maritbet girişmaritbet
Kentsel dönüşümde yıkım yapacak firmalar belli oldu! En fazla yıkım Marmara Bölgesi’nde!

Kentsel dönüşümde yıkım yapacak firmalar belli oldu! En fazla yıkım Marmara Bölgesi’nde!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, afet riski altındaki alanların dönüşümünde yeterliliği olan yıkım firmalarını belirledi

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı,  afet riski altındaki alanların dönüşümünde yeterliliği olan yıkım firmalarını belirledi.  İhaleler sonucunda belirlenen yıkım firmaları konut yoğunluğunun fazla olduğu ve birinci derece deprem bölgesi olan Marmara ve İstanbul çevresinde yoğunlaşacak.

Türkiye genelinde yaklaşık 14 milyon konutun elden geçeceği 6,5 milyon konutun ise yeniden inşa edileceği afet riski altındaki alanların dönüşümünde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı deprem performansı göstermeyen kamu binalarının yıkımını yapacak firmaları, ihaleler sonucunda belirledi.

 80'nin üzerinde firmanın başvurusunu inceleyen Bakanlık iş deneyimi konusunda yeterliliğini sağlamış firmaları ihale sürecine dâhil etti. Yapılan ihale sonucunda en uygun teklifi veren firmalar, afet riski altındaki alanların dönüşümünde başta kamu binaları olmak üzere, deprem performansı göstermeyen özel mülkiyet binalarının da hak sahiplerinin talebi hâlinde yıkımını gerçekleştirecek.

YIKIMLARI TÜRK FİRMALARI GERÇEKLEŞTİRECEK

Bakanlık, yıkım yapacak firmaların dağıtımı ve bu firmaların görev alanlarının belirlenmesini bölgelere göre yapacak. En fazla yıkım firması konut yoğunluğunun fazla olduğu ve birinci derece deprem bölgesi olan Marmara Bölgesi'nde yoğunlaşacak. Bölgeyi daha sonra Ege Bölgesi ve diğer bölgeler takip edecek. Yıkımlar Türk firmaları tarafından gerçekleştirilecek.

BAKANLIK GERİ DÖNÜŞÜM TESİSLERİNİN KURULMASINI TEŞVİK EDECEK

Bakanlık kentsel dönüşümde çıkacak olan molozları çevreye zarar vermeden ekonomiye geri kazandırmak için de çalışmalarını sürdürüyor. Bakanlık “sıfır atık” projesini hayata geçirmek için bir komisyon kurdu. Geri dönüşüm tesislerinin kurulması için teşvikler verecek olan Bakanlık, Avrupa'daki geri dönüşüm tesislerini mercek altına aldı. 

YIKIM YENİ BİR SEKTÖR OLACAK

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yıkım sektöründeki firmaları teşvik ederek yeni bir sektör oluşturmak istiyor. Bakanlık, yıkım sektöründe Avrupa'daki gibi profesyonelleşmek isteyen firmalara gerekli her türlü desteği sağlamak için çalışmalarını sürdürüyor. Bakanlık, yıkım firmalarını teşvik ederek firmaları Avrupa'yla yarışır konuma getirmeyi hedefliyor. Yeni bir sektöre öncülük etmek isteyen Bakanlık binlerce kişiye de yeni bir iş kapısı sağlamış olacak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum: "Gelin hep birlikte İstanbul'umuzu dönüştürelim"
  • 24.04.2025 13:32

Bakan Kurum: "Gelin hep birlikte İstanbul'umuzu dönüştürelim"

İstanbul’da meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından AFAD’da koordinas ...

Bakan Kurum: “Dönüşümden korkmayın”
  • 04.04.2025 15:46

Bakan Kurum: “Dönüşümden korkmayın”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul’u depreme dayanıklı h ...

Küçükoğlu: "Kentsel dönüşüm enerji verimliliği açısından fırsat"
  • 06.01.2025 15:21

Küçükoğlu: "Kentsel dönüşüm enerji verimliliği açısından fırsat"

Enerji Verimliliği Haftası dolayısıyla açıklamalarda bulunan Türkiye İMSAD Yönet ...

İstanbul'da kira yardımı 5 bin 500 liradan 8 bin liraya çıkıyor
  • 23.12.2024 10:19

İstanbul'da kira yardımı 5 bin 500 liradan 8 bin liraya çıkıyor

Bakan Kurum, kentsel dönüşümde kira yardımı artışıyla ilgili açıklama yaptı. Bun ...

AFAD Başkanı Memiş: "Vatandaşlarımızın her zaman emrindeyiz"
  • 18.10.2024 10:08

AFAD Başkanı Memiş: "Vatandaşlarımızın her zaman emrindeyiz"

AFAD Başkanı Okay Memiş, Malatya'daki depreme ilişkin, "Herhangi bir can kaybını ...

Bakan Kurum : ''İstanbul'un 39 ilçesinde 180 bin konut ve işyeri yenileniyor''
  • 14.10.2024 11:23

Bakan Kurum : ''İstanbul'un 39 ilçesinde 180 bin konut ve işyeri yenileniyor''

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Başakşehir’de "Sosyal ...

Öne Çıkanlar