maritbet girişmaritbet
Erdoğan Bayraktar, Bağcılar'daki Ramazan çadırında kentsel dönüşümü anlattı!

Erdoğan Bayraktar, Bağcılar'daki Ramazan çadırında kentsel dönüşümü anlattı!

Bağcılar Belediyesi Ramazan Çadırı İrfan Sofrası’nda, “Şehirleşme ve Kentsel Dönüşüm” konferansı veren Erdoğan Bayraktar, yeni yasaya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu

Bağcılar Belediyesi Ramazan Çadırı İrfan Sofrası'nda, “Şehirleşme ve Kentsel Dönüşüm” konferansı veren Erdoğan Bayraktar, yeni yasaya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Mülkiyet hakkının Anayasa ile teminat altına alındığını ifade eden Bayraktar, “Fakat can emniyeti daha önemli bir haktır” dedi.

Kentsel dönüşüm uygulamasına siyasi ayrım yapmadan başarılı belediyelerle devam edeceklerini ifade eden Bayraktar, “Bu işte yolsuzluk olmaz, bu işte haksızlık olmaz, bu işte vatandaşın garibin gurabanın hakkını yemek olmaz. Biz Allah'tan korkarız arkadaşlar. Bu işte yanlışlık yapanın Allah belasını verir. Verir ve bin türlü belasını Allah versin” diye konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar Bağcılar Belediyesi Ramazan Çadırı İrfan Sofrası'nda Şehirleşme ve Kentsel Tasarım konferansı verdi. Demokrasiyle yönetilen ülkelerde halka rağmen bir şeyin yapılamayacağını ifade eden Bayraktar, “Ama demokrasiyle yönetilen yerlerde devlete rağmen de bir şey yapılamaz” dedi ve yasanın ana temasının gönüllülük esası, rıza esası olduğunu vurguladı. Öncelik olarak vatandaşların kendi binalarının depreme dayanıklı olup olmadığını tespit etmelerini ve dönüştürmelerini istediklerini belirten Bayraktar, bunun için vatandaşlara kira yardımı, emlak yardımı, ruhsat yardımı, kentsel tasarım olmak üzere her türlü yardımı yapacaklarını söyledi.

CAN GÜVENLİĞİ MAL GÜVENLİĞİNDEN ÖNCE GELİR

Mülkiyet hakkının en tabi hak olduğunu ifade eden Bayraktar, “Mülkiyet hakkı, mal hakkı Anayasa ile teminat altına alınmıştır, fakat hayat hakkı, yaşama hakkı, can emniyeti daha önemli bir haktır. Onun için yasamızın önünde emniyet hakkı, yaşama hakkı var. Biz insanlarımızı deprem olduğu zaman, sel olabileceği zaman, heyelan olabileceği zaman, yangın riski taşıyan bir binada yaşatmak istemiyoruz. Sosyal bir devletin, modern devletin, hukuk devletinin anayasal görevidir. Afet geldiği zaman riskli binayı ya yıkılmış bulsun ya da boş bulsun. Biz devlet olarak eğer vatandaşımız riskli binasını yıkmamışsa yıkmak dönüştürmek zorundayız” dedi.

Bunun için 3'te 2 çoğunluk aradıklarını ifade eden Bayraktar, 3'te 1'in binalarını diğerlerinin açık artırmayla almalarını istediklerini eğer almazlarsa bu binaları devlet olarak kendilerinin alacağını ve dönüşümün kesintiye uğramadan bu şekilde devam edeceğini anlattı.

SİYASİ AYRIM YAPMAYACAĞIZ, SİYASET ÜSTÜ YAPACAĞIZ

Türkiye'de son 9.5 yıldır kaçak yapılaşmanın büyük ölçüde durduğunu, gece kondulaşmanın yüzde 90 oranında durduğunu vurgulayan Bayraktar, “Kentsel dönüşüm zaten yapıldı. Çok başarılı olan belediyelerimiz var. Bu çok iyi görünmüyor. TOKİ olarak Türkiye'nin 166 noktasında kentsel dönüşüm yapıyoruz. Kentsel dönüşüm dalga dalga zaten devam ediyor. Ama şimdi bir büyük seferberlik başlayacak. Devlet desteğiyle, devlet millet kaynaşmasıyla başlayacak. Herkes bu işe sahip çıkacak, çıkmak zorundayız. Biz vatandaşımızı, insanımızı, milletimizi mağdur etmeden, bu kentsel dönüşümü, gönüllülük esasını öne alarak devam ettireceğiz. Hangi belediye olursa olsun, mecliste gurubu bulunan dört partiden hangisinin belediyesi başarılı olursa biz o belediye ile yürüyeceğiz. Siyasi bir ayrım yapmayacağız. Bu işi siyaset dışı ve siyaset üstü yapacağız” diye konuştu.

YANLIŞLIK YAPANIN ALLAH BELASINI VERİR

“AK Partili Belediyeler bu işte müthiş başarılı” diyen Bayraktar şunları söyledi: “Bu işte yolsuzluk olmaz, bu işte haksızlık olmaz, bu işte vatandaşın garibin gurabanın hakkını yemek olmaz. Biz Allah'tan korkarız arkadaşlar. Bu işte yanlışlık yapanın Allah belasını verir. Verir ve bin türlü belasını Allah versin. Siz bizimle bütünleşin, siz bizi destekleyin, biz de sizle bir birimize sarılmak suretiyle kenetlenmek suretiyle Bağcılar'ı geniş caddeleri olan, geniş meydanları olan, yeşil alanları bol olan bir örnek ilçe haline getirelim. 750 bin nüfus yaşıyor burada. Bu nüfus parkları olan bahçeleri olan, komşuluk ilişkilerinin arttığı, yaşlıların parklarında oturduğu, gençlerinin bahçelerinde oynadığı güzel mekanlar yapalım. O zaman siz bize Allah razı olsun deyin, biz başka bir şey istemiyoruz” şeklinde konuştu.

Programa, AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, Bağcılar Kaymakamı Veysel Yurdakul, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Başkan Çağırıcı, Bayraktar'a teşekkür ederek bir plaket verdi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Erdoğan Bayraktar, Bağcılar'daki Ramazan çadırında kentsel dönüşümü anlattı!
  • 28.07.2012 12:31

Erdoğan Bayraktar, Bağcılar'daki Ramazan çadırında kentsel dönüşümü anlattı!

Bağcılar Belediyesi Ramazan Çadırı İrfan Sofrası’nda, “Şehirleşme ve Kentsel Dön ...