maritbet girişmaritbet
Kentsel dönüşüm, Ulusal Coğrafi Bilgi Sistemi’yle gerçekleşecek!

Kentsel dönüşüm, Ulusal Coğrafi Bilgi Sistemi’yle gerçekleşecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yerel yönetimlerin planlama, harita, altyapı ve üstyapıya ilişkin faaliyetlerinin bilgi teknolojileri kullanılarak yapılması için gerekli altyapıyı hazırlamak için düğmeye bastı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yerel yönetimlerin planlama, harita, altyapı ve üstyapıya ilişkin faaliyetlerinin bilgi teknolojileri kullanılarak yapılması için gerekli altyapıyı hazırlamak için düğmeye bastı.

Bu çalışma ile çarpık kentleşme ve şehirlerin hızlı büyümesinin neden olduğu ve giderek artan sosyal, ekonomik ve ekolojik problemlerin belirlenmesi, analiz edilmesi ve çözümlenmesi hedefleniyor. Bunun için sistem kent bilgisinin yönetilmesinde, mekânsal planlama ve kentsel dönüşüm süreçlerinin iyileştirilmesinde ve yapılacak uygulamalara hız kazandırılması için geliştiriliyor. Kentsel dönüşümün, şehirlerin tarihi dokusunu, coğrafi dokusunu ve kültürel dokusunu değiştirmeden, genetiğini değiştirmeden, dönüştürmek amacı taşıdığı belirtiliyor.

Ulusal Coğrafi Bilgi Sistemi altyapısının kurulmasıyla birlikte, şehir uzmanları için çalışabilir coğrafi veri standartları belirlenecek. e-devlet uygulamalarının yaygınlaşması sağlanacak ve vatandaşa verilen hizmetin niteliği ve niceliği artırılacak. Veri paylaşımı sağlanarak mükerrer veri üretiminin önlenmesi neticesinde kaynak israfının önüne geçilecek. Öte yandan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kent Bilgi Sistemleri Standartlarının Belirlenmesi Projesi kapsamında, 9-11 Temmuz tarihlerinde İstanbul Green Park Pendik Hotel'de, Kent Bilgi Sistemi Standartlarının Belirlenmesi Çalıştayı'nı düzenleyecek.

Zaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kentsel dönüşüm, Ulusal Coğrafi Bilgi Sistemi’yle gerçekleşecek!
  • 09.07.2012 11:03

Kentsel dönüşüm, Ulusal Coğrafi Bilgi Sistemi’yle gerçekleşecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yerel yönetimlerin planlama, harita, altyapı ve ü ...