'Kağıthane, tam bir çekim merkezi haline geldi'
Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Kağıthane'de hayata geçirilen kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilçenin farklı bir noktaya geldiğini belirtti.
Kılıç, kentsel dönüşümün hızla sürdüğü Kağıthane'de yaşanan gelişmeler hakkında bilgiler verdi. İlçedeki yenileme ve dönüşüm çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirten Kılıç, "Bunları yenilerken Kağıthane'de yeni spor alanları, yeni kültür merkezleri, yeni yollar, yeni okul alanları, yeşil alanlar ve sağlık alanları üretiyoruz." dedi.
Yaptıkları çalışmaların Kağıthane'yi girişimciler için de gözde bir ilçe haline dönüştürdüğünü ifade eden Kılıç, şöyle konuştu:
"Kağıthane tam bir çekim merkezi haline geldi. Yabancı projeler burada uygulanıyor. Türkiye'nin en iyi girişimcileri projelerini Kağıthane'de uyguluyorlar. Ödül alan birçok proje Kağıthane'de hayata geçti. Kamunun ve özel sektörün yapmış olduğu yatırımlar Kağıthane'yi çok farklı bir noktaya getirdi."
Kılıç, şehrin merkezinde olması ve ulaşım kolaylığı nedeniyle ilçedeki birçok projenin henüz yapım aşamasında sahiplenildiğini vurguladı.
Yabancı şirketlerin, bankaların, kurumsal birçok firmanın genel müdürlüğünün ya da şubesinin bulunduğu Maslak-Büyükdere-Levent hattına birkaç dakikalık uzaklıkta yer alan Kağıthane'nin, İstanbul'un can damarı tarih ve ticaret merkezi Eminönü, Karaköy, Beşiktaş, Şişli, Mecidiyeköy hattına da ulaşım bakımından hakim bir noktada yer aldığını anımsatan Kılıç, "Bu avantajları Kağıthane'yi konut, ofis ve alışveriş merkezi projelerinin yeni tercihi olarak öne çıkarıyor." diye konuştu.
Kentsel dönüşüm çalışmaları
Kılıç, Kağıthane'de dönüşümün devam ettiğini, tabiatla iç içe, daha modern, havası, suyu, sokağı daha temiz, daha düzenli, altyapısı daha güçlü bir ilçe inşa ettiklerini söyledi.
Kentsel dönüşümün hızla sürdüğü ilçede, yapı stokunun yüzde 60'ının yenilendiğini, 250 bin vatandaşa modern yaşam alanları oluşturulduğunu dile getiren Kılıç, şu bilgileri verdi:
"Yeni projelerde bina arsanın sadece yüzde 40'ına inşa ediliyor. Kalan yüzde 55'lik bölümüyse yeşil alan ve çocuk parkları oluşturuyor. Kağıthaneli sadece evinde değil, sokağında da rahatça oturup dinlenebileceği, ailesiyle vakit geçirebileceği alanlara sahip oluyor. Bu sayede şehrin sosyo-kültürel yaşamı korunuyor. Geçmişte maddi kaynak sağlamak için yeşil alanlar imara açılırdı. Kağıthane'de ise bu durum tersine işliyor. Şimdilerde Kağıthane'de imarlı arazileri çocuk parkları ve sosyal alanlara dönüştürerek vatandaşın hizmetine sunduk."
Kılıç, ilçede bugün itibarıyla 275 park bulunduğunu, ilçenin kilometreye düşen park sayısında İstanbul'da bu konuda birinci olduğunu aktardı.
İlçede gecekondu önleme bölgeleri oluşturduklarını, sanayi alanlarını şehrin dışına taşıdıklarını, trafik sorununun en aza indirgenmesi için binalarda daire sayısı kadar otopark bulundurulması zorunluluğu getirdiklerini ifade eden Kılıç, ilçede 3 bine yakın inşaatın devam ettiğini kaydetti.
Yorum Yaz