maritbet girişmaritbet
İdris Güllüce ‘Kentsel dönüşüm yapmak mecburiyetindeyiz’

İdris Güllüce ‘Kentsel dönüşüm yapmak mecburiyetindeyiz’

Ordu’ya giden İdris Güllüce kentte bazı incelemelerde bulundu

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Türkiye'nin genelinde kentsel dönüşümü yapmak mecburiyetindeyiz, çünkü depremin yanı sıra inşaat tekniği bakımından geçmişte güzel yapılaşma olmamış" dedi.

Çeşitli programlara katılmak üzere Ordu'da bulunan Bakan Güllüce, kent merkezi ile 450 metre yükseklikteki Boztepe arasına kurulan teleferikle Boztepe'ye çıktı. Burada kentin ilgilileriyle bir restoranda öğle yemeğinde bir araya gelen Güllüce, yemeğin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Türkiye genelinde yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarının sorulması üzerine Bakan Güllüce, amaçlarının modern, yaşanılabilir ve huzurlu şehirler yapmak olduğunu söyledi.

Deprem veya deprem dışı nedenlerle kentsel dönüşümü teşvik ettiklerine dikkati çeken Güllüce, şöyle konuştu:
"Türkiye'nin genelinde kentsel dönüşümü yapmak mecburiyetindeyiz. Ülkemizin çok büyük bir alanı, yüzde 90'ı deprem kuşağı altında. Çünkü depremin yanı sıra inşaat tekniği bakımından geçmişte güzel yapılaşma olmamış. Çöküntü alanlarımız çok fazla. Türkiye havalanan, gelişen, dünyanın çok iyi parlayan yıldızı noktasına geldi. Artık o çöküntü şehirlerin olduğu Türkiye, Türkiye'ye yakışmıyor. O yüzden modern, yaşanabilir, huzurlu şehirler, yeşili, ağacı, çevresi çok olan ve modern dünyada insanların ihtiyaçlarını karşılayabilecek şehirler yapmak zorundayız. Bunu ancak dönüşümle yapabiliriz. Deprem veya deprem dışı sebeplerle kentsel dönüşümü teşvik ediyoruz." 

"Gayrimenkul paylaşılması en zor şeydir"

Güllüce, kentsel dönüşüm yapılan bölgelerde bazı zorluklarla karşılandığının hatırlatılması üzerine, şunları kaydetti:
"Gayrimenkul paylaşılması en zor şeydir. Zaten kentsel dönüşümü zorlaştıran nedenlerden biri gayrimenkulün paylaşılması, ikincisi de kentsel dönüşümle ilgili yapılan menfi, kötü propagandadır. Buna çeşitli adlar takıyorlar. Vatandaşın kötü, yaşanamaz, riskli binalarda olmamaları gibi bir derdimiz var bizim. Onun için de kentsel dönüşüme kimsenin muhalefet etmemesi lazım. Herkesin desteklemesi lazım. İktidarıyla, muhalefetiyle el ele vererek Türkiye'de kentsel dönüşümü bütün şehirlerde gerçekleştirmeliyiz."

Bakan Güllüce, Türkiye'de çöp sorununu 2023 yılına kadar çözmeyi hedeflediklerini belirterek, vahşi depolama sisteminin çok çirkin ve Türkiye'ye yakışmayan bir uygulama olduğunu sözlerine ekledi. ;

Çeşitli programlara katılmak üzere Ordu'ya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ı makamında ziyaret etti. Bakan Güllüce, ziyaret öncesi Boztepe'ye çıkarak incelemelerde bulundu.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum: "Gelin hep birlikte İstanbul'umuzu dönüştürelim"
  • 24.04.2025 13:32

Bakan Kurum: "Gelin hep birlikte İstanbul'umuzu dönüştürelim"

İstanbul’da meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından AFAD’da koordinas ...

Bakan Kurum: “Dönüşümden korkmayın”
  • 04.04.2025 15:46

Bakan Kurum: “Dönüşümden korkmayın”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul’u depreme dayanıklı h ...

Küçükoğlu: "Kentsel dönüşüm enerji verimliliği açısından fırsat"
  • 06.01.2025 15:21

Küçükoğlu: "Kentsel dönüşüm enerji verimliliği açısından fırsat"

Enerji Verimliliği Haftası dolayısıyla açıklamalarda bulunan Türkiye İMSAD Yönet ...

İstanbul'da kira yardımı 5 bin 500 liradan 8 bin liraya çıkıyor
  • 23.12.2024 10:19

İstanbul'da kira yardımı 5 bin 500 liradan 8 bin liraya çıkıyor

Bakan Kurum, kentsel dönüşümde kira yardımı artışıyla ilgili açıklama yaptı. Bun ...

AFAD Başkanı Memiş: "Vatandaşlarımızın her zaman emrindeyiz"
  • 18.10.2024 10:08

AFAD Başkanı Memiş: "Vatandaşlarımızın her zaman emrindeyiz"

AFAD Başkanı Okay Memiş, Malatya'daki depreme ilişkin, "Herhangi bir can kaybını ...

Bakan Kurum : ''İstanbul'un 39 ilçesinde 180 bin konut ve işyeri yenileniyor''
  • 14.10.2024 11:23

Bakan Kurum : ''İstanbul'un 39 ilçesinde 180 bin konut ve işyeri yenileniyor''

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Başakşehir’de "Sosyal ...

Öne Çıkanlar