maritbet girişmaritbet
ERAL Yıkım, İngiliz TDS ile işbirliği imzalıyor

ERAL Yıkım, İngiliz TDS ile işbirliği imzalıyor

Gelişmiş ülke standartlarında yıkım yapılacak, yıkıntılar geri dönüşümle tekrar kullanılacak

Erkanlı  Grup ve Bemes Yapı ortaklığında kurulan ERAL Yıkım, sektöründe dünyanın en büyüklerinden İngiltere menşeili TDS (Technical Demolition Service) ile önümüzdeki aylarda yürürlüğe girecek olan yönetmelik doğrultusunda Avrupa standartlarında yıkım ve atık dönüşümü işleri yapacak. TDS ile Türkiye'deki yıkım sektörüne gelişmiş ülke standartlarını getirecek olan ERAL Yıkım, yıkıntı atıklarını geri dönüşümle tekrar kullanılabilir hale getirilecek.

Türkiye'nin önümüzdeki 10 yıl boyunca gündemini meşgul etmesi beklenen kentsel dönüşüm süreci özellikle yıkım ve atık dönüşümü konusunda da önemli bir potansiyel barındırıyor. Ancak yıkımlar hala amatör sayılabilecek şekilde gerçekleştiriliyor. Türkiye'de yıkım sektöründeki profesyonel anlamda yıkım yapan şirket açığını gören, ERAL Yıkım, yıkım ve atık dönüşümü konusunda dünyaca öneme sahip olan İngiliz TDS ile işbirliğine imza attı.

İşbirliğinin sohbet toplantısı, ERAL Yıkım adına Erkanlı Grup İş Geliştirme Koordinatörü Sermert Seren, BEMES YAPI İş Geliştirme Uzmanı Mehmet Hurma ve İngiltere merkez ofisinden TDS Commercial Director Craig Wilson'nın ev sahipliğinde Çengelköy Sütiş'te gerçekleşti.

Yeni yönetmeliğe uygun yıkım yapacak

Önümüzdeki aylarda çıkacak olan yeni yönetmeliğe göre gelişmiş ülke standartlarında yıkım yapacak özelliklere sahip olan ERAL Yıkım, sektöründe dünyanın en büyüklerinden biri olan TDS ile birlikte sektöre Avrupa standartlarında profesyonel mühendislik çözümleri getiriyor. 

Günümüzde yapılan yıkımlar daha çok amatör yıkımlardan oluşurken, ERAL Yıkım TDS ile birlikte patlamalı yıkımın uygun olduğu yerlerde patlamalı yıkımlar da yapacak. Yıkımlardan çıkacak olan yıkıntı atıkları ise geri dönüşümle tekrar kullanılabilir hale getirilecek. 

Yıkımda ortaya çıkan yıkıntı atıklarının geri dönüşümle beraber tekrar kullanılabileceğini belirten Erkanlı Grup İş Geliştirme Koordinatörü Sermert Seren,  “Yeni çıkacak olan yönetmelik gereği Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın bu tür atıkların kullanılmasını teşvik edici tedbirler almalı. Eğer teşvik edici tedbirler alınırsa o zaman ekonomik bir değeri oluyor. Avrupa ülkelerinde yapılan inşaatlarda kullanılan malzemelerin belirlenen bir oranda geri dönüşüm malzemelerinden kullanmak zorundasınız. Türkiye'de de bu konunun zorunlu hale getirilmesi gerekiyor. Çünkü burada asıl hedef ekonomiye katkı, çevreyi koruma ve yeniden işleme oluyor” dedi.

Technical Demolition Services'in İngiltere'de kurulmuş bir yıkım firması olduğunu söyleyen TDS Commercial Director Craig Wilson, “'Türkiye'de yeni yıkım projeleri üstlenebilmek için Eral Yıkım'la yaptığımız bu işbirliği nedeniyle çok heycanlıyız. Bu işbirliği  Avrupa'da kazandığımız tecrübe ile Eral Yıkım'a güç katmak, yıkım uygulamalarının gelişmesini desteklemek ve güçlü bir birliktelik oluşturmak amacıyla kurulmuştur.  Biz Technical Demolition Services olarak bu işbirliği için çok heyecanlıyız ve uzun süre devam edeceğine inanıyoruz” dedi.

ERAL Yıkım'ın kentsel dönüşüm sürecinde ortaya çıkacak olan yıkım ve atık dönüşümü konusunda hizmet verileceğine işaret eden yöneticiler, ERAL Yıkım'ın Haliç ve Galataport gibi farklı projelerin yıkımına da talip olduğunu söyledi.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Samsun'da kentsel dönüşüm için 741 bina yıkılacak
  • 03.07.2024 09:51

Samsun'da kentsel dönüşüm için 741 bina yıkılacak

Samsun'un Canik ilçesinde, kentsel dönüşüm projesi kapsamında 2 bin 864 bağımsız ...

Bina tamamlama sigortası kapsamı genişliyor
  • 10.06.2024 14:37

Bina tamamlama sigortası kapsamı genişliyor

Ön ödemeli konut satış sözleşmelerine ilave olarak 6 Şubat depremi sonrası hız k ...

Ayder Yaylası'nda kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor
  • 03.06.2024 11:41

Ayder Yaylası'nda kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiği Ayde ...

İNDER "müteahhit seçme rehberi" yayınladı
  • 30.05.2024 15:26

İNDER "müteahhit seçme rehberi" yayınladı

İNDER'in hazırladığı Kentsel Dönüşüm ve Dönüşüm Alanlarında Müteahhit Seçme Rehb ...

Emlak Konuttan, Yeni Fikirtepe açıklaması
  • 15.05.2024 09:43

Emlak Konuttan, Yeni Fikirtepe açıklaması

Emlak Konut GYO, 1615 bağımsız bölüm için 11 milyar 514 milyon 186 bin 629 Türk ...

Zeytinburnu'nda 6 bina kentsel dönüşüm için yıkılıyor
  • 09.05.2024 10:31

Zeytinburnu'nda 6 bina kentsel dönüşüm için yıkılıyor

Yaklaşık 26 bin metrekare iskan edilebilir inşaat alanından oluşacak projede 185 ...