maritbet girişmaritbet
Fikirtepe'ye bir milyar euroluk yatırım geliyor

Fikirtepe'ye bir milyar euroluk yatırım geliyor

Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği aracılığı ile Fikirtepe'ye bir milyar avroluk yabancı sermaye girişi sağlanıyor

Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği Fikirtepeli vatandaşların haklarının korunması ve mağduriyetliklerinin giderilmesi için çabalarken bunun yanında doğru bir tercih yapıp sağlam sözleşmelere imza atarak haklarını sağlama almaları yönünde de destek olmaya çabalıyor.

Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği Başkanı Yasin Bektaş yaptığı açıklamada, Fikirtepede Bürokratik ağır işleyişin yanında parasal boşluğunda ciddi bir gerçek olarak önümüzde durduğunu ve Fikirtepeye girmiş bulunan bir çok firmanın ya devretmek veya bir ortak bularak yoluna devam etmek için beklediklerini bildiklerini ama kimsenin vatandaşı kendi ticareti adına zaman kaybına uğratarak mağdur etmeye hakkının olmadığını söyledi. Bektaş ayrıca, bu tarz mali yapısı yetersiz firmaların vatandaştan imza alırken talip oldukları işi kesinlikle yapabilecek kabiliyette olduklarını beyanları ile vatandaşın aldandığını ve gerekli araştırmaları yapmadan toplum psikolojisi ile imzaların attırılarak çoğunluğun bir çok adada bu şekilde sağlanmasına sebep olunduğunu özellikle belirtti.

Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği Başkanı Yasin Bektaş tarafından yapılan açıklamada, yurtdışı kaynaklı dev bir yatırım fonunun daha önceden kendileri ile kurdukları irtibat sonucu Fikirtepedeki halkın beklentilerine de talep verebilecek güçte olduklarını , Fikirtepede en az 5000 konutluk yatırım yapmayı planladıklarını bu amaçlada 1.000.000.000 Avro yani '' Bir milyar avroluk '' bir bütçe ayırmayı öngördüklerini söylediler.

Firma yetkilileri bu amaçla Türkiyede faaliyette bulunabilmek ve iş yapabilmek için bir firma kuruluşunu bugün gerçekleştirmiş bulunuyor. Firmanın çalışacağı mimarlık ofisinde dünyaca ünlü mimarları da kapsayan toplam 250 mimarın bulunduğu bir ofisle de çalıştıkları gelen açıklamada mevcut ...

Yurtdışı kaynaklı fonun sahibi dünya devi firmanın vaatleri neler?

1 - Firma Fikirtepede anlaşacağı adalarda spk nın belirleyeceği proje maliyeti ne çıkarsa birebir teminat olarak bankada bloke ettirmeyi ve iş yaptıkça hakediş olarak oradan peyderpey almayı vaat ediyor ..

2 - Firma Sözleşme esnasında hazırlayacağı ön avan projede herkesin dairesini ve katını birebir tespit ettikten sonra imza attırmayı vaat ediyor ...

3 - Firma Herbir bağımsız daire başına 1500 TL Kira yardımı yapmayı vaat ediyor ...

4 - Firma inşaat süresi olarak her hangi bir resmi engel olmaması durumunda 24 ay içerisinde bitirmeyi ve sözleşmeyede 24 aylık süre koymayı vaat ediyor ...

5 - Firma oran olarak teklif etmeyi düşündüğü oran arsa maliklerine % 57 , müteahhit firmaya % 43 kalacak şekilde eşit bölüşümlü bir oran teklifinde bulunmayı düşünüyor ...

Dernekten yapılan açıklamada firmanın her türlü resmi prosedürlere bugünden itibaren başladığını ve resmi tüm işlemlerin netleşmesinin akabinde Türkiyede iş yapan bir firma ortaklığı aracılığı ile Fikirtepede iş yapacağını açıkladı. 

Bektaş, Firmanın yabancı uyruklu yetkililerinin yerli ortkları aracılığı ile yakın zamanda Fikirtepede de bir büro açacaklarını ve gelen vatandaşlar ile birebir görüşerek sözleşme imzalayacağını ve yapmayı düşündüğü projelerin 4 emsal olarak yapmayı planladıklarını, kısa sürede projelere başlayıp bitirmeyi ve vatandaşlara verdikleri sözleri yerine getirerek daha fazla iş yapmayı planladıklarını bu amaçla Türkiyeye yöneldiklerini ve ilk olarak Fikirtepe'nin kendileri için gerçekten cazip oldğu için girdiklerini de herkesin bilmesini istediklerini söylediler dedi.

Bektaş son olarak böyle mali yapısı ve portföyü sağlam firmaların ciddi nakit rakamlar ile Fikirtepeye giriş yaparak yatırım yapmalarının kendilerini mutlu ettiğini ve bir an önce dönüşümün başlayarak kimsenin mağdur edilmeden bitirilmesinin kendilerini daha da mutlu edeceğini belirtti.

Bektaş mali gücü yerinde olan, kimseyi mağdur etmeden iş yapan ve insanların hakkını gözeten tüm firmalara ve haklı olarak kendisini sağlama almak isteyip bu taleplerde bulunan tüm vatandaşlara kapılarının sonuna kadar açık olduğunu sözlerine ekledi.

ajansFİKİRTEPE / Fikirtepe Haber

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Fikirtepe'ye bir milyar euroluk yatırım geliyor
  • 03.10.2014 15:16

Fikirtepe'ye bir milyar euroluk yatırım geliyor

Fikirtepe ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Derneği aracılığı ile Fikirtepe'ye bir mily ...