maritbet girişmaritbet
Erdoğan Bayraktar Kars’ı ziyaret etti!

Erdoğan Bayraktar Kars’ı ziyaret etti!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Kars'ı ziyaret etti

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Türkiye sadece kendi 72 milyon insanı değil, dünyadaki mazlum, mahsun milletlerin bizden beklentileri var. Onun için de ufak tefek meselelere bakıp ta büyük fotoğrafı lekelemeye hakkımız yok" dedi.

Bayraktar, Ankara'dan hava yolu ile Kars'a geldi. Kars havaalanında Vali Ahmet Kara ve diğer yetkililer tarafından karşılandı.

Kars Valiliğine geçen Bayraktar, burada Vali Kara'dan ilin sorunla ile ilgili brifing aldı.

Burada gazetecilere açıklamada bulunan Bayraktar, yeni kentsel dönüşüş yasasından sonra ilk kentsel dönüşüm çalışmalarını inceleyeceğini il Kars olduğunu söyledi.

Yasa kapsamına giren binaların yıkılarak yenilerin yapılmasına ve çevre duyarlılığına son derece önem verdiklerini ifade eden Bayraktar, "afet riski altındakilerin dönüştürülmesi yasası ile bir seferberlik ruhu başlatacağız. İlk olarak ta buraya geldik. Buranın kentsel dönüşümüne bakacağız. Bu konuda bir takım adımlar attık, ama Karsı'n hak ettiği adımlar değil bunlar. Halkımızın memnun olacağı tarzda belediyemizi de destekleyeceğiz. Bundan sonra Kars'a biraz daha fazla önem vereceğiz. Kars Türkiye'de çimento özelliği bakımından bizim için çok önemlidir" dedi.

Kars'a ilk etapta 702 konutun ihalesini yapacaklarını, etap etap bunun 7 bine kadar çıkacağını kaydeden Bayraktar, "konut sayısı 7 bine çıktığı zaman Kars'ın konutlarının yarısı yenilenmiş olacak. Kars Türkiye'ye, dünyaya müthiş güzel bir fotoğraf verecektir. Kars'ı hak ettiği yere getireceğiz" diye konuştu.

Bakan Bayraktar, daha sonra Kars Ak Parti İl Başkanlığına ziyaret etti.

"Haddim olmadan sizden özellikle bir şey isteyeceğim" diye Bayraktar, "bir şeyi vurgulamak istiyorum. Sakın gevşemeyeceğiz. Bir birimize kırılıp ta gevşemeyeceğiz. Bizim Türkiye'miz önemli bir coğrafyada. Önemli bir parselde… Biz fotoğrafın büyüğüne bakacağız. Son 9.5 yılda Türkiye'de çok şey değişti. Çok şey değişiyor. Türkiye artık sözü dinlenen bir ülke… Türkiye artık gözünün içene bakılan bir ülke… Türkiye sadece kendi 72 milyon insanı değil, dünyadaki mazlum, mahsun milletlerin bizden beklentileri var. Onun için de ufak tefek meselelere bakıp ta büyük fotoğrafı lekelemeye hakkımız yok. Ne benim hakkım var, ne de bu kutsal çatı altında buluna dava kardeşlerimizin, dava arkadaşlarımızın hakkı var. Hiç birimizin hakkı yok. Onun için sabredeceğiz. Cesur olacağız. Ufak tefek sıkıntılarımızı içimize gömeceğiz. İleri bakacağız. Büyük düşüneceğiz" şeklinde konuştu.

Kars'ı hak edilen yere getireceklerini söyleyen Bayraktar, "Öyle laf edenlere inanmayın. Palavra ile bu işler olmaz. İş yapmak kolay değil. Kentsel dönüşüm kolay değil. Kentsel dönüşüm zor bir iş. Ama eğer siz bizi desteklerseniz, siz bize dua ederseniz. Biz bunu başarırız" dedi.

Son çıkan afet riski altındakilerin dönüştürülmesi yasasının çok önemli bir yasa olduğunu vurgulayan Bayraktar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu yasa bundan evvelki kentsel dönüşüm yasalarından farklı bir yasa. Daha güçlü bir yasa, yaptırım gücü olan bir yasa. Vatandaşı kollayan bir yasa. Belediyelerin inisiyatifini arttıran bir yasa. Yasa çıktı biz buraya geldik."

Türkiye'nin tarihten gelen misyonu ve vizyonu doğrultusunda hak ettiği yere getirmenin kolay iş olmadığını vurgulayan Bayraktar,

"Biz öyle sıradan bir devlet bir millet değiliz. Bizim sadece bu topraklardaki tarihimiz bin yıldan fazla. İslam'la hem hal olmuşuz, Orta Asya'dan gelmişiz. Buradaki kardeşlerimizle büyük bir devlet olmuşuz. Bu yapıyla en büyük ekonomisi olan 10 devlet arasına girmeyi biz azmettik. Bunu siz olmazsanız, sizin desteğiniz olmazsa biz yapamayız. Bunu bugüne kadar gösterdiniz. Bizde sizin hizmetçiniz olmaya mecburuz. Bizi iktidar etmişsiniz. Demek ki bu aziz millet doğruyu görüyor. Madem ki, millet giderek bize daha çok oy vermiş, bizde giderek daha çok hizmet edeceğiz. Öyle bayatlamak, usanmak, bıkmak yok. He gün taze gül fidanı gibi azmimizi ve gayretimi sürdüreceğiz" dedi.

Bayraktar, Cuma namazını Evliya Camiinde kıldı. Daha sonra Hasan Harakani Türbesini ve kültür merkezini ziyaret etti.

Haberler.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Erdoğan Bayraktar, Bulvar Atakent'i anlattı!
  • 20.09.2017 16:06

Erdoğan Bayraktar, Bulvar Atakent'i anlattı!

Bayraktar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Erdoğ ...

Erdoğan Bayraktar, 5. İnşaat ve Konut Konferansı'nda!
  • 26.01.2017 13:05

Erdoğan Bayraktar, 5. İnşaat ve Konut Konferansı'nda!

Çevre ve Şehircilik eski bakanlarından Erdoğan Bayraktar, 5. İnşaat ve Konut Kon ...

İNDER, kentsel dönüşüm semineri düzenledi!
  • 03.06.2013 11:07

İNDER, kentsel dönüşüm semineri düzenledi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER ...

Erdoğan Bayraktar inşaatın patronlarıyla bir araya geldi!
  • 25.02.2013 14:29

Erdoğan Bayraktar inşaatın patronlarıyla bir araya geldi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar inşaat sektöründe yer alan firmalar ...

Erdoğan Bayraktar emlak sektörünü emlaktasondakika'ya anlattı!
  • 11.02.2013 09:10

Erdoğan Bayraktar emlak sektörünü emlaktasondakika'ya anlattı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, emlak sektörünü emlaktasondakika'y ...