maritbet girişmaritbet
Hendek’te kentsel dönüşümün ilk binaları yükseliyor

Hendek’te kentsel dönüşümün ilk binaları yükseliyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Hendek Belediyesi tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen Hendek Kemaliye Mahallesi’ndekikentsel dönüşüm projesinin temelleri atıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Hendek Belediyesi tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen Hendek Kemaliye Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm projesinin temelleri atıldı.1100 kişinin yaşadığı 63 dönümlük alanda gerçekleştirilen yerinde dönüşüm projesinin yüzde 30'u konut, yüzde 70'i ise sosyal donatı alanlarından oluşacak. Ocak 2013'te Bakanlar Kurulu kararı ile riskli alan ilan edilen ve Nisan ayında Başbakan Erdoğan'ın İstanbul Gaziosmanpaşa'dan gerçekleştirdiği canlı bağlantı ile ilk yıkımın yapıldığı Sakarya'nın Hendek ilçesindeki Kemaliye Mahallesi'nde yerinde dönüşüm çalışmaları kapsamında 16 Kasım 2013 tarihinde temel atma töreni gerçekleştirildi. Törende Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, vatandaşlar ve hak sahipleri yer aldı. 

Projenin yüzde 70'i sosyal donatı 

6306 sayılı “Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun” kapsamında Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nin uygulandığı Kemaliye Mahallesi'ndeki depreme dayanıksız 309 adet binanın yıkımı devam ediyor. 1100 kişinin yaşadığı 63 dönümlük alanda yapılacak yeni kentsel dönüşüm projesinin yüzde 30'u inşaat, yüzde 70'si ise yeşil alan, meydan, park gibi sosyal donatı alanlarından oluşacak. 

Konut ve otoparklar çevreci olacak

Kemaliye Mahallesi'nde toplam 18 bin metrekarelik tabanlı inşaat alanı içerisinde tüm binaların bodrum katları otopark olarak dizayn edildi. Otoparklarda ayrıca egzoz gazının temizlenmesi ile ilgili de iklimlendirme çalışmaları yer alacak.

Kentsel dönüşüm yapılacak alanın şehir merkezinde olması nedeni ile zemin katlarda 22 bin metrekarelik ticari alan oluşturulacak ve işyeri üzerine yapılacak katlarda 72 bin metrekare konut alanı bulunacak. 

Çevreci bir anlayışla tasarlanacak binalarda apartman sakinleri evsel atıklarını evlerinden çıkarmadan bodrum katında bulunan çöp deposuna gönderebilecekler. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Göcek Körfezi, 6 etaplı projeyle korunacak!
  • 17.03.2022 09:24

Göcek Körfezi, 6 etaplı projeyle korunacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Göcek Körfezi’ni koruyacak 6 e ...

Türkiye ve Angola şehircilik alanında iş birliği yapacak!
  • 11.03.2022 10:06

Türkiye ve Angola şehircilik alanında iş birliği yapacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Angola Bayındırlık ...

Yerli üretim, Hazine taşınmazları ile destekleniyor!
  • 15.02.2022 13:39

Yerli üretim, Hazine taşınmazları ile destekleniyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ilaç ve kozmetik sektöründe yo ...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ismi resmen değişti!
  • 29.10.2021 09:22

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ismi resmen değişti!

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Çevre ve Şehircilik ...