
  • 30.05.2024 15:26

İNDER "müteahhit seçme rehberi" yayınladı

İNDER'in hazırladığı Kentsel Dönüşüm ve Dönüşüm Alanlarında Müteahhit Seçme Rehb ...

Emlak Konuttan, Yeni Fikirtepe açıklaması
  • 15.05.2024 09:43

Emlak Konuttan, Yeni Fikirtepe açıklaması

Emlak Konut GYO, 1615 bağımsız bölüm için 11 milyar 514 milyon 186 bin 629 Türk ...