Kentsel dönüşüm, mobilya sektöründe istihdam ve satışları artıracak!
Afet riski altındaki alanların dönüşümünü kapsayan Kentsel Dönüşüm Projesi, yılın ilk yarısında gerileme yaşayan inşaat sektörünü hareketlendirdi
Afet riski altındaki alanların dönüşümünü kapsayan Kentsel Dönüşüm Projesi, yılın ilk yarısında gerileme yaşayan inşaat sektörünü hareketlendirdi. Bu durumun birbirinin tetikleyicisi olan Mobilya Sektörü için de önemli fırsatlar yaratacağını anlatan Dünyanın En Büyük Mobilya Kenti MASKO'nun Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Karcı; “Kentsel Dönüşüm sektördeki satışları da istihdamı da artıracak” diyor…
Türkiye'nin 700 farklı noktasında aynı anda başlayacak Kentsel Dönüşüm Projesi, kuşkusuz ülkenin en büyük ve kapsamlı çalışmalarından biri olma yolunda. Öyle ki afet riski altındaki alanların dönüşümünü kapsayan bu proje ile milyonlarca ailenin yaşam standardı ve hayatı değişecek. Bununla birlikte Kentsel Dönüşüm, sadece güvenlik değil başta inşaat ve mobilya olmak üzere pek çok sektör için yeni istihdam ve hareketlilik anlamına da geliyor.
Yalnızca İstanbul ve çevresinin mobilya ihtiyacının yüzde 60'ını tek başına karşılayan, dünyanın en büyük mobilya kenti MASKO'nun Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Karcı; Kentsel Dönüşüm ile birlikte inşaat sektöründe yaşanacak hareketliliğin mobilya sektörünü de canlandıracağının altını çiziyor. Özellikle 2012 yılı için ciddi bir hareketlilik beklenen sektörde Kentsel Dönüşüm Projelerinin de büyük önem taşıdığına değinen Karcı, mobilya sektörünün tetikleyicisi olan inşaat sektörüyle birlikte daha da ivme kazanacağı görüşünde.
Karcı: “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı riskli alanların daha çabuk belirlenmesi için birinci deprem bölgesinde yer alan İstanbul, İzmir, Bursa, Sakarya ve Kocaeli'nin ilçe belediyelerine yetki devri yaptı. Pek çok noktada Kentsel dönüşüm projelerine başlandı. Bu durum inşaat sektörü ve dolayısıyla mobilya sektörü için de gelişim anlamına geliyor. 2012 yılı için mobilya sektörünün önü açık görünüyor. İnşaat sektöründeki gelişmelerle birlikte mobilya sektöründe de paralel bir büyüme yaşanacak” dedi.
MASKO'nun dekorasyon alanındaki anahtar teslim projelerdeki başarısı sayesinde tüm yeni konut, kamu binası ve komplekslerin dekorasyonlarında önemli roller üstlenebileceğini anlatan Karcı, “Amerika'yı yeniden keşfetmeye, kahin olmaya da gerek yok. MASKO, A'dan Z'ye verdiği dekorasyon hizmetleri ve anahtar teslim projeleriyle hem Türkiye'de hem de yurt dışında pek çok başarılı işe imza attı. Bugün Bakü'den İstanbul'a kadar yapılan inşaatların hepsine talibiz” diyor.
Bu durumun sektördeki istihdamı da olumlu etkileyeceğine değinen Karcı, “Mobilya sektöründe üretim anlamında ciddi bir artış yaşanacağını tahmin ediyoruz. Bu durum sektördeki istihdam oranlarını da pozitif olarak etkileyecektir” dedi.
Gelişmeleri izleyerek sektörü canlı tutuyoruz…
MASKO'nun gerek kendi alanındaki gerek Türkiye'de gerekse yurt dışındaki gelişmeleri takip ederek sektörünü ileriye taşıdığını anlatan Karcı; “Türk ekonomisi ve ihracatında lokomotif sektörlerin başında gelen mobilya sektörünün başat oyuncusu MASKO Mobilya Kenti, sektörü hem iç hem de dış pazarda uluslararası ticaretin uğrak noktası konumuna getirecek başarılı projelere imza atıyor. Yalnızca ülkemizdeki değil yakın coğrafyalarımızdaki değişimleri de dikkatle gözlemliyoruz. Suriye, İran, Irak gibi komşu ülkelerle güçlü işbirlikleri yapan MASKO, Türki Cumhuriyetler, Afrika Ülkeleri ve Avrupa Birliği nezdinde de tanıtım faaliyetlerinde bulunuyor. Türk mobilya sektörünü Rusya gibi yeni pazarlarla tanıştıran MASKO'nun ekonomiye katkısı, yılda ortalama 3 milyar TL. MASKO, bu katkı payını her geçen gün artırmaya devam ediyor” dedi.
Yorum Yaz